Sova

Älskade lilla Alida har inte velat sova på hela veckan. Jag är trött. Tur för henne att hon är så söt.


Men här ser hon lite missnöjd ut.

Alida har fått fler presenter!

Från Jockes moster Katta:


Från Jockes moster Rosa:


Från Anniz kompis Sara:


Och från Vilhelms lilla kompis Ellen:


Hon hade köpt den alldeles själv för egna sparade pengar, det var verkligen gulligt gjort av henne!

För att hålla mig vaken och Alida sovandes i bärsjalen måste jag hålla mig i rörelse, annars vaknar hon. Häromdagen gick vi ut i skogen och letade smultron och blåbär, vi hittade massor med smultron och några blåbär.
Vi bor på nummer fyra...


Lunchdags!

Leendet

Jag lyckades äntligen få ett kort på Alidas leende, det är suddigt men man ser åtminstone att det är ett leende!Midsommar

Vilhelm var så duktig på sin dansuppvisning och båda bröderna Carlsson dansade glatt kring midsommarstången ända tills Axel blev sur för att han inte fick dansa åt vilket håll i ringen han ville, vilket var motsatt mot alla andra, så då avslutade vi dansandet och åkte vidare till min faster och farbror och åt lite god mat. 

Där fanns två katter och Axel sa sin längsta mening någonsin när han kom inspringande till oss för att berätta vad han sett:

"Vivvi! Titta! Aum! Tittut!"

= "Titta Vilhelm! Katten har gömt sig!"

Och det hade den mycket riktigt gjort bakom huset när en tokig liten tvååring kom springande. Snart kommer pratet igång på riktigt tror jag.

Alida på midsommar:


När brorsorna dansade runt midsommarstången.


På middag hos gammelfaster.1

Grattis Axel på 2.5-årsdagen!


Lilla snygga 2.5-åringen!

Idag byggdes det med lego hela förmiddagen. Medan jag matade lilla bebisen, duschade, matade igen, blev totalt nerkräkt inte bara en gång utan säkert tre eller åtta, försökte vika tvätt byggdes det Titanic, zoo, USA, duplotåg, containerfartyg och landningsplats till helikoptern. Vilken fantasi de har och vad roligt det är att bara sitta och titta på dem!Igår var vi på BVC med Alida, jag kan inte riktigt förstå hur mycket hon gått upp och hur mycket hon vuxit på bara två veckor - nästan 500 gram och fyra eller två cm (jag kommer inte ihåg hur lång hon var för två veckor sedan...). 4639 gram och 55cm. När Vilhelm var i dem storleken var han sex månader gammal! Åtta veckor extra i magen gör lite skillnad på storleken.


Min söta lilla tjockis!

Imorgon är det midsommar, vi ska först titta på Vilhelm som ska vara med på dansuppvisning med sin dansgrupp och sedan ska vi till min faster och äta god mat. 

Och årets semester går till....

....världsmetropolen Gävle!


Gävle låter kanske inte så lyxigt men det blir roligt, vi ska bo vid havet och åka till Furuvik och sedan åker vi vidare mot sommarstugan. Det känns som ett ganska bra beslut att dela upp den 45-milsresan i två etapper.

Om vi känner att vi har ork kvar efter sommarstugan ska vi åka på en kryssning också, jag har upptäckt att vi har tillräckligt med COOP-poäng för att få en gratis 40-timmarskryssning. Liseberg sparar vi nog till nästa år.

Alida fyller fem veckor idag och dagen till ära skrek hon sig inte igenom badet utan verkade tycka det var ganska skönt att bada.


På tal om lugnare bebis så accepterade hon att sova bredvid mig istället för ovanpå en liten stund imorse. Jag kände att en sån stund behövde förevigas med ett kort.


Hon är alldeles för söt!

Andra sötnosarna som satt och väntade så snällt i soffan när vi kom ner:


Tågbana och duplo

Ikväll var det inte lätt att motivera Vilhelm och Axel att gå och lägga sig, inte efter att pappa kommit hem med en tågbana och två kassar duplo.


Nu hoppas vi på regn hela nästa vecka så att vi kan vara inne och bygga.

Liten Alida i min gamla klänning:


Även om jag inte vill erkänna det så är det faktiskt vääääldigt roligt att välja kläder till henne varje morgon, Vilhelm tycker att det är nästan lika roligt som jag, han har redan bestämt vad hon ska ha på sig imorgon.

Four angles of Alida

Nu är det ingen tvekan om vad den här lilla damen heter - Alida!

Enligt Google har inget barn blivit döpt till Alida sedan 2010 så hon blir unik i sitt slag.

Faster/gammelfaster Inga har stickat några presenter till lilla Alida, hon invigde dem idag i det dåliga vädret, först på en tur till Konsum för att köpa lördagsgodis och blöjor och sedan på dagens obligatoriska rensa-hjärnan-promenad.Varmt och skönt!

På tal om lördagsgodis så ville Axel vara lite snäll och var på väg att stoppa in lite godis i Alidas mun medan jag tittade åt ett annat håll. En väldigt omtänksam storebror som är mån om att hon får i sig tillräckligt med mat, han erbjuder henne både det ena och det andra, han tycker väl synd on henne som bara får dricka mjölk hela tiden.

En månad!

Så, då har jag och pojkarna (och flickan) klarat av första veckan av fyra utan dagis- eller pappaavlastning. Efter en jobbig inledning på veckan där jag bara längtade efter att få börja jobba igen har det gått riktigt bra och alla har varit glada och nöjda. Ibland är det inte så dumt att vara mammaledig ändå, man måste bara hitta rutiner som fungerar för alla.


...och så måste vi köpa ett till paraply. Axel blev så glad när han fick låna Vilhelms och han ville absolut inte lämna tillbaka det.

Idag fyller den här lillpluttan en hel månad, och vi firar det genom att sitta som vi suttit den senaste månaden - bebis på magen med lilla huvudet på alldeles lagom avstånd för att kunna lukta på lilla mjuka håret och titta på lilla söta ansiktet.Linnebröllopsdag


Idag firar vi linnebröllopsdag - nio år. Vi har firat med chokladbollar och en chokladkaka trots att det inte är lördag. Nästa år blir det storfirande på 10-årsdagen.

Idag är det Axels namnsdag också, det har vi helt glömt bort att fira, bättring lovas till nästa år.

Lilla pluttan log ett riktigt leende för första gången idag, jättegullig är hon!Vilket fynd!

 
Bara 958234:- för två veckors semester! Bäst att passa på innan någon annan hinner före!
 
Men till Florida ska vi i alla fall, fast jag måste nog hitta något lite mer prisvärt alternativ. Och tråkiga Jocke tycker att vi ska bygga garaget först.
 
Bilder jag hittade i ipaden. Vilhelm skulle lyssna på Pelle Svanslös på Spoify men tog kort på sig själv istället:
 
 
Axel var inte alls trött och skulle absolut inte sova middag. Så här såg det ut på eftermiddagen:
 
 
Pappa och dotter med son i bakgrunden.
 
 

Bild till jobbet

Kollegorna ville ha ett nytt kort på lilla lillasyster, det här var det bästa jag fick till:


De andra såg ut så här:

Det är inte lätt att ta kort på en hungrig bebis!

Igår var det Kungsörsdagen på torget på stan, Vilhelm och hans dansgrupp hade dansuppvisning och sedan gick vi och tittade på brandbilarna och polisbilen som stod uppställda redo för provsittning:


Polisbilen


...och brandbilen. Axel ska bli både polis och brandman när han blir stor verkar det som, han ville inte gå ur något av fordonen.

Mother of the year


Hälsningar från mamman som åtminstone fick med sig två av tre barn från dagis. Lillasyster stod kvar inne på Vilhelms avdelning. Jag behöver sova.

BVC idag - 4190 gram och 51 cm. Det märks att hon äter dygnet runt, 180 gram upp på en vecka.

Lillan och jag har börjat ta våra (mina) efterlängtade långpromenader. Äntligen! Tänk att det fanns ett slut på den här graviditeten också även om det inte kändes så för en månad sedan. Nu måste jag åka till biblioteket och låna någon bra mp3-bok så att jag orkar gå ännu längre.

Tre veckor


Stoppar man ner henne här så får man till och med laga mat. Konstigt att varken Vilhelm eller Axel velat sitta i sjalen när den här lilla pluttan gärna skulle sitta där dygnet runt, när hon inte äter i flera timmar i sträck förstås.


Tråkig mössa

Idag blir det en höstmössa:


Hon ser inte så road ut...

Axel och lillasyster


Vilhelm bryr sig inte ett dugg men Axel älskar sin lilla syster mer än något annat. Han ska pussa och klappa på håret och skrattar åt henne när hon hickar eller rapar, och det är inte lite han skrattar - han skrattar så att han knappt kan andas. Hennes framtida pojkvänner kommer inte få det lätt när hon har en överbeskyddande storebror som Axel.

Inte mat

"Du försöker lura mig, det där är inte mat!"


Men när hon kräkts upp en väldigt stor mängd mat på mig och sedan vill fortsätta äta får det bli nappen istället. Sedan igår kan hon tänka sig att acceptera den, en liten stund åtminstone.

Liten jordgubbe

Idag åkte vi och badade med två av de mammor jag hängt med sedan vi gick i föräldragrupp tillsammans 2013. Vilhelm går på dagis med en av 2013-barnens storebror så han hade också sällskap på stranden, när vi var där kom flera av Vilhelm och kompisens gymnastikkompisar också dit så det blev en bra förmiddag. Men det var ungefär 100 grader varmt så det blev lite svettigt till slut.

Lilla lillasyster var en jordgubbe idag:


Nu är hon hungrig igen... Måste mata.

Fullgången

Idag är det lillans beräknade födelsedatum. Med tanke på att det varit över 30 grader idag är jag ganska glad att hon inte valde att vänta tills idag med att komma ut, jag tyckte det var tillräckligt svettigt ändå när hon föddes trots att det bara var 20 grader utomhus.

Fler välkommen-till-världen-presenter:


Från Glenn, Linda, Elma och Ville.

Från faster Anniz och Olivia:Från mormor och morfar:


Dessutom har vi så här på bf-dagen bestämt vad lillasyster heter, vi ska bara låta det sjunka in en liten stund innan vi gör det definitivt, det finns ju så många namn, kanske kan vi hitta något bättre... Det kommer ta alldeles för lång tid att bestämma oss.

Stor tjej

Dagens resultat:

- 4010 gram
- 50 cm
- 36 cm huvudomfång

Tre cm längre på två veckor, födelsevikten passerad, 9 cm större huvud än Vilhelm hade i samma ålder (han måste ha varit pytteliten!). Sköterskan beräknade att hon skulle ha vägt 5 kilo om hon blivit fullgången, så det var faktiskt tur att hon inte ville stanna i magen längre än nödvändigt. Tänk vad stor jag skulle ha varit nu om jag fortfarande varit gravid!

Jag hade stora planer för dagen, Jocke slutade klockan 12 och jag hade planerat att han skulle ta hand om lilla dottern och att jag skulle fixa i trädgården hela eftermiddagen. Men det var bara att glömma - så fort Jocke tog över bärandet blev hon hysterisk och skrek tills jag tog tillbaka henne, så det var bara att sätta sig i soffan och mata och mata hela eftermiddagen. Jag säger det igen, tur för henne att hon är så söt åtminstone!

Två veckorHon bara äter och äter, och bra är väl det för imorgon ska vi till BVC för vägning och mätning. Men först ska jag lyckas med bedriften att få tre barn plus mig själv färdiga i tid till att hinna lämna på dagis kl 9. Jag förstår inte hur det ska gå till.

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0