Vad man hittar i skafferiet

Jag tyckte det var lite tråkigt att jag inte hade några goda te-sorter kvar, men så hittade jag en liten flyttlåda intryckt längst in i skafferiet...

Nu har jag väl ändå te så att jag klarar mig ett tag.

Syskonen Carlsson i badet

Nu börjar det bli fullt i badkaret!

Mitt motoriska underverk

Titta vad som hände ikväll när Alida gjorde mig sällskap i badrummet:

Alida vände sig från rygg till mage! Hon har tränat några dagar men hela tiden har den där vänsterarmen varit i vägen men nu har hon kommit på tekniken. Vi som inte ens har lagt henne på mage för att träna nacken, sånt larv behövs tydligen inte, nacken blir stark ändå. Axel hade vi aldrig liggande på mage heller och det blev människa av honom också.

Jag blev tvungen att googla lite för jag kommer inte ihåg hur gamla Vilhelm och Axel var första gången de vände sig.

Hon skiljer sig från sina bröder även här - hon räknas som tidig!

Bra jobbat!

Idag hade jag bjudit över mamma på en heldag städning av hus. Jocke, alla barn och morfar blev ivägtvingade till Leos lekland och en glass på Slagsta Glass. Det blev sex timmars non-stop städning, med paus för lunch, men nu är det äntligen rent och fint och det går att andas igen.

Tänk när barnen blivit större, då kan man alltid ha det så här fint! Det första jag ska göra när barnen slutat spilla mat på golvet är att köpa en matta att ha köksbordet på. Och en ny vit fin soffa. Men det dröjer nog några år till.

Mina små 💕❤️💗

Tre barn på samma bild:

...och några timmar tidigare. Vilhelm har hittat en egen liten säng nedanför Alidas säng, det blir lite bekvämare för oss andra också så det är en ganska bra lösning han kommit på.

Alida har varit på BVC och fått sina första sprutor. Hon vägde och mätte sig också - 6,5 kilo och 61 cm, alltså 1,3 kilo (en hel Vilhelm!) och fyra cm längre på sex veckor. Huvudet hade vuxit två cm så hjärnan växer också. Nu ligger hon en kurva över normalkurvan på vikten och det är första gången det händer något av mina barn. Axel blev helt förskräckt när han såg hennes plåster. När jag kom hem från jobbet mötte han mig i dörren för att berätta om det hemska som måste ha hänt hans älskade syster och visa mig hennes plåster.

Ajajaj! Jocke fick hålla i henne när hon fick sprutan, jag är för feg som vanligt.

Och på tal om ont och synd om så har jag fått en operationstid. På Vilhelms födelsedag klockan 7,15. Sämre tid hade de inte kunnat hitta. Och lite dumt är det att de två gånger i mitt liv jag har behövts sövas och opereras har varit på Vilhelms födelsedag.

Lilla ekonomen

Vilhelm och jag tittade på Lyxfällan ikväll och vid något tillfälle säger de något om att "bränna pengar" varpå Vilhelm säger med bestämdhet att man inte får köpa saker man bränner sig på. Det har han ju helt rätt i även om det kanske inte var riktigt så programledarna menade.

Det påminde mig om när Anders och jag en gång fick för oss att springa ett varv i motionsspåret, alltså bränna fett, varpå fyra/fem/sex-åriga (jag kommer inte ihåg...) Linnéa skriker "Nej! Gör det inte". Bränna fett alltså. Mycket smärtsamt.

Idag var första dagen på dagis efter sommarlovet för Vilhelm och Axel. Alida och jag har hunnit massor, vi har städat huset, städat marsvinsburen, tvättat, diskat, planterat blommor, läst en inredningstidning från augusti 2011, det var verkligen på tiden att den blev läst. Det kändes nästan lite för lyxigt för att få fortsätta på samma vis hela hösten. Tur att de trivs så bra på dagis, annars skulle jag ha haft väldigt dåligt samvete för all fritid jag får med bara ett barn.

Leos lekland

Idag har vi gjort slag i saken och köpt årskort på Leos lekland till Vilhelm och Axel. Vilhelm är så glad och tycker att vi ska åka dit varenda dag från och med nu. Så blir det kanske inte, men lite då och då åtminstone!

Fixa pass konstig hund

Idag har stora tjejen Alida varit hos polisen och fixat sig ett pass. Vilhelm var väldigt nervös inför besöket hos polisen och Axel var helt chockad över en plasthund utan ögon och öron som stod i väntrummet men i övrigt gick det bra och Alida får inom fem dagar resa vart hon vill. Tyvärr fick hon inte ha sin gulliga rosett på kortet men det ska nog bli bra ändå. På väg hem storhandlade vi på Willys så nu är barnbidraget redan nästan slut. Konstigt det där, ju större inkomster man har desto större utgifter får man. Det kommer nya pengar på torsdag.

Alida har börjat greppa sina saker i babygymmet (och mitt hår...). Titta vad hon kan!

Igår åkte vi till biblioteket. Det måste göras om snart, både Vilhelm och Axel tyckte om att sitta i varsin soffa och bläddra i böcker, den enda som inte var nöjd var Alida, hon ville gnälla och äta hela tiden. Men det passade ju bra ändå eftersom jag ändå bara satt stilla och läste för Vilhelm och Axel.

Det roligaste av allt på biblioteket:

Ventilationen...

Jag tog med mig hela familjen till sjukhuset i onsdags, Vilhelm och Axel lekte med tåget medan jag var hos doktorn och efterråt åkte vi till IKEA och åt middag och köpte batterier till alla tåg som fått slut på batteri vilket var de allra flesta. Det går åt många batterier just nu så jag har börjar köpa Ikeas uppladdningsbara varianter.

Doktorn sa i alla fall att jag ska operera bort gallblåsan och att jag kommer få gå före den nio månader långa kön eftersom stenarna sitter i gallgångarna. Men för min del gör det inget om operationen inte blir förens i december, ju längre tiden går desto mer självständig och mindre beroende av mig blir Alida. Det kan ju vara praktiskt att inte ha ett helammande barn att oroa sig över när man ska opereras.

Nu har Alida äntligen somnat. Jag ska lämna över henne till Jocke så att han får lite sällskap till fotbollen när jag går och lägger mig.

Syskonkärlek

Alltså de här två! De bråkar och slåss som om det inte fanns någon morgondag men när de tycker att skogen blir lite för stor och läskig är det varandras trygghet de söker. Fina små gubbarna vilken tur att ni har varandra (och att jag har er!)

Hela semestern har gått u blåbärets tecken, var vi än har varit har det hittats blåbär. Nu är både hallonen och blåbären slut i vår skog så stackars Vilhelm och Axel har fått gå över till lingon och stenbär. Nypon och rönnbär har de också provat men det var tydligen inte så gott.

Present till Alida från Jockes pingiskompisar:

Finns kläder!

Imorgon ska jag till sjukhuset för en utredning om vad de ska göra med min gallsten. Ingenting, hoppas jag nästan efter att ha läst om allt man kan drabbas av om man inte har någon gallblåsa. Allt man läser på Google stämmer väl, eller...?

Lökdieten

Axels middag - en halv burk rostad lök. Inget potatismos, inga grönsaker, ingen korv. Hade det funnits en hel burk rostad lök hade han ätit en hel burk rostad lök till middag. Unge. Hur kommer hans blöjor att lukta imorgon?

Här är en gammal bild, här äter han kikärtsbiffar med vitlök, även om det inte heller luktade så gott dagen efter så var det åtminstone en lite hälsosammare middag.

Igår var vi i Hallstahammar på playdate. Sötnosarna:

Det var första gången Alida såg någon i sin egen storlek, det skiljer bara en vecka mellan dem.

Det skiljer bara en vecka på stora killarna också. De här snyggingarna har faktiskt känt varandra sedan de låg i kuvösen, tänk att de skulle bli så här stora en dag och ha så roligt tillsammans, det hade man inte kunnat tro för fem år sedan!

Sitta stilla länge

Jag kom hem från jobbet klockan 17, då ville Alida äta. Nu är klockan 22 och hon äter fortfarande. Hon måste ha varit väldigt hungrig... Men jag har längtat efter henne lika mycket som hon längtat efter mig så jah sitter gärna här en stund till.

Vi dör sötdöden

Hur söt kan man bli egentligen? Lillpluttans rosetter har anlänt och självklart måste de provas på en gång

Sådärja, nu ska vi prova oss igenom alla färger.

Lukta på tomater

Jag hittade en rolig bild från semestern i mobilen. En dag åkte vi till en tomat- och gurkodling där de också har väldigt gott fika, men innan fikat tog vi en titt i växthuset. Tokpelle-Axel fick för sig att han skulle lukta på alla tomater vi gick förbi.

Jobb

Igår blev det efter fyra månader dags att gå tillbaka till jobbet. Det var faktiskt riktigt roligt att komma tillbaka till jobbet igen - äta lunch i lugn och ro (förutom kunderna som störde mig efter varannan tugga men det är ju precis som hemma), sitta och tänka i tystnad (vi hade det ganska lungt igår). Dessutom var det roligt att flera kunder kom fram och hälsade och undrade hur det gått med bebisen och tyckte det var roligt att se mig igen, jag tyckte det var roligt att se dem igen också.

Det hade gått bra hemma också, jag har fyllt frysen med mjölk och Alida har tränat på att dricka ur flaskan. Men hon hade inte velat sova mer än någon timme, hon sover mest hela dagarna annars, så när jag kom hem ville hon äta och sova. Hon var så glad att jag var hemma så att hon bara ville gosa och äta och gosa och äta så hon kräktes ner halva soffan och hela mig och sig själv så idag har vi ägnat förmiddagen åt sofftvätt.

Äta och sova.

Lite problem

Jocke är på träning och jag är hungrig. Men jag sitter fast i soffan med en sovande Alida som inte tillåter att jag lägger ner henne. Jobbigt läge.


Vi har förresten fått en inbjudan till en babymassagekurs på BVC, det ser jag fram emot, om inte annat så är det ju ett bra sätt att träffa mammor med barn i samma ålder. 

Amningsshopping

Jag vet inte riktigt om jag ska säga att det är tur eller otur att Alida äter så ofta. Det här har jag nätshoppat idag medan hon ätit:De ljusgråTill Alidas bilstol


Till fönstren på övervåningen. 

Slutshoppat för idag.

Ambulansen

Alida har slutat dra in underläppen när hon sover. Nyfödd:


Idag:


Och oj vad gosig hon är! 

Här har vi återbruk på hög nivå:


Alidas klänning är från 1956, den har använts av mormor och den har använts av mig, det kan man kalla kvalitet. På tal om kläder så är det rea på Rödmyran så alla spmmarplagg kostar bara 12,50:- istället för skyhöga 25 kronor. Jag köpte en hel påse med klänningar, och några plagg till Vilhelm och Axel också förstås.  Axel har blivit helt tokig i katten Gustaf- filmen så han var överlycklig över sin nya tröja.


Axel spelar på ipaden ute idag, skiner solen måste man ju vara utomhus, eller...?

Men gårdagens bästa köp enligt Axel var ändå detta:


En alldeles egen ambulans med ljud och ljus! Och det bästa av allt var att Vilhelm var hos mormor och morfar så att han fick ha den alldeles för sig själv. Han var så glad och körde runt den på gräsmattan och stannade och tittade på den och körde lite till och stannade och tittade på den igen. Ikväll har han den med sig i sängen, sin goseambulans. Axel behöver mer egentid hemma, han är inte van att få leka med något i fred utan att en storebror kommer och ska ta över, det är nog inte alltid så lätt att vara lillebror (vad vet jag, jag har bara småsyskon).


Räddningsfordonen står redo! I bakgrunden syns Alidas säng, vi har fixat iordning den och bäddat fint och hon låg där en liten stund idag och tittade på väggarna men det dröjer nog länge innan hon börjar sova där på nätterna, hon är alldeles för söt för att lägga i andra ändan av rummet, det har Vilhelm och Axel också varit, de har sovit mellan oss tills de var sju månader så det blir nog så den här gången också. Dessutom är det bättre att ha henne bredvid mig så länge hon insisterar på att äta på natten, jag är inte så sugen på att röra mig mer än absolut nödvändigt klockan halv fyra på natten.mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0