Huay Yang hela mars

Äntligen har vi bestämt oss! Här ska vi bo hela mars nästa år, inte en overall i sikte!

Huay Yang i Thailand. Vilhelm och Axel har redan börjat förbereda sig inför resan.

Påskutrensningen 2017

Nu har jag varit ledig i tre dagar och då har jag kört årets stora påskutrensning. Fyra påsar kläder och skor och två lådor med saker har åkt till second handen, en påse med trasiga leksaker har åkt till soptunnan ("Men det är ju mina bästa skrotbilar!" tyckte Vilhelm). Medan jag organiserade leksaker skruvade Jocke ihop nya altanmöbeln. Just ja, vi har fått en altan som jag inte lagt upp någon bild på än. Bild:

När leksakerna väl var sorterade och organiserade i sina lådor upptäckte jag att det faktiskt inte är det abnorma överflöd av leksaker som det verkar vara när allt ligger på golvet, det blev till och med två leksakslådor över. 

Prata i sömnen

Alida har fullt upp både dag och natt just nu, inatt har hon väckt oss flera gånger med att hon säger "Där!" och pekar på något i sömnen. Lika klart och tydligt som när hon är vaken, men med stängda ögon. Inatt är det nog Axel som håller oss vakna med sin hosta istället.

Hon är ju för gosig!

Årets påskväder

Årets påskväder är en otrevlig överraskning för mina sommardäck, men Vilhelm och Axel är glada för snön.

Min lila blomms

Vi är hemma från tjejweekenden med  mormor/mamma och moster/syster. Alida har varit så duktig och tålmodig där hon suttit i vagnen och tittat på sevärdheter och åkt spårvagn. Tulpanträdgården Keukenhof var nog ändå hennes favorit, många fina blommor i fina färger och en liten djurpark med roliga grisar, getter och kaninen. När grisarna bråkade skrattade hon högt så de var dagens höjdpunkt även om blommorna också var ganska bra.

Min lilla blomma i ett blomsterhav. Vi fick veta att det finns en tulpan som heter Alida, den måste jag köpa. Förresten så köpte vi med oss varsin påse tulpanlökar så nu får jag områdets finaste trädgård.På Arlanda:

Flygresan gick också över förväntan bra, Alida åt/sov när vi lyfte sedan vaknade hon och lekte lite sedan landade vi. Inga problem. Kanske för att resan bara tog 1,45 timme, vi får se hur det går till Spanien.

Sälen!

Skidsemesterbilder!


En dag kände jag mig lite hurtig och grävde varsin stol till Vilhelm och Axel:

Jocke överträffade det med en lite lite större snökoja...

Alltid ska han vara värst. Linnéa, pappa/morfar och Linnéas kompis Alice kom upp på torsdagen, det var roligt för Vilhelm och Axel med lite omväxling från oss tråkiga föräldrar.

En utflykt som blev lite jobbigare än vi tänkt oss var när vi bestämde oss för att kolla var man kommer om man tar bobben nedför backen vid huset, så Jocke, Axel och Vilhelm susade iväg nedför backen på bobben och Alida och jag halkade efter med vagnen. Det visade sig att backen var några kilometer lång och det var ju jätteroligt nedför men inte lika roligt uppför. Halvvägs stannade jo för en fikapaus i en stor snöhög.

Men det var ändå så roligt så att vi gjorde om turen några dagar senare. Det är det som är så roligt med våra barn, de uppskattat verkligen de små sakerna, fika i en snödriva är lika roligt som en dag i skidbacken.


Ser ni snöovädret som är på ingång bakom våra ryggar? I övrigt hade vi fint väder nästan hela veckan. 

Första gången Alida åker pulka:

Axel åker spark. 


Vår altan:


Nu ska jag packa lite inför Amsterdamresan. Om Alida tillåter.

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0