Lillebror

Igår hade jag en hel ledig förmiddag att göra vad jag ville med så Vilhelm och jag åkte till Rödmyran för att köpa regnkläder till honom. Nu fanns det inga regnkläder i hans storlek men däremot en Supermandress som han tog på sig direkt när vi kom hem från affären och använde som pyjamas inatt. Till Axel hittade jag en vårjacka med stjärnor och ett par gummistövlar med små drakar på. Han blev så totalt förälskad i dessa kläder så att han har på sig stövlarna både ute och inne, jackan bär han omkring på här inne, när han äter hänger den över hans stolsrygg och när han badar ligger jackan på golvet och väntat på honom. Imorse var jackan borta, Jocke hittade den gömd i en låda. Stackars lilla Axel, han är van att ha en storebror som tar för sig av allt och nu fick han äntligen något som är bara hans. Det är inte lätt att vara lillebror. Det allra bästa fyndet var ändå ett par Kavat-skor till Alida för 40:-, det är nästan så att man skäms när man betalar så lite.


I helgen är det den stora loppishelgen, barnklädesloppis i Eskilstuna imorgon och loppis med lite allt möjligt i Kungsör på söndag, då borde jag väl kunna hitta regnkläder till Vilhelm. Och vårjacka till Alida.

Jag har jobbat min sista dag på LloydsApotek idag och det kändes väldigt tråkigt att lämna jobbarkompisarna. Jag får tänka på min nya lön och alla andra förmåner som finns på nys jobbet, och så är det säkert inget större fel på mina nya jobbarkompisar heller.

Billigt

Nu har vi bokat flygresan till Spanien  och vi fick ett väldigt bra pris för Alidas biljett - minus 49 kronor, vi får alltså betalt för att ta med oss Alida. Men efter lite skatter och avgifter blev priset ändå 65 kronor för hennes biljett, hutlöst dyrt.


Inatt vaknade Alida bara en enda gång, hoppas det fortsätter så inatt också.

Hemma igen

Då var vi hemma igen från soliga Sälen.

Ett sällsynt tillfälle då Alida sov i vagnen och Vilhelm och Axel lekte själva i snön, en gång på hela veckan fick vi sitta några minuter i solen på altanen. Men det blev ju också tråkigt efter en stund, varför ska man sitta där och vila sig?


Alida skulle hela tiden ut genom dörren till snön, här lyckades hon smita ut medan vi packade bilen inför hemresan idag, hon var överlycklig trots att hon inte verkat uppskatta snön så mycket resten av veckan.

Fler bilder kommer!

Känguru

Sötpluttan sover gott under pappas tröja, för ovanlighetens skull fick jag ta bort smink och borsta tänder utan skrik.

Vi har hittat en tredje tand på Alida, en hörntand i överkäken, det kan förklara lite av hennes oroliga humör.

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0