36-veckorsutvecklingsfasen

Jag har funderat på vad som flugit i Alida senaste veckan, hon är helt omöjlig både dag och natt, hon kan inte komma till ro, hon vaknar varje timme igen och ibland fungerar det inte ens med amning och närhet, hon skriker ändå. Idag kom jag på svaret. Utvecklingsfas igen.


Att den där glukosomsättningen ska vara så svårhanterlig. 


36 veckor betyder också att hon varit lika länge på utsidan som på insidan, det kanske också känns lite besvärligt.

Men i maj ska vi inte ha några utvecklingsfaser, vi har bokat en resa till Nerja. Alla är glada på semestern. Här ska vi bo:

Det ser vi fram emot. 

Semesterplanering

Eftersom jag byter jobb alldeles snart blir min semester lite sisådär i år. Jag får två veckor i slutet av maj/början av juni och en vecka i slutet av juni. Veckan i slutet av juni är redan bestämd, då ska vi åka till sommarstugan och tågmuseet i Gävle. De två andra veckorna är däremot lite mer svårbestämda, Jocke vill åka på solsemester , Vilhelm och Axel vill åka till Liseberg och Legoland, Alida vill nog mest sitta hemma, hon ger oss inte så mycket information och jag kan nog tänka mig alla alternativ. Vi får se.

Spanien del två

Alida äter och sover, jag gör ett försök att lägga upp fler bilder!


En eftermiddag var det riktigt dåligt väder, blåsigt, nästan stormigt. Då var det tur att vi hade med oss höstkläderna vi använt på väg till flygplatsen. Dagen efter var stranden mot Medelhavet bortspolad så där kunde vi inte bada mer.

Axel plockar fina rosa blommor "Till mormor".


Strandpromenaden åt andra hållet var inte lika fin men om man följde den kom man till en liten strand med ett gammalt torn, dessutom blåste det alltid massor där, spännande tyckte Vilhelm och Axel.

På promenad med Vilhelm, utan bråkiga småsyskon. Han hittade en gammal båt på stranden (och döda fiskmåsar men de tog jag inte kort på...)

Alida blev ju sex månader när vi var på semester, hennes första måltid blev en sked spansk barnmat "mosat äpple". Det smakade lite sådär tyckte hon, desto gladare var hon dagen efter när hon fick smaka chokladpudding istället, det är vad Alida kallar riktig mat!

Familjeselfie på strandpromenaden. Vilhelm och Axel är så lättroade, allt blir ett äventyr även om det bara handlar om att ta med sig ett paket kex och sitta på en bänk och titta på havet. Det kanske inte är lika lätt om tio år däremot, då krävs det nog lite mer action på semestern.

Alla friska

Jag vet inte hur det gick till men på något sätt undvek vi andra att bli magsjuka, säkert för att Vilhelm var så duktig och satt inne på toaletten med sin hink och sin iPad hela eftermiddagen och kvällen. Hur kan jag ha fått ett så förståndigt barn?


I torsdags vågade vi oss ut i det fina vintervädret för att fira 48 kräkfria timmar.

Det har öppnat ett ställe med modelltågbanor här i kungsör, Vilhelm och Axel har redan varit där flera gånger men det har inte jag så igår ville de att jag skulle följa med och titta. Ganska intressant ändå, vilket arbete det måste ligga bakom alla små miniatyrer.Roliga och tråkigt

En händelserik dag på många sätt - Axel har börjat säga "Vilhelm" istället för "Vivvi" (och Alida istället för "henne" för ett tag sedan, det här med vad folk heter har blivit viktigt för honom och han frågar många gånger per dag "Het du?", vad heter du?), Alida har börjat gå i sidled längs möbler, men det visar hon aldrig när jag är  hemma, då är det bara selen som duger,  och så har Vilhelm fått magsjuka, det var dagens minst roliga händelse.

Lille Ville

Första gången Vilhelm provar selen. Varken han eller Axel var så väldigt förtjusta i den men Alida skulle fortfarande gärna bo i selen dygnet runt. 


Det var ett svårt beslut men nu är Babybjörnen såld och en mycket mer ergonomisk Ergobaby är inköpt. I den kan man bära barn som väger upp till 20 kilo, Vilhelm väger runt 15 kilo så jag skulle kunna bära runt på honom om Vilhelm tyckte det var en bra idé, men det tyckte han inte. Men jag lär nog få bära Alida tills hon väger 20 kilo om det fortsätter så här.

Eller så kanske jag inte behöver bära runt på 20-kilos-Alida, hon har lärt sig att resa sig mot möblerna idag, nu måste hemmet bebissäkras!

Här hänger min söta lilla apa.

Kalas igen

Vilhelm och Axel är två upptagna herrar - förra helgen var det ju kalas i ridhuset och i helgen har de först kalas för sin dagiskompis på Leos Lekland på lördag ("Roligt Lekland" kallar Axel det för trots att han vet att det heter Leos lekland, det säger nog något om hur roligt han tycker det är där), och på söndag har de maskeradkalas hos sin syssling. Fullt upp! Men innan leklandet  ska de hinna med lite gymnastik också, de kommer sova gott imorgon kväll, kika gott som idag kanske, Axel somnade vid matbordet.


Jag jobbar hela helgen så jag missar alla roligheter.

Idag har äntligen de gulliga hårspännen jag beställt till Alida kommit, hon kommer bli söt som en liten sockerbulle i dem!

Stackars Axel

Stackars Axel ville gå och lägga sig redan klockan 16.45 men jag lyckades hålls honom vaken till 17.45. Antingen har han haft en hård dag på dagis eller så är han på väg att bli sjuk igen. Hur kan jag ha fått två barn med så olika immunförsvar? Konstigt är det.


Alida kryper riktigt bra nu, hon är snabb också. På en sekund smög hon fram till toalettborsten och välte den. Jag stod precis bredvid och bytte blöja på Axel men jag märkte ingenting, knäpptyst är hon. Hon har blivit mycket nöjdare och sover bättre sedan hon äntligen fick till det där krypandet. Idag har Alida och jag varit väldigt duktiga och sorterat och rensat bland sängkläder och handdukar, Alida kröp omkring och grejade med sitt hela tiden. Äntligen! Men på eftermiddagen dög inget golv, då var det sele som gällde igen.

Hästkillen

Idag har Vilhelm och Axel varit på femårskalas, och inte vilket femårskalas som helst, utan ett femårskalas i ridhuset! 


Först var det kalas med tårta och korv med bröd. Alida var mest intresserad av hästarna i ridhuset och hunden och katten som smitit in i cafeterian.

Efter tårtan var det dags för det som både Vilhelm och Axel varit lite rädda för - alla kalasdeltagare skulle få rida några varv i ridhuset. Axel vägrade (såklart... Det finns ingen anledning att prova något nytt!), men Vilhelm har blivit väldigt stor och modig på senaste tiden så han ville prova trots att hästen var "Jättestor!". Det var ett litet, litet gotlandsruss.


Han vågade till och med trava och "hoppa" över några bommar och efter det första varvet tyckte han inte att jag behövde gå bredvid längre. Vilken ridtalang!


Alida tittar på alla djur:

Så det kommer nog bli fler turer till stallet framöver. Jag hörde mig för när Alida får börja rida också, om fyra år. Det ser jag fram emot, men jag måste investera i varmare kläder tills dess, jag har frusit ända in i skelettet sedan vi kom hem från stallet. Bättre allergitabletter behöver jag också.

Hela kalassällskapet, Axel vågade sig in till hästen till slut, men han höll sig på behörigt avstånd.

Spanien 2016 del 1

Jag har ju inte lagt ut några semesterbilder än, här kommer en hel hög från La Manga del Mar Menor!


En av strandpromanaderna. Vädret var helt perfekt för promenader, det var runt 18-20 grader för det mesta. För kallt för bad tyckte jag, men det tyckte inte resten av familjen.

En av stränderna, den mot innanhavet. Den mot Medelhavet var inte lika fin och framför allt var inte vattnet lika lungt, vågorna var riktigt höga ibland.


Alida har vaknat, fortsättning följer!

Wanderlust

Jag har stora planer för nästa resa, men jag vet inte när och inte var, bara att. Jag har till och med lyckats övertyga Jocke om vilken bra idé det är att skjuta upp garagebyggandet ett år och åka på långsemester istället. Jag läste i ett horoskop att tvillingen (jag) är den som hittar på tokiga idéer och väduren (Jocke) är den som glatt hänger på.

Sockerchockad

Det kanske finns en anledning till att man inte ska ge socker till barn under ett år. Alida kan helt omöjligt sitta och titta på när både storebröderna och föräldrarna sitter och äter något som ser väldigt gott ut, hon blir helt tokig om hon inte också får smaka, så hon fick smaka några chokladbitar. Sedan var hon hyperspeedad resten av kvällen, inte en chans att hon tänkte sova, till sist höll jag fast henne tills hon åt sig till sömns, men lätt var det inte.


Förra veckans lördags-Alida:

Imorgon ska Vilhelm och Axel på kalas, och inte vilket kalas som helst,  det är nämligen ett kalas i ridhuset! Typiskt att både Vilhelm och Axel är rädda för hästar, men jag tycker i alla fall att det ska bli jätteroligt.

Hästtjej

Jag har äntligen fått någon att titta på hästhoppning med - Alida! Hon brukar inte bry sig mycket om vad som är på tv men ikväll satt hon som klistrad och hängde med stor inlevelse med över alla hinder. Jockes hårdträning med djurboken har gett resultat, hon vet att hästen säger "iiiiihhhh!"

Om några år ser jag fram emot att åka till stallet med henne varje lördag (men det går inte, jag jobbar varannan lördag, alltså ser Jocke fram emot att åka till stallet varannan lördag).


På tal om jobb så har jag bytt jobb. Den första april går jag från att vara lageransvarig apotekare på LloydsApotek i Köping till att vara läkemedelsansvarig apotekare på Apotek Hjärtat i Köping. Jag fortsatte alltså min tradition med att byta arbetsplats efter varje mammaledighet, nu får det inte bli fler barn, jag vill inte byta jobb igen.mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0