På IKEA utan mage

Vilhelm fem månader:
 
 
Nappen flyger iväg...
 
Axel fem månader:
 
 
Upp-och-ner...
Är de lika eller inte?
 
Idag har vi varit på IKEA, första gången för Axel, förra gången vi var där var veckan innan Axel föddes så det kändes lite underligt att gå omkring där med barnvagn men utan mage. Det var egentligen ingenting vi behövde, vi behövde bara en liten utflykt. Hade det varit bättre väder hade vi åkt till Parken Zoo men det får bli en annan gång, det är inte så roligt att gå omkring där och frysa. 
 
Men vi köpte lite saker ändå, bland annat en kruka med hängjordgubbar, vi får väl se hur den trivs på vår blåsiga altan. Och en speldosa till Axel, han får ju absolut inte använda Vilhelms speldosa trots att han inte använt den på 1,5 år. När vi gjorde iordning Axels säng flyttade vi över Vilhelms speldosa men då blev det katastrof! Den ska sitta på Vilhelms säng vare sig den används eller ej. Vi köpte en sån där haklapp som är ett förkläde också, om tre veckor ska Axel börja med mat. Var tar tiden vägen? Är det verkligen möjligt att min lilla, lilla plutt redan är så stor att han ska börja med mat?
 
På ren trots skippade jag amningsrummet och matade Axel i en soffa i restaurangen istället. Bara för att jag kan. Och för att hålla koll på Vilhelm under tiden...
 
Imorgon blir det jobb igen, alla andra ska åka och bada.
 

Medan Vilhelm var på dagis...Tänk om Vilhelm visste att Axel lånade hans älskade Blixtenballong medan han var på dagis. Katastrof!

Liten humorist

Allting kan bli en hatt:....eller ett täcke:


Min roliga lilla gubbe!Axels första bad

I fredags blev det en eftermiddag på stranden. 

(Jag förstår inte varför Jocke var tvungen att zooma in mina fötter... Och vi har lite konstiga ansiktsuttryck allihopa...)På vägen hem åkte vi förbi tomten och tog oss en titt på grunden, och på grävmaskinen såklart!Varmt på femmånadersdagen

Vilhelm var lite trött efter dagens bad. Han låg en stund i sängen men kom sedan ut till Axel och mig och sa att han inte alls var trött. Så här gick det:


Han sov två timmar på mattan, men när klockan började närma sig 17.30 tyckte jag det var dags för honom att vakna.

Medan Vilhelm sov satt Axel och jag i soffan och funderade över livets svårigheter. När vi tröttnade på det:


Ny bok för mig och träning i gymmet för Axel. 

När Vilhelm vaknade somnade Axel i vagnen och sov och sov och sov. Jag fick väcka honom också till slut. Då hade han inte ätit på 4.5 timme så jag började nästan bli lite orolig. Nu sover han igen, det är nog jobbigt för honom med värmen.


Axel upp-och-ner på femmånadersdagen:


Då kör vi lite jobb imorgon och på söndag då.
Rätt man?

Här är Jockes resultat från valbarometern:


Det låter ju bra!


Gos!

Det kommer göra ont i mammahjärtat den dagen Axel inte längre vill sova på min mage hela kvällarna. Så gosigt! Tänk att denna lilla människa en dag kommer vara en två meter lång 20-åring som ska flytta hemifrån och inte komma hem och hälsa på sin stackars mamma tillräckligt ofta.Äta som en häst

Vilhelm bara äter och äter. Äntligen! När vi kom hem från dagis började han med att trycka i sig en ask jordgubbar, det var inte många jag fick smaka, till middag åt han en stor portion potatis och laxgryta med massor av ärtor och till kvällsmat oräkneliga mängder Mariekex. Men jag kom på nu att han druckit ganska dåligt trots värmen, det får bli nästa steg. Dessutom så går han och plockar persilja, basilika och gräslök från trädgårdslandet, och klöver och maskrosblad  ur gräsmattan - mindre bra, och stod och slickade på alla kryddburkar och åt morötter och tomater medan jag lagade mat, så gott om aptit har han verkligen nu för tiden. Det är nästan så bra så att jag har lust att köpa en våg bara för att se om han gått upp i vikt så bra som jag hoppas på.
 
 

Kontorsjobb

Idag har vi varit i Arboga och fixat det sista med bygglovet och fick ett löfte om att det ska vara godkänt imorgon. Tur det, då blir det i alla fall inget svartbygge vi bor i.

Men. Jag blev så avundsjuk på alla som jobbade där. Varsitt litet kontor, gemensamma fikaraster, flextid, jobba hemifrån-tid, träna på arbetstid-tid. Vad har jag? Jobba 9-19 måndag till fredag, 10-16 på helger, 10-16 på julaftonen, 10-16 på midsommar, ensamma fikaraster, absolut ingen jobba hemifrån-tid eller jobba-hemifrån-när-barnet-är-sjukt-för-att-slippa-förlora-lön-tid. Trött blir jag. Ja, jag ska jobba i helgen så jag är lite bitter. 

Lönen är åtminstone bra. Jag får trösta mig med det.

Huset:


Jag har förresten gjort min medborgerliga plikt idag och gått och röstat, men jag röstade inte på socialdemokraterna trots att Aftonbladet tyckte att jag skulle göra det utan jag valde att gå på Naturskyddets linje istället. Det blir nog bra.
Lekaleka

Vilhelm har haft fullt upp idag. I förmiddags grävde vi en ny rabatt och efter lunch åkte vi iväg till kyrkans barntimmar. Vilhelm hade jätteroligt den här gången också, det enda jag behöver göra är att sitta i ett hörn och leka med Axel, Vilhelm klarar dig väldigt bra utan mig. Min stora lilla bebis behöver mig inte längre....

I alla fall. När vi var där ringde Jockes kompis och ville komma förbi och titta på kaninburen vi ska sälja och han hade med sig sina två barn. Mycket lek blev det. Inatt sover han gott. Imorgon ska Vilhelm få följa med dagisgruppen med lite större barn ut på äventyr, stor är precis vad han är!11 veckor

Ibland slår det mig att 11 veckor faktiskt är en väldigt lång tid.


E-L-V-A. Inte två, inte tre utan elva. Ganska otroligt att det gått så bra som det gjort ändå, det kunde ju ha blivit hur illa som helst.

Idag var vi på 20-årskalas hos faster Amanda. Vilhelm åt tre bullar, två muffins och en tallrik med glass. När vi kom hem åt han en tallrik med ris och makaroner med ketchup, kalla, vi fick inte värma dem i micron. Bullarna var kanske mindre bra och middagen var kanske inte den mest näringsmässigt korrekta men han äter i alla fall! Äntligen!


Ekorren och gräset

Vi avslutade Vilhelms Flutidebehandling i förra veckan och som ett litet brev på posten blev han sjuk igen igår kväll. Vad trött man blir. Det får bli mer Flutide och lite Lepheton på det så att han slipper de där kräkningarna. Han äter jättebra nu så nu vill jag faktiskt att han ska få behålla allt han stoppar i sig!

I alla fall. Den planerade resan till badhuset i Arboga fick ställas in och vi stannade hemma och grejade lite i trädgården istället. Men Vilhelm var lika glad och nöjd ändå som tur var. De har sjungit Ekorrn satt i granen på dagis så den går på repeat på Vilhelm just nu. Båda verserna. Sedan ska det diskuteras om den stackars ekorrens öden och äventyr men han vägrar gå med på att ekorren i andra versen får medicin av sin mamma. "Piller" är tydligen inte samma sak som medicin. Medan Jocke och Vilhelm klippte gräs och krattade fick Axel känna på gräs för första gången:

Inte jätteuppskattat kanske.

Ett år sedan


Vilhelm lär sig äntligen gå!

....och:


En Axel på gång! 15 maj 2013, en ganska bra dag.

Idag:


Jag står och hänger lite i vårt famtida kök. Nu har de mätt ut var på tomten huset ska stå så nu ska det börja schaktas och grejas innan huset kommer den 17 juni.

...och:


Sommarpyjamas på!

15 maj 2014 är nog också en ganska bra dag.


Doppresenterna

Axels doppresenter, många fina saker!


....och lastbilen i förra inlägget men den har Vilhelm bestämt att han får låna. Samma sak med xylofonen, larven och bilsparbössan. Axel kan ändå inte leka med dem resonerar han.

Tack allihopa!

Dopbilder!

 
 
 

Han sitter!

Vi glömmer hela tiden att Axel inte är en liten bebis längre utan att han faktiskt kan massor med saker. Idag överraskade han oss med att första gången vi satte honompå golvet sitta helt själv! Var har han lärt sig det? Och ojoj vad dåligt samvete jag har för att jag inte hinner ägna lika mycket tid åt Axel som jag gjorde åt Vilhelm när han var i samma ålder.

Men det verkar inte behövas, han lär sig själv...

Bildbevis (titta inte på min tjockismage....):Vad är nu detta?


Socialdemokraterna?? Hur gick det här till? Där tycker jag nog faktiskt att Aftonbladet har fel.

Imorgon är det dags för dop. Vi har bakat massor så jag hoppas att gästerna kommer hungriga. Så här snällt sov Axel i soffan igår medan jag färgade håret:

Kyrkklockan

Hur länge som helst, i alla fall i minst ett halvår, har Vilhelm sagt att han hör kyrkklockor på natten. "Ja, ja, det tror jag säkert" har jag tänkt men idag slog det mig som en blixt från klar himmel - det är ju klockan i vardagsrummet han hör!


Han har alltså legat vaken på nätterna och lyssnat på klockan som ringer och trott att det är kyrkklockan han hör. Min fina lilla gubbe som tänker så mycket!

Dagens mammaochbebisselfie:


Jag har klippt mig idag, det blev väl inte så väldigt speciellt men i alla fall så blev det lite mindre hår att tappa överallt i hela huset. Just nu är det hår i blöjor, hår på Axel, hår på kläder, hår i maten, hår i avloppet. Hår överallt.

Vilhelm 20110930


Så här ser Vilhelm fortfarande ut när han sover.

Vilhelm somnade tidigt idag och jag fastnade i soffan med ipaden läsandes prematurbloggar. Självplågeri. Nu ska jag gå och lägga mig och försöka sova bort huvudvärken från helvetet. Det är så illa så att jag tänkte köpa mig en laddning Sumatriptan men såg att jag då inte skulle få mata Axel på 12 timmar och det kändes ju lite besvärligt så det fick bli dubbeldos Diklofenak istället för att orka med eftermiddagen.

Men först blöjbyte och matning.

Utarbetad

Nu är första helgen på jobbet avklarad och jag är så extremt trött. Jag hade missat den lilla detaljen att jag skulle jobba som ensam farmaceut idag (igår var vi däremot tre...) så det blev till att skärpa till sig och koncentrera sig riktigt ordentligt. Men jag tror jag klarade mig ganska okej ändå. Hoppas jag. När jag lär mig datasystemet ordentligt kommer det gå ännu bättre.

Axel har varit supersnuttig sedan jag kom hem, mjölk i flaska är tydligen inte lika gott. Han fick förresten sova i sin spjälsäng inatt, Jocke har haft magsjuka och jag vill inte riskera att Axel får det genom att ligga och gosa med sin sjuka pappa. Fast han sov inte riktigt lika bra där - han brukar sova till klockan sex innan det är dags för mat men inatt vaknade han redan vid fyra. Dessutom var det lite jobbigt att behöva resa sig upp för att ge honom nappen och för att lyfta honom till vår säng när han skulle äta, det var nästan lite otäckt, jag var så trött, jag är ju inte van att gå upp på nätterna, så det kändes som om jag skulle tappa honom i golvet nästan. Och så var det väääldigt ensamt i sängen. Bebisabstinens. Så efter fyramatningen fick han flytta tillbaka till vår säng igen, då mådde Jocke mycket bättre igen så jag vågade ta chansen. Om nu inte jag får magsjuka får Axel stanna i vår säng. Länge till. Punkt.

Vilhelm skapade konstverk i fredags:


Jag har rensat på kylskåpet så nu behöver jag något nytt att sätta dit!

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0