Vänsterhänta Axel

Jag hittade den här artikeln i en tidning i fikarummet:

Axel kommer bli både snygg och kreativ!


Imorgon ska jag packa inför Hamburgresan, Axel och Alida kommer nog gärna hjälpa/stjälpa till.

Korrigerad sexårsdag

Igår hade Vilhelm sin korrigerade sexårsdag. Det tyckte han var lite konstigt, men två födelsedagar är ju alltid roligt.


Medan Vilhelm var i skolan bakade Axel, Alida och jag världens godaste lussebullar. Inte de torra tråkiga utan den amerikanska varianten med extra allt och massor med smör och sirap.

Lilla sockerbagarn:

Alida får också smaka: 

Axel var snäll och delade med sig ganska generöst av degen. Det blev lite dåliga magar sedan.

Monster jam

Igår var äntligen dagen som Axel väntat på sedan i maj - Monster Jam! På väg dit stannade vi på Max och åt hamburgare och passande nog hade de familjedag med ansiktsmålning så Vilhelm fick en läskig döskalle på kinden.


Axel har förresten äntligen blivit så lång att han får åka framåtvänd, han tror knappt det är sant och frågar varje gång vi ska till dagis om han får  åka framåt idag också.

Alida stannade hemma hos mormor så jag satt bak med Vilhelm och Axel för ovanlighetens skull. Som tur var hade vi morfar med som chaufför, annars hade vi nog åkt vilse 14 gånger innan vi kom fram.


Framme!

Inne i arenan:

Till och med jag tyckte det var ganska häftigt. 


Trots att Axel väntat ett halvår på den här dagen så det ut så här efter en stund:

Han somnade mitt i showen... Men vi väckte honom så att han fick se lite mer av det här:

På läktaren:

En bra dag!


Men när jag frågade Vilhelm vad han tyckte var roligast under dagen sa han att det var promenaden tillbaka till bilen, vi gick längs tågspåren och såg alla möjliga tåg, Axel tyckte det roligaste var att slå bort löv från en buske medan vi väntade på morfar. Hmmm, nästa år får vi nog stanna hemma och ta en skogspromenad istället. (Fast egentligen tror jag nog att de tyckte om showen också, det lät så när de berättade om den idag. Och tröjorna vi köpte igår vägrar de ta av sig.)

Grattis på 1.5-årsdagen!

Alida är redo för dagis, hon har både trollstaven och väskan med sig (och världens gulligaste mössa)

Dessutom fyller hon 1,5 år idag! 

Simskoleavslutning

Vilhelm har haft simskoleavslutning idag. Han och hans kompisar var så duktiga.Han fick både glass och diplom och hade lyckats ta två simmärken:

Coola jackorna (som Axel kallade dem förra året) från Nepalhar åkt fram ur garderoben. Det har overallerna också, och jag förväntade mig massor med protester mot overallen, speciellt från Axel, men han deklarerade att han minsann "Älskar overall!" så förhoppningsvis blir det inte så mycket overallbrottning  i år som tidigare år.

Trevligt värre

Oj vad trevligt det blev på dörren!

Men snart är det dags att ta fram julkransen istället.

Redo

Alida och Axel är redo för dagis:

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0