Börja dagis

Lilla, lilla Alida är nu anmäld till dagis. Tänk att hon skulle bli så stor en dag.

Stor dag

Igår var en stor dag för syskonen Carlsson. Det började med att Lillasyster Carlsson upptäckte att hon har såna där roliga saker längst ner på benen. Fötter!

Dagen fortsatte för Bröderna Carlsson med att de alldeles själva (jag stod i fönstret på övervåningen och övervakade) gick till grannen och trick-or-treatade. Så stora duktiga killar jag har!

Förresten så har jag för mig att Halloween firas den 31/10 i USA så jag var helt inställd på ett firande på måndagen istället och blev tvungen att plocka upp skelettdressen ur tvättkorgen när granntjejen kom hit och frågade om godis och Vilhelm så klart inte ville riskera att missa något godis. Axel förstod nog inte riktigt vad det handlade om, han hänger bara på när Vilhelm hittar på något.

Efter det har det bara gått utför för stackars Axel, igår var han lite snorig och hostig men imorse hade han 39 graders feber som har hållit i sig hela dagen, och svårt att andas så han har fått låna Vilhelms gamla astmamediciner. Han har inte kunnat äta något alls men har i alla fall druckit mycket saft. Hoppas han mår bättre imorgon, han blir så jättesjuk när han blir sjuk.

Två veckor kvar

Om två veckor äter vi vårt lördagsgodis här istället:

Ut i solen

Idag är det fint väder!

Axel lägger ut

Nu har Axel börjat prata och nu är han aldrig tyst, prat dagen lång även om han inte riktigt kommer upp i Vilhelms pratmängd. Idag hörde jag att han för första gången använde en lite mer avancerad meningsbyggnad:

"Vilhelm är faktiskt död."

Faktiskt! Inte bara död utan "faktiskt" död (sånt pratar vi om i den här familjen...). Det här är alldeles perfekt timing inför treårskontrollen nästa vecka.

Idag gjorde Jocke och jag det inga bra föräldrar gör - vi lämnade barnen på dagis och åkte och shoppade. Det var det värsta! I alla fall så behövde Jocke och jag sommarkläder och Vilhelm hade önskemål om varma strumpbyxor och en ny skelettdräkt eftersom han vuxit ur sin andra. Vi hittade en jättefin julaftons/nyårsskjorta med fluga som han också önskat sig. Stackars Axel får inget nytt, han får ta Vilhelms urvuxna strumpbyxor, skelettröja och finskjorta. Alida fick inte heller något, men det fanns väldigt mycket fint!

Så Jocke hittade sina shorts och sina t-shirtar och jag hittade en hel hög sommarkläder på halva reapriset, jag fick kläder för 1600:- för bara 400:-. Det är ju i november man borde åka utomlands varje år!

Ingen tv...

Idag tänker jag gå och lägga mig så här tidigt, tv:n är trasig och vi hade inget att prata om så då är det bättre att ladda upp inför morgondagen regn och onsdagens minusgrader (massor av kläder ska på tre barn innan dagis!) med en god natts sömn.

Vilhelm och Axel hade så roligt i församlingshemmet under gårdagens dopfika så jag lovade dem att vi skulle åka tillbaka dit idag på kyrkans barntimmar. Det gjorde vi, Axel fastnade med en blå deg och Vilhelm byggde med tågbanan

Jag vet inte hur länge han satt med den där degen, säkert närmre en timme. Han kommer bli bagare när han blir stor.

Vilhelm sågar sönder sängen och Axel har klätt ut sig till en byggnadsarbetare som ska köra grävmaskin:

Det är viktigt med detaljerna, man måste ha både hjälm och hörselkåpor när man sågar!

Lilla Alida

Söta lilla Alida blev döpt idag

Men det var lite svårt att få en bild där alla tre såg glada ut och tittade in i kameran samtidigt

Men de är ju väldigt söta ändå!

Redo

Nu är allt färdigt inför morgondagens dop. Jocke har gjort två smörgåstårtor, en med skinka och en med kräftstjärtar. Resterna blev en väldigt god kvällsmacka.

Icke neofob

Vilhelms verkar äntligen ha kommit över den neofobiska perioden, däremot har Axel trätt in i den istället, hans nya favoritmat är lasagne, idag åt han en vårrulle till middag och han har till och med vågat prova grillad kyckling. Han tyckte till och med om det. Det blir nog människa av honom också till slut!

Jag tycker att jag varit väldigt duktig idag, jag har bakat drömmar, wienersnitt, bullar och rosa chokladrutor, allt med tre barn hemma och utan skrik. Allt ska ätas upp på söndag när vi döper Alida.
Alida satt i selen och Vilhelm och Axel hjälpte till i början, sedan blev det tråkigt så de gick och lekte istället. Axel kom tillbaka några gånger för att ta en tugga av någon av kakorna och sedan lägga tillbaka den med kommentaren "Oj, den hade ramlat ner!". Jag lovar att inte bjuda gästerna på de halvätna kakorna, de äter jag utan problem upp själv.

Alida var på sin allra första tjejshoppingtur i tisdags med mormor, mamma och moster. Vi åkte till Erikslund och jag hittade massor med kläder jag ville köpa men jag sansade mig och köpte bara kläder till dopet. När januarilönen kommer ska jag shoppa som om det inte fanns någon morgondag.

Imorgon fortsätter vi bakandet, vi ska ju bjuda på smörgåstårta också.

Oktober 2014

Bilden jag la ut på Instagram (och har som bakgrundsbild på ipaden):

Hur resan egentligen kändes:

Nejdå, så illa var det faktiskt inte. Våra resor har gått bra, förutom förra året då Axel gjorde oss till familjen ingen vill ha med på ett plan. I år vet han bättre. Vi har sagt till honom att man inte får skrika på flygplanet så lite då och då, apropå ingenting, säger han "Nej skrika flygplan" - Man får inte skrika på flygplanet. Det ska nog gå bra det här.

Vuxen

Orkar inte. Jag är så trött.

Idag har Alida och jag varit hos ögonläkaren igen, det ser fortfarande inte mycket bättre ut så jag fick nya ögondroppar och ska tillbaka om två veckor igen. De nya ögondropparna kan man använda tillsammans med linser, äntligen får jag slippa dessa fula och obekväma glasögon lite då och då!

Alla barn tycker om ballonger:

Fem år sedan

Idag är det fem år sedan vi fick åka hem med lilla Vilhelm.

Vi har varit ute på äventyr i skogen idag också, det är det vi roar oss med de flesta dagar vi är hemma själva. Idag blev det lite mer äventyr än vanligt när vi hittade ett skelett. Jag tror att det var ett litet rådjur, vi har många rådjur som springer omkring här i området.

Fikapaus på berget. Vi hittade ett jättebra ställe med mossa, vi ska gå tillbaka inom kort och plocka till adventsljusstaken.

Alida sov i selen som vanligt. Jag håller på att organisera garderoben i Vilhelms rum där vi bara tryckt in allt vi inte orkat ta tag i, nu har jag äntligen hittat alla Alidas höstoveraller. Bland annat den här gosiga som var det första plagget jag köpte när jag fått veta att jag skulle få en flicka (men inte vågade tro på), som jag sedan glömt bort när den försvunnit i den bottenlösa garderoben.

Imorgon är det dags för dagis igen efter en veckas förkylning. Jag har packat en IKEA-påse med höstkläder, fodrade regnkläder och stövlar, vantar och mössor. Kallt och tråkigt blir det men om bara en månad åker vi till värmen!

Fem år sedan

Vilhelm bestämmer middag

Vilhelm hade den bästa idén om vad vi skulle äta till middag - soppa och pannkaka, precis som de äter på dagis, soppan först (med bröd man kan doppa) och pannkaka efterråt. Det blev faktiskt en jättegod middag, han har många bra idéer om hur man kan göra saker och ting lite trevligare och mysigare. Han vill att vi ska tända ljus på kvällarna, kuddarna ska ligga på ett speciellt sätt "Så här har de kuddarna på hotell!", han hjälper gärna till att välja kläder till Alida. Min lilla estetiskt sinnade son, vad ska det bli av dig?

Sjukstuga

Axel har delat med sig av sin förkylning till stackars Alida. Och stackars Alida är helt förtvivlad, hon hostar och snorar och förstår inte vad som händer mes hennes kropp. Första förkylningen någonsin är inte att leka med.

Tredje oktober

För ett år sedan var Alida bara ett extra streck på en sticka och här är hon nu:

Tänk att det skulle bli en sån liten gullepluttig sötnos av det där strecket!

Jocke kan inte förstå hur jag kan komma ihåg alla datum. Men det är klart jag gör - 18/3-11, 15/5-13 och 3/10-15 är de viktigaste datumen i mitt liv, hur kan Jocke INTE ha lagt dem på minnet?

Lill-Axel

En liten Axel-kopia:

Hon är ju för söt!

Jag har varit på loppis i Eskilstuna idag. Barnloppis med massor av barnkläder. Jag handlade saker för 600:- och det tyckte jag först kändes mycket, men sedan kom jag att tänka på att jag faktiskt handlar till tre barn den här gången. Första men inte sista gången. Om man delar upp det blir det 200:- per barn och det känns ju verkligen inte så illa. Ganska bra pris faktiskt med tanke på att jag hittade både foster regnkläder, fleecekläder, överdragsbyxor och byxor/tröjor/klänningar/badkläder. Det jag inte hittade var gympa- och vinterskor, de får jag köpa nya istället. Det är nog bättre för fötterna ändå med helt nya skor.

Imorgon ska jag lyckas få med mig tre barn till Västerås, Vilhelm ska på återbesök hos ortopeden. Är all på riktigt bra humör när vi åker hem kanske vi stannar och köper skor då. Troligtvis inte, Axel är förkyld idag så han hinner nog inte friskna till tillräckligt för att orka gå i skoaffärer tills imorgon.

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0