Kompisar

Ibland kommer alla bra överens:Helt på eget initiativ bjöd Vilhelm in Axel att låna ett litet hörn av hans säng medan vi lekte på bilmattan. Sedan ville han hålla Axel sällskap i sängen. Bråk!! Trodde jag. Men det blev inget bråk, alla var sams. Vilhelm verkar börja tycka att Axel nog är ganska rolig ändå.

Treårskontroll

Idag har vi varit till BVC på treårskontroll och hepatitvaccination. Vilhelm blev mycket väl godkänd. Mycket mycket väl till och med! Sköterskan var mycket imponerad av hans ordförråd ("Sådana där ord ska ju inte en treåring kunna!"), och han pratade och pratade och diskuterade, räknade, staplade klossar, berättade vad han inte tyckte om (kossor och stora hundar) och vad han tyckte om (små hundar), påpekade att dockan inte alls kunde ligga i sängen eftersom den saknade ett ben (och det är ju faktiskt självklart att ingen vill sova i en trasig säng...). Vaccinationen var mindre rolig, men det onda gick över när han fick välja en present i bvc's hemliga låda.

Längd och vikt - 93 cm och 12,6 kilo. Ganska normal på längden, ganska liten i vikten. Fast det var tydligen inget vi behövde bekymra oss över, vi får se vad de säger på neonatalens treårsuppföljning.

Axel passade på att visa att han nästan kan resa sig mot möbler och välte en stol över sig. Vi var så fokuserade på att vara stolta över Vilhelm att vi glömde att vi hade två barn med oss.

Efter dagis åkte Vilhelm och jag till biblioteket och lånade, för hundrade gången, Stora maskiner-filmen, en ny mp3-bok till mig och fler böcker till Vilhelm.

Axel blev nio månader igår vilket firades med att leta fram haklappen för stora killar. Jag köpte den precis innan Vilhelm bestämde sig för att haklapp är för bebisar så han har bara använt den några gånger. Vi får hoppas att Axel använder den mer, den kostade ju faktiskt 10 kronor så man vill ju ha valuta för pengarna...

Nya kompisar

"Ta kort på min keps!"

Självklart gör jag det!


Det jag egentligen tänkte ta kort på var det här:


Nya marsvin! Julius tog och dog förra helgen så lilla Vit behövde hastigt och inte så lustigt få nya kompisar. Det är inte lätt att hitta marsvin nuförtiden men jag hittade till slut två stycken i Västerås. Nu ska vi bara hitta på namn till dem, och när vi ändå håller på kan vi hitta på ett riktigt namn till Vit också. Vilhelm har döpt dem till Bärgarn och Blixten men jag tycker nog faktiskt inte att det var så bra namn.
Smågubbarna

Axel tränar på att gå


Vilhelm fick en ny mössa och tyckte den var så fin att han inte ville ta av sig den


Dessutom tyckte han att han var precis lika häftig och cool som idolen Linus som har mössan på inomhus.


Hittepå-mat, couscous, potatis, morot, lök, squash, sötpotatis, timjan, grädde, smör, leverpastej blandat till en gul sörja:


Mycket gott enligt en liten bebismun.
Dagens hus


Det tar sig! Nu är alla väggar uppe på övervåningen och de ska börja sätta upp brädorna på insidan av innertaket och har redan börjat med fönsterbrädor och foder.

Nästa vecka ska vi köpa gräsfrö, så förhoppningsvis har vi en gräsmatta nästa sommar istället för en leråker.

Sjuk och eländig

Inom min bransch stannar man inte hemma från jobbet med mindre än magsjuka så självklart släpade jag mig iväg till jobbet med feber och snor i hela huvudet. Men det gick ganska bra ändå, efter lunch började jag känna mig lite mindre svimfärdig och hittade dessutom på en arbetsuppgift som innebar att jag kunde sitta ner och jobba en stund.

Och jag tror faktiskt att det just nu är lugnare att vara på jobbet än att vara hemma när man är sjuk, mindre drama utan tvekan.

Nu hoppas jag på att inte tappa rösten tills imorgon, då blir det dåligt med merförsäljning och goda råd.

Ögonfransarna


Så långa fina ögonfransar. Men svåra att fånga på bild.

Vi har hittat fem stora prickar på Axels rygg, vi får se hur det utvecklas men han verkar inte helt frisk, ikväll somnade han utan kvällsmat så jag fick väcka honom till kvällsamningen och det händer inte så ofta.

Färdigröstat

Nu har jag fullgjort min medborgerliga plikt och varit på biblioteket och förtidsröstat. Det tog sju minuter att ta mig till biblioteket, förra valet åkte jag i två timmar med buss på en dålig motorväg för att komma till närmsta vallokal.

Svenska kyrkan i Los Angeles:


vs Kungsörs bibliotek:


Lite gråare himmel, lite mindre palmer. Och mindre utsikt över Stilla havet. Förresten så var det den 6:e september (2010) när jag röstade senast, tänk om jag vetat vad jag skulle göra exakt ett år senare.


Äntligen!

Jag har hittat mina nycklar! Som en blixt från klar himmel kom jag på att jag lagt dem i en tygpåse som Jocke lagt in i gäst/arbets/extranummer för två veckor sedan. Nu kan jag låsa ytterdörren igen, jag kan komma in i nya huset och jag kan träna på gymmet igen. Lyxigt! Jag har engagerat hela familjen i letandet, nu kan alla göra något annat än att leta efter mina nycklar.

Jockes resultat i valkompassen:


Han håller med FI mest, där har jag valt rätt man!


Vad ska jag rösta på?

Vilket parti ska jag rösta på? Vilket parti ska jag rösta på!?Piratpartiet är väl inte så troligt. Jag velar mellan två partier men kan inte bestämma mig. Imorgon tänkte jag ta med mig Vilhelm till biblioteket och passa på att rösta så nu väntar en kvalfylld natt full av politiska överläggningar i mitt huvud.

Andra plågsamma val imorgon är val av kakel till badrummen. 

Hölass-selfie

Vilhelms favoritdag på året var äntligen här - Jädersbruksdagen! Så många fordon, tåg, båt, helikopter, motorer med mera med mera att titta på. Det är inte varje dag man ser en så överlycklig Vilhelm! Axel hade också roligt, det verkar som att det blir två motorintresserade killar i den här familjen.

Selfie på hölasset:


Hemma igen....:


Två trötta killar och två trötta föräldrar.

Axel och hans lilla kompis Ville igår på Vilhelms kalas:


Vilhelm säger att Axel saknar Ville och det kan nog stämma, det är inte ofta som Axel träffar någon i sin egen storlek som dessutom pratar samma språk (bebisspråket...).

Tre år

Tre år sedan:Idag:Lillgubben <3

Snart tre år

Lilla björnen Axel:


Stora killen som snart fyller så här många år (tre...):


Nu är min åttadagarsvecka slut, imorgon blir det treårskalas. Nu ska vi städa och hänga upp ballonger.


Tänder

Den här veckans tema har blivit "Tänder".
 
Igår var Vilhelm hos tandläkaren för första gången och jag hade förväntat mig en utskällning där tandläkaren hävdade att vi utfodrade honom med uteslutande godis och kolsyrade drycker. Så skulle det ha blivit om han ärvt mina dåliga tänder, jag åt i princip aldrig godis eller drack läsk när jag var liten men ändå hade jag hål i massor (och har fortfarande). Dålig tandkvalitet helt enkelt. Och jag kommer fortfarande ihåg hur jobbigt jag tyckte det var när tandläkaren inte trodde på mig när jag sa att jag faktiskt inte åt allt det hon trodde jag åt. 
 
Men så blev det inte. Vilhelms tänder var helt perfekta! Så perfekta så att vi inte behöver komma tillbaka förens om två år. Ingen utskällning! Ingen är gladare än jag. Nappen har inte lämnat spår heller, han har den ju bara just när han somnar, sedan spottar an ut den så det är ingen brådska att träna bort den heller. Dessutom så måste ju jag sluta med Ipad när Vilhelm slutar med napp så det är absolut inte bråttom.
 
Som belöning för sina fint borstade tänder fick Vilhelm ett helikopterklistermärke, han fick också ta en titt på nappburken där han kan lämna sin napp när han bestämmer sig för att det är dags. Men idag sa han att helikopterklistermärket blivit gammalt så det verkar som att han vill tillbaka till tandläkaren ganska snart, den där stolen var ju ganska rolig.
 
Tänder del två.
 
Axel har fått sin första lilla tand! En vass liten sak i underkäken som han kan bitas superhårt med. Tur att jag har amningsnappen. Nu hoppas vi på att han snart lär sig krypa så att han kan krypa efter Vilhelm och bita honom när han slåss. Vilhelm är inte längre så snäll mot Axel som han varit utan kan både smälla till honom eller sparka lite på honom när han får chansen. Det är tydligen så treåringar gör för att få sina föräldrars uppmärksamhet enligt bvc.
 
Tre år sedan:
 
 
Jag fick sluta tidigare från jobbet så jag gick och köpte mitt livs första bebiskläder till lillen som skulle komma om tre månader, en hel evighet, gott om tid. Tänk om jag hade vetat att han skulle komma om tre dagar istället? Och att de pyttesmå bebiskläderna inte skulle kunna användas förens om sju månader.
 
 

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0