Farligt!

En tråkig grå tisdag i januari kan också bli ganska rolig.

Jag tyckte inte att det var en bra idé varken att klättra upp på den jättestora stenen eller att gå på isen på den djupa vattenpölen men jag sa inget och det gick ju faktiskt bra. De har så roligt när vi är ute på våra små äventyr, Alida hänger med i selen, de skrattar och tokar sig mest hela tiden. Tur att de har varandra, de har alltid sin bästa kompis med sig. Jag undrar om Alida kommer få vara med framöver eller om det är en gemenskap som bara bröder får ingå i.


Trasigt

Slut på glas, måste åka till IKEA!


Små snyggingarna! Vi köpte likadana glas som alla de som gått sönder, det var kanske en dålig idé eftersom de helt tydligt är av väldigt dålig kvalitet. Men de är ju åtminstone ganska fina att titta på så länge de är  hela.

Lilla Axel

Söta lilla Axel för två år sedan:


Han och Alida är ganska lika. Han är lik sig själv också.


Alida tränar för fullt på krypande, vilken dag som helst kommer hon krypa iväg och äta upp Vilhelms lego.

Stilmedveten

Vilhelm och Axels gymnastik började igen i lördags och Axel var lite extra stilig i gymnastikshorts och gymnastikskjorta. Gymnastiktshirt var inte ens ett alternativ värt att överväga, Axel ville vara fin.


Här hemma har han gått omkring med Vilhelms urvuxna gympaskor och paraplyet han fick i julklapp, nu när han sover står skorna bredvid sängen och väntar och paraplyet ligger bredvid honom på kudden. Han är rolig min lilla gubbe! 

Mixat

Fruktsallad bebisstyle:

Koka all gammal frukt du hittar i fruktkorgen och mixa till en beige massa. Jättegott tyckte Alida! Roligt att äntligen få göra puréer igen tycker jag.

Lilltjockis

Lilltjockis håller på att växa ur selen, jag måste investera i en ny, mer ergonomisk, variant om jag ska orka bära henne genom Amsterdams gator och tulpanodlingar.


Jag har varit på ögonmottagningen idag igen och nu kan jag klassas som FRISK! Äntligen! Det som skulle ta sex veckor att bota har tagit fyra månader. Segläkt. Men jag får inte sluta med medicinerna än för då trodde doktorn att jag kommer bli sjuk igen. Återbesök om en månad.

Ordning och reda

Jag fick lite sällskap av Axel i lördags när jag gjorde mig iordning för jobbet. Han fixade ett litet konstverk av sånt han hittade i badrumsskåpet. Förra året gjorde han likadant med medicin- och vitaminburkarna, ordning och reda ska det vara!

Jag har 45 minuters lunch varje dag den här veckan, men vad hittar man på alldeles själv och ostörd i 45 hela minuter? Det känns väldigt konstigt med så mycket tid för sig själv.

I pappas badhus

Idag har Alida premiärbadat i badhuset, första badet utanför hemmet överhuvudtaget, poolen i Spanien var lite för kall för hennes lilla kropp. Axel säger alltid att vi ska åka till "pappas badhus", han är nog fullt övertygad om att det verkligen är Jockes alldeles egna privata badhus eftersom vi alltid är själva när vi är för och badar.

Som en liten fisk i vattnet! Vilhelm provade simglasögon och tränade på att titta under vattnet. Axel ville mest fika och bli runtkörd på bilen i bakgrunden på bilden. 

Rolig unge

Skriv inläggstext 

Alida som har sovit tio minuter idag men som ändå inte ville somna förens nu (22.10). Så här gör hon med amningsnappen när jag tycker att hon borde passa på att sova och äta samtidigt men hon minsann inte alls är det minsta trött utan bara busar sig igenom hela måltiden. När hon har dragit bort nappen spottar hon iväg den långt bort och sedan skrattar hon åt sig själv. Hur har jag lyckats få tre så humoristiska barn, jag har nog mycket roligt att se fram emot framöver.


Jobbet gick bra idag, det kändes riktigt roligt att vara tillbaka och att träffa jobbarkompisarna igen. Jag tog och körde en hållbarhetskontroll direkt, till och med det var roligt, och väldigt mycket lättare nu när jag inte är gravid längre. Senast jag gjorde en hållbarhetskontroll var jag ganska rejält gravid och då var det inte så speciellt roligt att kontrollera hållbarheten på något i hyllorna längst ner.

Imorgon är jag mammaledig igen. Alla tisdagar är mammalediga tisdagar.

Mysterium

Mitt ute i skogen hittade jag en...


...julgran! Med kulor och tomtar och allt. Det var ju väldigt underligt.


Imorgon börjar jag jobba igen och lagom till morgondagens avsked har Alida lärt sig att vinka och säga "Eeeejj!"

Här står hon och hoppar och vinkar. Förresten så har jag ju inte visat bild på hoppstolen vi fick tag på efter mycket letande, den är inte lika lyxig som den spanska varianten men den  fungerar alldeles tillräckligt bra för Alidas hoppiga små ben.


Nu ska jag göra något jag inte gjort sedan i april - ställa in väckarklockan på mobilen, jag har faktisk glömt hur man gör.

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0