Skit är tillvaron

Jag är trött på att må illa, jag är trött på att äta korv och makaroner för att jag inte orkar laga mat själv, jag är trött på att mitt hem ser ut dom en knarkarkvart eftersom jag inte orkar städa. Extranummer är fyllt med tvättkläder som ingen vill vika, köket vill jag inte gå i närheten av, allt där luktar illa, kylskåpet luktar illa, disken luktar illa. Golven är dammiga, marsvinsburen behöver städas och vi har döda flugor i våra fönster. Förra helgen köpte jag nya blommor men de har jag inte orkar plantera så de står i en påse utanför dörren. Jag somnar framför tv:n varje kväll och vaknar vif 00,30 och måste släpa mig uppför trappan till sängen. Jag orkar inte hjälpa till att bada eller lägga Vilhelm och Axel. Totalt förfall.

Det har ska jag komma ihåg nästa gång jag får någon dum idé om att vi behöver fler barn. Om fyra veckor åker vi till Gran Canaria, då måste jag må bättre annars blir jag besviken på mig själv.

Bebis

Från och med idag är lillhen ingen embryo utan ett foster. Minsann!


Axel skulle absolut ha på sig kepsen istället för mössan idag när vi åkte till dagis och jag tänker inte ta någon strid för en sån liten sak så han fick ha kepsen på sig, det är i alla fall inte lika kallt idag som det var igår.


Min lilla coola kille. 

Vilhelm tog däremot det tjockaste mössa han kunde hitta, här har vi en ordentlig kille!


Nu ska jag gå ut och jobba igen, idag är det jobbigt och illamående men jag jobbar bara till klockan 17 så det är bara att härda ut.

Liten sjukling

Axel verkar ha fått samma förkylningsastma som Vilhelm, så här såg han ut i måndags efter en natt med hosta:


Han gick och la sig i soffan direkt efter frukost och somnade om igen. Han har fått låna Vilhelms mediciner (han har börjat växa ifrån sig förkylningsastma, senaste förkylningen behövdes inga mediciner alls!) men på eftermiddagen fick vi en tid hos doktorn. Doktorn skrev ut flytande kortison som inte fanns att få tag på på något apotek, inte ens mitt eget, så han har fått fortsätta med Vilhelms mediciner. Idag mådde han bättre och han var glad över att vara tillbaka på dagis igen.


Snyggaste bröderna Carlsson


Stiliga inför loppis- och kyrkobesök.

Rullgardinen Liselotte

Efter 10 månader har vi så slutligen fått upp en rullgardin i sovrummet, det kändes som ett måste nu när vi snart får grannar.

Rullgardinen Liselotte:


...i snyggt motljus.


För bra

Ibland undrar jag om jag verkligen är gravid, jag tycker jag mår för bra - jag orkar stå upp och jobba hela dagen (på nya jobbet får man minsann inte sitta och jobba...), jag har inte tagit en enda Postafen, jag sover inte varje ledig stund, jag kan både äta och laga mat. Konstigt är det. Men helt symtomfritt är det inte, på kvällarna när barnen är lagda mår jag ganska illa och är väldigt trött, idag har jag hållit mig vaken ända tills nu men det är nog mest för att jag suttit och betalat räkningar, annars hade jag sovit för länge sedan.

Vecka 8+0 imorgon:


En femtedel är redan avklarad, nu är det inte långt kvar. 21 veckor eller 28 veckor. Men förhoppningsvis 34 veckor.


Det gick bra!

Vilhelm vaknade utan problem och åt direkt en stor portion köttbullar och potatis, stackaren hade inte fått äta sedan klockan 07,00 och klockan var närmre 16 när han kom tillbaka från uppvaket.


"Se inte så glad ut! Det är jobbigt att bli sövd"
Vilken duktig liten kille vi har! Och han återhämtade sig betydligt mycket snabbare än vad jag gjorde efter att ha blivit sövd inför kejsarsnittet, barn är otroliga. 


Slang i armen

Vilhelm var så duktig vid sättning av kanylen, nu ska vi vänta en timme till sövning.Emlad och klar

Nu åker vi till Västerås på MR-undersökning av Vilhelms hjärna. Spännande att sova i ett rör (han ska sövas...), väldigt läskigt tycker jag. Vi får se hur det går.
Det blir en flicka


Dum idé

Jag mår så dåligt. Påminn mig om hur dåligt jag mår om jag någonsin får en sån här dum idé om att bli gravid igen. Idag har jag haft ledig dag och jag ha sovit precis hela dagen, ända till klockan 15 då Jocke åkte till jobbet. Vilhelm har varit så snäll och kommit och gett mig gosedjur och leksaker och försökt muntra upp mig med "Nu mår du snart bättre", och det är klart att jag mår bättre av sådan omtanke. 

Men efter middagen hade även Vilhelm fått nog. När jag med min ilskna röst frågade honom varför han inte åt maten jag lagat gick han in på sitt rum och stängde dörren för att slippa lyssna på mig. Vilken attityd! Minitonåringen.

Dagens ungdom....Födelsedagspresent

Imorgon ska vi på födelsedagskalas hos mamma/mormor. Vilhelm har valt ut en fin present men jag hade slut på både pengar och fantasi så jag kom inte på något bättre än det här:
...ett barnbarn. Vi får hoppas hon blir nöjd med det!

Gymnastikkillen

Jag tänkte gå på toa


...men det var redan upptaget.

Igår började stora killen Axel på gymnastik. Han hade det väldigt roligt och sprang runt med liv och lust, fast han hade lite svårt att koncentrera sig tillräckligt länge för att lyssna på ledarens instruktioner. Det var nog svårt för de flesta barnen, det var lite för mycket sitta stilla och lyssna för att det skulle uppskattas av 15 tvååringar.

Gympakillen:


Han har blivit stor!

Medan vi var på gymnastik var Vilhelm och Jocke i Köping på bilmarknad och bilmuséeum, Vilhelm hamnade i tidningen 


En riktigt fin bild tycker jag, jag måste börja använda min riktiga kamera mer istället för att bara använda telefonen och ipaden hela tiden, när man använder den riktiga kameran blir det perfekta bilder vad man än tar kort på.

Gourmet

Vilhelm och jag diskuterade köttbullar vid läggning, det började med att han berättade att de skjuter älgar i skogen vid hans dagis och det spann vi vidare på så som det alltid blir med Vilhelm. En av sakerna han sa var "Jag tycker bara om svenskt kött". Vaaa...? Jag frågade om de pratat om det på dagis men så var det inte:

"Det har jag hört på reklam på ipaden, av bonden som har röd keps"

Svenskt kött är bra, för det säger de på ipaden.

Annat han lärt sig på tv (nyheterna, lite mer pålitligt än reklamen åtminstone) är att det är farligt för barn att äta riskakor och att man kan dö på IKEA där man köper kastruller. Det han se ganska exakt var:

"En man och en kvinna har blivit knivhuggna på IKEA och hundratals poliser kom dit". Vilken fyraåring använder sådana ord? När han berättade för mormor la han till det där med kastrullerna så att hon skulle veta exakt var man kan dö.

Igår var det tjejkväll på stan och vi stängde inte förens 21 så barnen sov när jag kom hem. Axel blev så glad imorse när han såg mig att han inte ville släppa mig, jag kom nästan för sent till jobbet för att jag inte ville lämna ifrån mig min gosiga lilla pluttegubbe. I helgen är jag ledig, då ska vi leka!


Gosegubben!

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0