Progress

Garagebygget går framåt:

(null)

Igår var vi och tittade på Vilhelms dansavslutning, han har blivit jätteduktig på alla svåra danser. Som avslutning fick alla dansare varsin glass, Alida var inte en av de aktiva så hon fick ingen glass... Hon blev totalt hysterisk och skrek så att ingen hörde vad ledarna sa. När vi kom hem fick vi snabbt leta reda på en glass i frysen så att hon blev tyst. Unge.

(null)

Idag har vi bakat bröd:

(null)

...och planterat blommor och funderat på en resa till Japan inom några år. Alida vill till Hello Kitty-landet och Vilhelm och Axel vill åka snabbtåg till Legoland. Jag vill se körsbärsträd. Vad Jocke vill vet jag inte, han hänger glatt på det vi andra hittar på.

Premiärtur

Årets premiärtur med cykelkärran gick till pinnparken. Det blir många barn på samma cykel men Jocke är stark så han klagade inte på det. Klagade gjorde däremot jag som bara kan använda treans växel på min cykel, så jag tror att vår färd mot pinnparken var ungefär lika tung.

(null)

Precis så här hängde Axel i en rutschkana på Kanarieöarna:

(null)

(null)

Vilhelm ville provsmaka Jockes kaffe:

(null)

Det var inte så gott. Jag håller med Vilhelm i den frågan.

Vi har varit duktiga i helgen, jag har oljat in altanen och förstukvisten medan Jocke och Axel har flyttat på allt under presenningen vid garageplattan så att taket till garaget så småningom kan lyftas på plats. Vilhelm har kollat på iPad och Alida har gungat.

Språkbruk

Axel och Vilhelm diskuterar ute på altanen:

V: Jag ska bygga om tågbanan 
A: Du rör inte min bana, för då jävlar!

.... 

Jag gick visserligen aldrig på dagis men är det verkligen sånt här man lär sig där så vet jag inte om vi ska fortsätta betala den dyra dagisavgiften. (Nej, jag vet att det inte är dagis fel, det är Axels dagiskompis fel).

På tal om språk så har Alida lärt sig ett nytt ord - "kaka" och nästan "mjölk".

(null)

Imorgon ska altangolvet oljas.

Garagestart

Äntligen har garagebygget kommit igång!

(null)

Det ska bli så skönt att få bort allt som ska vara i garaget från tvättstugan och garderoben.

Jag har planterat fler fröer idag, det här mormorsarvet hittade jag:

(null)

Bäst före 1993... Undrar om det blir några blommor av dem?

Kompis

Då blev det dags att plocka fram den här kompisen igen då. 

(null)

I Thailand behövs ingen omeprazol.

Pepparkaksblixten

(null)

Min fina lilla pepparkaka! Stackars pepparkaksgubben som har 39 graders feber idag och har sovit mest hela dagen.

Bangkok

Bangkok var inte så mycket bättre idag. Trångt och trafikstockningar. Om jag kan undvika det åker jag helst inte tillbaka.

I alla fall. Vi åkte till superstora köpcentret MBK idag. Både Jocke och jag suger på att pruta men det här fick vi med oss till barnen:

(null)

(null)

(null)

(null)

Och Alidas älskade skor:

(null)

Hello Kitty som piper när man går.

Annat roligt på MBK:

(null)

(null)

(null)

Tråååkigt....

(null)

Utanför hotellet:

(null)

Imorgon åker vi hem igen, det är ingen resa jag ser fram emot. Vi lyfter klockan 11,25 thailändsk tid och landar klockan 21,50 svensk tid (klockan 02,50 thailändsk tid, vi kommer vara jättepigga och glada). Så om alla tidtabeller håller är vi hemma vid 06,00 thai-tid. Sedan är det bara att ta sig upp och åka till jobbet några timmar senare. Nu är det verkligen slut på semestern.

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0