Smultron

Det här måste vara vab när det är som bäst (men det var igår, idag har det varit lite jobbigare). Glada barn som egentligen inte är så sjuka men som ändå räknas som för sjuka för att gå till dagis. När Axel hade somnat plockade Vilhelm och jag smultron i massor, Axel missade inget, han tycker ju ändå inte om dem den tokiga ungen! Var man än går finns det smultron. Smultron, smultron, smultron överallt och idag hittade jag mogna blåbär också och snart är hallonen färdiga. Sånt gör Vilhelm glad.


Axel sover bort chansen till att äta goda smultron:


Idag har dagen känts mer så här:


Brända fiskpinnar till lunch. Vilhelm behövde hjälp på toaletten ovh jag hade tydligen för lite smör och för mycket värme på fiskpinnarna. Till middag höll jag på att glömma pizzan i ugnen så det hade blivit svart mat till middag också om inte Jocke haft huvudet med sig.

Axel var så trött till lunchen att han somnade vid matbordet, det är första gången han gör det. Trots att han sov fortsatte han äta, matglad är det minsta man kan säga om honom!


Lite kvällstokerier. Hattkillar:


Vilhelm har lekt med grannen Ellen nästan hela dagen. Han har visat sig vara en riktigt duktig värd, när de hade varit ute och plockat en burk smultron tog han fram fika till honom och Ellen och så satt de i soffan och åt smultron och kex. Jag visste ingenting förens Vilhelm kom ut och frågade om jag också ville ha ett kex. Vilken omtänksam kompis han är, det är jag stolt över!

Fem dygn till Legoland

Jag googlar vägbeskrivningar till vårt boendende på Legoland och får detta svar:

Okej. Om vi går E20 rakt fram dygnet runt så är vi alltså framme om fem dagar. Jag tror vi tar bilen istället. På 1800-talet gjordes det nog inte så många resor till Legoland om man var tvungen att gå non stop i fem dygn för att komma dit, men på den tiden fanns det i och för sig ingen iPad och ingen TV så vad skulle man annars roa sig med under semestern annat än att gå 140 mil.


Glada marsvin

Glada marsvin som får vara ute till 23 på kvällarna eftersom husse och matte är lite trötta...


Nakenfiskillar på studsmattan:


Axel är lika tjock som Vilhelm är smal! Nu har Vilhelm också fått vattkoppor till slut, då kommer vi (förhoppningsvis) ha det avklarat innan vi åker till Legoland.

Plantering

Smultron!


Jag var och hälsade på min faster idag och hon fyllde min bil med plantor och blommor av alla dess slag, både bakluckan och baksätet skulle behöva dammsugas rent från jord men det får bli en annan dag ganska långt in i framtiden, det är ändå väldigt sällan någon sitter i mitt baksäte. När jag kom hem fick jag racerplantera alla blommor innan regnovädret kom. Min lilla trädgårdsmästare hjälpte glatt till:Härifrån soptunnorna hade han perfekt utsikt över grannens tomt och grävmaskinen som arbetade där.


När Axel gick in kom Vilhelm och höll mig sällskap. Hur skulle jag klara mig utan mina små killar!

Mitt i allt grävande var Axel helt plötsligt försvunnen och vi hittade honom ingenstans. Hur långt kan en 1,5-åring ta sig på två minuter? Jag hann nästan bli lite orolig innan Jocke till slut hittade honom sittandes i cykelkärran, han ville åka på utflykt. Axel måste man hålla koll på annars försvinner han.

1,5-årsdag

I helgen märktes det att vi flyttat till ett nybyggt område - en granne byggde på sin altan, en la plattor på uppfarten, en förberedde tomten för husleveransen och vi oljade in utemöbler och förstukvist. Om vi var riktigt seriösa borde vi ha målat fasaden men det tänker vi inte göra, en målarfirma är inbokad i september.

Och så klippte vi Axel:


Oj, vad rakt och fint det blev! Det är inte lätt att klippa en vild 1,5-åring, man får ta en tuss i taget och hoppas på att inget öra föjler med i klippet.

Idag fyller Axel 1,5 år, det firades med en promenad där vi plockade smultron, som Axel spottade ut, och så kom Jocke hem med jordgubbar, som Axel spottade ut. Han tyckte i alla fall om havrekuddarna han fick till förmiddagsfika, så mycket att han inte hade tid att titta upp ens för en bild hur mycket Vilhelm och jag än försökte skoja med honom:


Glad 1,5-åring:


....som även har petat på en intressant mördarsnigel idag.


Varför ska man krångla till det?

Som vanligt läste vi boken om kroppen ikväll och ikväll läste vi kapitlet som handlar om rösten. I en del av kapitlet ska man prova att säga olika ord och ljud, bland annat ramsan Sex laxar i en laxask.  Vilhelm försökte några gånger med varierande resultat (han kunde faktist säga den utan problem för något år sedan, men det blir tydligen svårare när man förstår vad orden betyder och kanske tänker för mycket istället för att bara säga det. Men vad vet väl jag om fonetik) men kom sedan med lösningen:

- Nej, det heter fem laxar i en burk!

Eller

- Det heter tolv laxar i en låda

Så ska ett problem lösas! Inget att diskutera. 

/Stoltaste mamman någonsin


Nyklippt Vilhelm.


Midsommar

Vilhelm dansade alla danser runt midsommarstången och Axel höll sig på avstånd från andra barn men hade roligt ändå:
Hoppas på lite roligare väder nästa år.

Huset på plats i ett år

Idag är det ett år sedan huset kom på plats, visserligen låg det i en hög då men det var ändå på plats:


Vilhelm för ett år sedan:


...och Vilhelm idag:


Både Vilhelm och trädet har vuxit sedan förra året!

Jag hade min första vab-dag för Axel idag, vi har räknat ut att de inte kommer hinna gå till dagis mer innan semestern eftersom Vilhelm kommer bli prickig om två veckor. Det här hann vi med innan Jocke kom hem och jag åkte till jobbet för eftermiddags- och kvällspasset:


Ibland är det ganska roligt att vabba men mindre roligt blir det när lönen kommer. Imorgon är det Jockes tur att vara hemma.

Gummibröllopsdag


Gummibröllopsdag!

Så för åtta år sedan:


Vad pigga och fräscha vi var på den tiden, långt innan barn och huslån. Det har inte blivit så mycket firande mitt i allt vattkoppskaos men Jocke fixade i alla fall en extra god efterrätt när barnen lagt sig:


Det duger alldeles tillräckligt, vi ska fira med att köpa lite träolja till trappen framför ytterdörren så att vi har något att roa oss med i midsommar eftersom vi ändå inte får träffa någon.

Axel har namnsdag idag och han är fortsatt tapper och klagar inte mer än nödvändigt, det är en tålig liten kille vi har!
Prickig Axel

Idag:

1. Axel tar på sig Vilhelms gummistövlar och går in i badrummet och lägger sig och gosar med mattan, han är i en period då allt mjukt ska kramas, så även mattan.
2. Vid frukosten har Axel inga prickar, när jag ska duscha har han en stor prick i pannan som jag utgår från är ett myggbett. Efter duschen är Axel helt prickig i nacken och under dagen har det kommit fler och fler prickar. Vattkoppor...


3. Det är bara att acceptera. En månads vab väntar och sedan är det semester. Så vi tog en promenad för att Axel skulle somna, han somnade inte förens vi efter en timme var hemma igen. Vilhelm hittade en prästkrage och var mycket imponerad över att jag kunde så många blomnamn.


Axel vill inte sova:
4. Kladdig Vilhelm. Han ville bara äta smet, han tyckte den färdiga toscakakan såg äcklig ut och tog ett kex till fika istället.


5. Alltså den här killen och hans humor! "Mamma, min kropp är borta!"Han är jätterolig, precis som dagisfröken sa på utvecklingssamtalet.

Imorgon skulle vi ha åkt på 18-månaderskontroll med Axel men den får vi nog skjuta fram några veckor. 

Gardiner och fyraårskris

Jocke tittar på fotboll och jag hade tänkt läsa ut boken jag lånade av Linnea när vi var i Sälen men jag fastnade med Ipaden istället och har suttit och letat efter de perfekta gardinerna till vardagsrummet en lång stund utan att hitta dem. Antingen har tapeten fel nyans eller så har gardinen fel nyans, svårt är det i alla fall. Jag har åtminstone hittat fönsterlampor till extra/lek/gäst/vårt nästa sovrum-rummet, men jag väntar tills på torsdag med att beställa dem, då finns det pengar på kontot igen (Va? Ska man köpa saker till barnen för barnbidraget?)

 Den här lampan blir det i båda fönstren:


Visserligen från Claes Ohlsson men jag tyckte den var fin ändå.

Det här har Vilhelm, Axel och Jocke haft för sig idag medan jag har städat och rensat rabatter:


De har varit på Volvodagen i Eskilstuna. Vilhelm kunde inte sluta prata om allt han sett under dagen, det var uppvisningar, provsittningar, provåkningar, busstur till och från området och massor med annat roligt. Men när han skulle sova sa han att han längtat efter mig, även om jag inte tror att han tänkte det minsta på mig när de var där. Han har det lite svårt med sig själv just nu. Fyraårskrisen.


och:Men, this too shall pass.

Vardagslyx

En helt vanlig förmiddag på en folktom strand (var är alla badande barnfamiljer?)
Vilhelm var modig och badade i det iskalla vattnet och Axel grävde en djup grop som Vilhelm fyllde med vatten. Det är verkligen vardagslyx att ha stranden på två minuters avstånd från huset.

Trotsåldern

Nu har Vilhelm börjat hitta sin plats i tillvaron och blivit väldigt tillfreds med livet, men ibland så...:Det är mycket nuI söndags blev jag och min kollega rånade (eller bestulna tycker polisen) och imorgon ska vi på informationsmöte på habiliteringen. Det är mycket nu, jag behöver en semester.

Höstresa i år också!

Vi har bokat en semester till hösten och det blev... 


....samma hotel som vanligt! Varför ändra ett vinnande koncept? Nu kommer Vilhelm bli glad, han har ju redan börjat packa och helt självklart räknat med att vi ska åka till Kanarieöarna i år också.

Så nu är det bara att sätta sig och räkna ner dagarna.

Potträning

Jag brukar ju inte lägga ut pottbilder men jag fick ett mms av Jocke som var så gulligt så att jag faktiskt är tvungen. Axel innan badet:


Han kommer inte vara glad på mig om 15 år men han är ju för söt!

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0