Gott nytt år!

Skriv inläggstext 

Dagen inleddes med lek hos kompisarna i Köping och avslutades med ännu mer lek och god mat hos mormor och morfar.


I år tänker jag inte vara vaken till 00.00.

Ingen fara

Nej, jag ska inte skriva att hon ska sättas ut till vargarna, hon är ju anledningen till att jag orkar ta mig ur sängen på morgonen. Men lite sammanhängande sömn skulle uppskattas.

Varför kan vi inte vara på semester året runt?

Rutschkana

"Barn över halvåret behöver inte äta nattetid" läste jag på internet. Kan någon informera Alida om det? De senaste nätterna har hon vaknat för att ära VARENDA timme mellan 01.30 och 07.00. Tur för henne att hon är så söt annars skulle hon snart sättas ut till vargarna.

Nu lite roligare. Igår var vi på Leos lekland och besöket gick i rutschkanans tecken, Vilhelm vågade som avslutning åka den brantaste rutschkanan och Alida åkte för första gången någon rutschkana. Axel gjorde inget rutschkanerelaterat men han var lika glad som vanligt. 


Finaste bröderna!

Sova

Jag måste blogga från datorn oftare, idag hittade jag den här roliga bilden på när Axel blev arg för att Linnéa också skulle äta lunch med oss och gick iväg från bordet och lade sig och somnade i trappan istället. Man kan ju gissa att ilskan mot lunchsällskapet berodde på trötthet.
 
 
Idag var vi på Leos Lekland och han somnade som vanligt på vägen hem, han är inte svårsomnad. På kvällarna somnar han på två sekunder, annat är det med hans söta lillasyster, hon vill inte sova alls. Inatt åt hon fem eller sex gånger, jag tappade räkningen till slut. Jag undrar hur det ska gå att jobba när jag blir väckt varje timme?

 

Dopbidlerna också då

Jamen vi kör väl på med dopbilderna också på en gång när jag ändå har satt igång datorn (annars bloggar jag mest från telefonen och där har jag inte så många bilder)
 
Alida och jag bakar kakor inför dopet, det tycker hon inte är jätteroligt:
 
 

Bara rosa kakor blir det.
 
 
 
Rosa dukning också, efter två blå dop går man gärna all in med rosa när man får chansen.
 
Jockes smörgåstårtor. Vi har pratat om sedan vi planerade Vilhelms dop att vi ska bjuda på smörgåstårta men nu blev det äntligen av och de var väldigt goda! 
 
 
Lilla prinsessan:
 
 
Stiliga storebröderna leker lite. När vi döpte Vilhelm här för fem år sedan lekte han inte så mycket.
 
 
 
Och så några bilder från kyrkan:
 
 
Här kan ni fokusera på Vilhelm och Axel, de börjar milt sagt få det lite tråkigt....
 
 
 
 

Jag blev lite orolig att de skulle välta ut kannan med dopvatten eller förstöra något annat men det gick bra. Sedan blev det lite mer action när vattnet skulle hällas upp så de lyckades hålla sig sansade en liten stund till.
 

Men bara en väldigt liten stund...
 
 
Det blev lite bättre när alla barn fick komma fram och titta när Alida fick vatten på huvudet.
 
 
Familjen Carlsson med nydöpta lilla Alida Elvy (gammelmormor) Lillemor (farmor) Lise-Lotte (mormor): 

Och inget gick sönder och ingen gjorde illa sig. Efter den här prövningen behövdes det fika.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Till slut - Alidas doppresenter

Två månader senare. Här är bilder på Alidas doppresenter!
 

 
 
 
 
 
 
Tack allihopa!
 

Julkortsmaterial

Gulliga barn!

Alidas första jul

Första julen är upplevd av lilla lillasyster och hon verkar nöjd. Bästa julklappen är nog bjällerskallran och bästa julmaten är saffranspanacotta.


Vi hade lagt fram varsin present till Vilhelm och Axel vid deras plats vid köksbordet men Axel vaknade långt före Vilhelm så han öppnade hans paket också, det var tur att Vilhelm sov känge idag så att vi hann slå in det igen.

Sedan kom tomten förbi med några paket som skulle läggas under granen.

Vilhelm med sin morgonjumklapp - Oggy!


Oggy fick följa med på en liten cykeltur också.

Efter lunch var stackars Axel så trött att han på riktigt somnade stående, han stod och lutade sig mot soffan och sov, det fick bli en liten tur i vagnen för honom.


Sedan blev det en lång, lång väntan på att få öppna julklapparna. Mat skulle lagas, ätas och dukas undan. Rena tortyren om man är fem år.

Äntligen julklappar!

Alida tyckte om snöret mest:

...och pappret.

Ännu mer paket!


Kort sagt - en väldigt bra julafton med roliga julklappar och glada barn (förutom lite bråk medan vi vuxna var tråkiga och lagade mat...). När klockan var 18.30 tog Axel på sig Vilhelms nya pyjamas och sa att han ville gå och lägga sig. Rutiner ska följas även på julaftonen om man är en liten stenbock. Imorgon fortsätter firandet hemma hos farmor.

Fler födelsedagsbilder

Axel hade fixat lite i badrummet igår medan han väntade på att Vilhelm, Alida och jag skulle komma upp:

Ingen plats för Alida men jag hade inte hjärta att plocka bort hunden när Axel tyckte att den behövde sitta där och sova.


Födelsedagsfikabild:

Han är nog den enda treåringen som väljer ett smörgåsrån istället för de goda päronbiskvier och bullar han valt ut i affären. Samma fika som Alida fick, det blir inte så mycket chokladpudding nu för tiden.


Grattis tok-Axel!

Grattis Axel på treårsdagen!

Stora fina Axel fyller tre år idag! Till frukost fick han en lite hög presenter, den populäraste blev utan tvekan en motorcykel man kan skruva isär och ihop, lyftkranströjan blev också bra. Men det bästa av allt blev ändå det mormor och morfar kom över med på eftermiddagen - ett dockskåp! Han och Vilhelm har möblerat och möblerat om hela eftermiddagen, båda tycker det är lika roligt (Vilhelm sa att han hoppades att Alida skulle få ett dockhus i julklapp "Om hon inte kan leka med det än så kan ju jag och Axel leka med det så länge!"

Lilla lillebror

För tre år sedan hade värkarna börjat kännas lite jobbiga vid det här laget. Outhärdliga närmare bestämt, men ändå drog jag ut på förlossningen i två timmar till bara för att det var så roligt. Tänk att lilla lillebror blir tre år imorgon!

Trötta barn

Jag undrar hur det är med Axel egentligen, idag somnade han i bilen när vi åkte hem från dagis klockan 14 och han sover fortfarande nu när klockan är snart 23. Hans förkylning är borta så det kan inte bero på den längre. Men. Han har tagit sig an den lilla vanan att smyga upp jättetidigt, och då menar jag verkligen jättetidigt, före klockan fem. Då går han ner och plockar fram något att äta och sätter sig och tittar på iPad. En morgon väckte han Vilhelm 05.30 för att han ville leka istället för att titta på iPad, och Vilhelm var snäll och gick upp och lekte. 


Kanske är det därför han somnar för kvällen klockan 14,30 eller så behöver han jullov.

En bild på en del av granen

Granpyntning - Axel kollar på iPad och Vilhelm skojar med Alida så att hon ska sluta gnälla och låta mig hänga upp mina glitterbollar i lugn och ro, han är verkligen en ansvarsfull storebror min lilla kille.

Stulna granen

Jag hat börjat förstå att Alida, precis som bebis-Axel, vill ha lite kryddstarkare mat. Inget tråkigt potatismos utan riktig mat ska det vara. Idag gjorde jag spaghetti och köttfärssås med mycket vitlök och oregano till henne och hon åt den största portion mat hon någonsin ätit. Självklart orkade hon ändå med lite chokladpudding till efterrätt. Jag gjorde något liknande med linser i förra veckan och det blev en stor hit det också. 


Förutom linsgryta så klädde vi också granen i förra veckan. I år, mammaledighetens år, är granen stulen. Men bara från vår egen tomtgräns, vi skulle ändå ha behövt såga ner den så småningom när vi bygger garaget så det var ju lika bra att göra det på en gång och spara 400:- resonerade vi. Som vanligt tröttnade Vilhelm och Axel ganska snabbt på granpyntandet och det slutade med att jag själv hängde upp tomtar och äpplen. Till nästa år ska vi köpa mer glitter, det har vi sagt i många år nu men nästa år kanske det faktiskt händer.

Luciatåget

Idag har Vilhelm och Axel haft luciatåg på dagis, nästa år får Alida också gå med i tåget (men inte Vilhelm för då är min lilla, lilla kille så stor att han har börjat förskoleklass...)


Axel var lika avvaktande som vanligt men Vilhelm sjöng av hjärtans lust trots att de varit hemma från dagis den senaste veckan och missat all sångträning. Men imorgon ska båda två vara pigga och friska igen så att de kan åka till dagis, de klättrar nästan på väggarna här hemma. Jag  ska börja slå ib julklappar istället.

Första tanden!

Min lilla bebis har fått sin första tand! Slut på gulliga tandlösa leenden. Men leenden med små tänder är också ganska gulliga. Hon fortsätter att vara olik Vilhelm och Axel, Vilhelm fick första tanden på ettårsdagen och Axel när han var nio månader, om vi får några barn till så kommer de födas med tänder om utvecklingen går åt samma håll. Nu förstår jag varför hon helst av allt ville sitta och gnaga på säkerhetsinformationsbroschyren när vi flög hem, den kliade nog bra på tandköttet. Och så förstår jag varför hon inte haft sitt vanliga soliga humör den senaste tiden, hon har gömt sin lilla tand väl så jag blev ganska förvånad när jag hittade den. När Vilhelm fick första tanden hade vi sett i flera veckor att den var på gång men nu var vi ovetande. Nu vill vi ha tillbaka den Alida som sover hela nätterna.

Litet tandlöst leende:

Tokunge

Här har ni henne. Bebisen som hellre ätet youghurtsås med sweet chili än banan. Dagens ungdom...

Men här är det aprikospuré hon har i hela ansiktet. Axel tycker inte det är så roligt att hon kladdar så mycket, han tycker inte om kladd och blir ganska bekymrad över hennes beteende vid matbordet.

Vi har haft pysselmåndag här hemma idag, här har mina små konstnärer ritat en gubbe (Vilhelm) och ett hjärta med armar och hår (Axel)

Mer pyssel blir det framöver, de höll sig lugna en lång stund medan vi ritade och pärlade, och jag tyckte faktiskt också att det var ganska roligt.

Alida tar sig ton

Alida har börjat hålla koll på oss, när någon går iväg utom hennes synhåll, speciellt om det är Vilhelm eller Axel som går iväg, ropar hon "Eeeeh?!" efter dem, som "var ska du?". Ett annat sätt att kommunicera är när hon vill bli busad med, då skakar hon på huvudet. Hon blir en tuff tjej!

Alida provar en rolig hoppgunga på spanska Toys'R'Us. Om den inte varit så dyr i Sverige skulle vu ha köpt en, hon tyckte den var jätterolig!

Axel provar sin keps på Alida:

Hon tyckte det var roligt också, allt är roligt så länge hon får vara med och leka.

Mammapappahus

Idag har resten av familjen bakat pepparkakor, Axel bakade mest "Mamma pappa hus", alltså gubbar, gummor och hus. Han har blivit väldigt familjekär sedan semestern!

Jag har internetshoppat massor av fina format så det blev även dinosaurier, snäckor och allehanda djur.

Alida och jag hjälpte inte till, vi satt i soffan. Alida har någon konstig förkylning. Ingen feber, lite snor och lite, lite hosta. Och väldigt trött. Lilla stackaren, hoppas hon mår bättre imorgon.

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0