Stackars Alida

Man kan nog faktiskt säga att Alida går mer än hon kryper nuförtiden. Men den senaste veckan har hon inte haft det roligt - höstblåsor över hela kroppen och nu en förkylning. Hennes ansikte har sett ut som ett stort eksem och händerna och fötterna har varit täckta av vätskefyllda blåsor. Vilhelm och Axel fick varsin blåsa på fingret. Livet är orättvis ibland.

Klippt luggen har hon också gjort. Hos frisören Mamma, det är därför det är så rakt och fint.


Pannkaka på Ikea:

Pannkaka, glass och dammsugare. Det finns ingen botten i varken henne eller Axel.


På Ikea skulle vi egentligen inte ha något speciellt men kom hem med både gosedjur och en skrivbordsstol till Vilhelm. 

Vilhelm och Axel har hittat ett nyckelpigebo borta längs vägen, det finne nyckelpigor i massor där och speciellt Axel är väldigt fascinerad och intresserad. Han ska ju bli bonde när han blir stor så han tycker allt med naturen är intressant. "Svampor" också.

Stor dag (igen...)

Igår var en stor dag för både Vilhelm och oss - Vilhelm gick själv från fritids till simskolan. Jag var nervös och hans fröken tyckte det var en dålig idé men Vilhelm klarade det självklart galant. 


Jag ska inte tvivla på honom, han klarar allt!

Rådjursskalle som vi hittat i "vår" skog.Alida kan själv

Alida vill bre mackan själv:

Axel: "Jag kan också! Ta kort på mig!"

Sexårskalas

Tågtårtan:

Den här gången fick Vilhelm och Axel hjälpa till att dekorera tårtan och den blev riktigt fin. Tårtor måste man ta på allvar, inget slarv där inte.


Axel blev jätteimponerad över djurtransporten Vilhelm fick, tur att Vilhelm är snäll och låter honom låna den ibland.

Djurtransporten och alla andra roliga paket:

Blåsa ut ljusen:

....men jag kan fortfarande inte förstå när han blev så stor!

Alidas visa

Skriv inläggstext 

Jag tycker ju faktiskt att det här är "Alidas visa". Alida spelade den med sin sångbok idag och då frågade Vilhelm om det inte var den här sången de spelade på Alidas dop. Hur kan han komma ihåg det? Han har inte hört den sedan dess och det har snart gått ett år sedan dopet. Vad ska det bli av detta barn?

Arga kocken

Alida har funnit sitt kall i livet - hon ska bli mattant! Och de stackars skolbarnen kommer inte våga göra annat än att äta för då får de med Alida att göra. Hon är ganska... aggressiv i sitt sätt att servera mat, hon slänger stekpannor och trycker in maten i munnen på de hon serverar. 

Skriv inläggstext 

Vilhelm och Axel är lite snällare... 

Tokig min.

Roligt med selfies!


Men vi har gjort lite vettigt idag också, vi har bakat till Vilhelms kalas.  Här provsmakar Alida smeten till tågtårtan (klart han ska ha en tågtårta!)

Ja må han leva!

Stora fina bästa Vilhelm fyller sex år idag! 

"Jag fyller sex år idag!" var det första han sa imorse, en stor dag för honom. Gissa hur glad han blev över sin present? Jätteglad! Nu ska det byggas alla lediga stunder.


Jag firade med att jobba 8-20.15. Förra året firade jag med att operera bort gallblåsan. Undrar vad jag ska hitta på nästa födelsedag?

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0