Dörrklockan

Dagens händelse är....


....dörrklockan!

Den plingar och plingar. Till jul ska vi byta till en julsångsringsignal, såna fanns det minsann inte när jag var ung, då var det "Plingplong" och inget annat som gällde. Det var svårt att växa upp i 1980-talets Sverige.

Grillkväll med jobbet

Vi har precis kommit hem från en grillkväll med jobbet hos jobbarkompisen Thérese. Vilhelm och Axel har varit så duktiga och haft roligt tillsammans med Thereses dotter, och ätit mycket mat dessutom. Man kan säga vad man vill om mina jobbarkompisar men vi har i alla fall väldigt roliga personalfester!

Axel väljer karriär

Jag undrar just varför ipadens minne blir fullt så snabbt, kanske beror det på Axels 80 nya filmer med han själv i huvudrollen?


Han ska bli regissör när han blir stor. Eller videobloggare.

Halv dag -> leksaksaffären

Idag jobbar jag bara halva dagen så efter jobbet ska jag gå och köpa några födelsedagspresenter till Vilhelm. Imorse var han ledsen över att hans grävmaskinstatuering från akuten var på väg att blekna så kanske har de fler tatueringar på leksaksaffären. Och så var det ju den där studsbollen han ville ha också.

Prickiga Axel blev helröda Axel

Axel blev bara prickigare och prickigare och var till slut mer röd än hudfärgad så 1177 ordande en tid hos jourvårdcentralen. Jag kände inte riktigt igen honom, han vaknade vid 05,20 och skrek hysteriskt och lugnade inte ens ner sig när han fick sitta i mitt knä, han lugnade sig först en stund efter att han fått Alvedon så han verkade ha ont också. 


Med oss från akutbesöket fick vi ett recept på Aerius, en geléorm till Axeloch en geléödla och frontlastartatuering till Vilhelm. Axel var så duktig hos doktorn, doktorn fick lyssna på lungorna, titta i öronen och sticka i fingret. Mina killar är så duktiga hos doktorn!


Efter en tablett Aeruis och lite sömn mådde Axel lite, lite bättre, så pass mycket bättre att vi fick sätta ner honom på golvet utan att han fick ett utbrott så Jocke och jag bestämde oss för att prova idéen med att flytta upp de blårandiga sofforna och ner den stora svarta. Tre soffor upp och två soffor ner. Svettigt och otympligt nerför och uppför den vinklade trappan, det gör vi inte om den närmsta tiden, och det kommer inte behövas heller, det blev mycket bättre så här. Nu ska vi ligga i soffan och titta på tv kvällarna igenom som om det inte fanns någon morgondag. 
Axel tyckte också att det blev bra, det bästa av allt var att han kunde nå upp till tofsarna på gardinerna (visst har jag köpt fina gardiner förresten!). Mindre genomtänkt.

Idag har vi varit på ikea. Axel har fått tillbaka aptiten och åt både pasta och glass och Vilhelm åt också som en tok - en portion pannkakor, en pinnglass, en dammsugare och en glasstrut. De hittade varsitt gosedjur på lekavdelningen, Vilhelm hittade en rävmamma med rävunge och Axel hittade en liten katt.


Imorgon blir det dagis igen.

Prickiaxel

Hela Axel är en stor prick, det som började igår som några prickar på maten har spridit sig till ryggen, benen, armarna och huvudet. Prickar överallt. Stackars lilla pluttegubben.

I helgen är jag äntligen ledig, jag behöver en paus från jobbet, jag är så trött. Inte fysiskt trött men mentalt trött. Vad skönt det skulle vara med en ensam dag, eller förmiddag, eller timme. Man ska inte önska det ouppnåeliga. Kanske när Vilhelm och Axel flyttar hemifrån.

Nu vill marsvinen komma in från uteburen känner jag på mig.

Tredagarsfebern och åttadagarsveckan

Vilhelm och Axel är väldigt duktiga och tekniska när det kommer till Ipads och iPhones och inte alltför sällan hittar jag tiotals (hundratals...) selfies bland mina bilder när jag inte ens märkt att de lånat min telefon/iPad. Den här bilden blev jag lite fundersam över, är det Vilhelm eller Axel?


Jag hade ingen aning förens jag hittade den här bilden som utan tvekan är Axel och förstod att ganska haft en annan frisyr den dagen och att det då måste vara Vilhelm på den första bilden:


Mina snyggingar, vad ska det bli av dem så småningom?

Axels feber har börjat gå över, som mest hade han 40,9 och n är han helt prickig, mycket prickigare än när han hade vattkoppor så det ät tredagarsfebern han haft. Jag trodde att han redan haft det men jag kom tydligen ihåg fel. Eventuellt kan de åka till dagis imorgon igen och jag jobbar äntligen sista dagen på min åttadagarsvecka, jag börjar känna mig trött nu. 

Färdigt!

Huset är färdigmålat!
Skyltar och uv-dressar

Imorse sov Vilhelm länge. Jag tyckte att han sovit tillräckligt när jag skulle åka till jobbet, då var klockan 10.30 så jag tog och väckte honom. Hur kommer han bli som tonåring?

Därför kunde han inte sova ikväll och eftersom han inte vill somna själv nuförtiden turades jag och Jocke om att sitta bredvid hans säng fram till klockan 21.30. Jag fick lite gjort:


Jag vann en uv-dress till Vilhelm som han kan ha när vi åker till Kanarieöarna, då kan Axel ha den som Vilhelm har nu. Intressant att båda har en dress i storlek 98.

Och så hittade jag en sida där man kan beställa en nummerskylt till huset:


Det blir fint på nymålade huset! Imorgon ska de måla det sista och sedan är det bara att betala räkningen och se glad ut.

Jag började leta efter födelsedagspresenter till Vilhelm också, han vill ha ett paraply, men jag hittade inget med Blixten eller Dusty så jag får leta lite mer.

Så det blev lite gjort när Vilhelm inte ville sova men jag hoppas att han somnar tidigare imorgon. Axel hade feber ikväll så vi får se hur det går med dagis imorgon.

Finurlig fråga från fyraåring

Dagens finurliga fråga från fyraåring:

- Kan bakterier få bakterier?

Jag fick tänka efter en stund, tillbaka till mikrobiologi- och cellkurserna men jag hittade någonstans i bakhuvudet att bakterier kan få virus men bakterier kan inte få bakterier. Hoppas ingen kund ställer samma fråga för då vet jag inte vad jag ska svara.

Idag var första dagen på dagis efter vattkoppor och sommarlov. Det var inte roligt att lämna dem, båda barnen skrek och var ledsna men när Jocke hämtade dem sa fröknarna på båda avdelningarna att det gått jättebra för dem båda. De ger mig magsår!

Huset blir målat

Vi fick en överraskning imorse när målarfirman kom hit mitt i frukosten och berättade att de tänkte börja måla vårt hus nu. De hann långt på bara en dag!Vad fint det blir med lite färg!

Leksaker överallt!

Morfars kompis dotter kom förbi idag för att låna vår släpkärra, som tack för lånet hade hon med sig en hel säck med leksaker! Bilar, brandbilar, traktorer, andra fordon och några bondgårdsdjur. Gissa om vi hade två överlyckliga killar här hemma resten av dagen (förutom Vilhelms utbrott eftersom han inte ätit någon lunch och hade lågt blodsocker, varför lyssnar han inte på sina föräldrar som vet vad han behöver?). Till slut fick jag säga till dem att ta med sig leksakerna in i skuggan så att de inte fick vätskebrist eller brände sig i solen på framsidan.


Leksaker överallt! Men glada killar.

Imorgon börjar verkligheten igen, Jocke börjar jobba igen efter semester och pappaledighet så nu blir det stress varje morgon, stress efter jobbet, stress i alla situationer. Varför kan inte Jocke bli hemmaman istället...?

Parken Zoo och cool bil

I tisdags åkte vi till Parken Zoo. Vilhelm har fått för sig att man måste le på kort så det blir lite lustiga miner kan man säga.

Axel tyckte vi skulle cykla till Eskilstuna:


Han vill cykla var vi än ska.

Många bilder:


Fiskarkatt:


Sandkatt:


Tiger:


Surikater:


Belgiska jättekaniner, verkligen jättestora. Och jättesnälla som låter alla barn klappa dem. Nu vill Vilhelm ha en kanin.
Amerikansk minihäst:


Här vet jag inte riktigt vad det är för djur jag tagit kort på:


Jo, men titta! Det är ju tre sovande kängurus i bakgrunden om man tittar noga!

Efter alla djur var det dags för lek i lekparken och karuseller.
Det bästa av allt med dagen - Vilhelm som har kämpat och slitit och ätit hela sommaren för att växa de få centimetrar som fattades förra gången han ville åka radiobilarna har äntligen växt till en hel meter! Lyckan var total när han fick åka radiobil med pappa:


På väg hem igen:...medan Axel till slut somnat i vagnen.

Där hemma stod pappa/morfar och väntade med en alldeles speciell bil som Vilhelm fick provåka innan den skulle vidare till en bilträff i Arboga:

Äääääää

Vilhelm och Axel var ute i trädgården igår när jag kom hem från jobbet. När Axel ser mig går han och pekar på något i gräset och går sedan och hämtar sin sandlådespade och säger "Ääääääää". Äääääää = blääääää = mördarsnigel och de brukar jag slänga ut i skogen med en liten spade. Axel kan sina grejer han!

Idag har de börjat förbereda grannens tomt för husbygge så igår var sista chansen att plocka hallon där innan buskarna och allt annat jämnas med marken. Den chansen ville inte Axel missa!


Han ser ut som en riktig busunge på den här bilden tycker jag,


mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0