Mors dag

Som den supermamma jag är fick Vilhelm det här till kvällsmat:


En skål med sockervadd så klart. Vad annars? Det passade bra till glassen han åt till middag. Jo då, barnuppfostran och en god kosthållning är saker som ligger mig varmt om hjärtat.

Rosa tänder:


Annars har vi haft en bra morsdag trots den tuffa starten då jag blev väckt av Axel genom att ett stridsflygplan kastades med nosen före rakt på min överläpp vilket gav både blodvite och ett stort hack i huden. Snyggt att gå till jobbet med imorgon!

I alla fall. Vi åkte först till Arboga och köpte skor till Axel och Vilhelm, jag hittade både sommar- och vinterskor till Vilhelm, jag hittade ett par jättefina sportskor till Vilhelm men de vägrade han ta på sig, nu börjar kanske åsikterna om vad han vill ha på sig och vad han absolut inte tänker ta på sig komma. Det kan bli intressant. Axel fick ett par skor med formel 1-bilar så han var mer än nöjd. Efter det åkte vi till Dollarstore för att köpa badskum. Det kostade oss 600 kronor (kanske hittade vi något mer än badskum).

Sedan hade vi morsdagsmiddag hos mamma/pappa/mormor/morfar. Ett historiskt ögonblick var när Axel kom underfund med hur man leker med tågbanan. Inget skrik från Vilhelm om att Axel bara förstör, utan de lekte på varsitt håll med banan åtminstone en liten stund. Axel börjar ju bli stor!Framtidsplaner

Nya halsbandet!


En lego-lyftkran som halsband, mycket innovativt!

Vilhelm verkar inte riktigt frisk idag. Grannflickan kom förbi när hon kom hem från dagis och ville leka med Vilhelm men han svarade att han hellre satt inne och läste i skelettboken. Axel blev helt förtvivlad när hon gick iväg, han ville definitivt mycket hellre leka med henne än att läsa skelettboken. Hoppas han mår bättre imorgon, han har sett fram emot fredagen hela veckan eftersom de ska åka in till Köping efter dagis och åka karuseller och äta godis på marknaden.

På tal om skelettboken. Vilhelm frågade om jag lärt mig vad alla kroppsdelar i skolan, och det har jag ju faktiskt, så jag frågade honom vad han ville lära sig i skolan 

"Köra sopbil"

blev svaret. Jaha. Okej. Ja, ja, han får göra vad han vill av sitt liv så länge han är glad och lycklig. Axel kommer troligtvis bli rörmokare, han kryper ner i toaletten/pottan/blöjtunnan så fort han får chansen. Men han har börjat plocka isär sina leksaker så han kanske blir mekaniker istället? Det blir spännande att se vad det blir av dem så småningom.

Lycka och tur?

Jag kom hem till ett lyckligt hem igår, lite tur måste det väl ge att bo under regnbågen?32-årsdagen

32-årsdagen:


Räkmackor, liljekonvaljer och ett kuvert med löfte om en barnfri helg i valfri stad någon gång i framtiden. Jag tyckte att vi skulle åka till New York men då blev Jocke så där tråkig igen och pratade bara om husmålning och garagebygge så det får väl bli i någon närmare stad.


Vilhelm och Axel åt hellre glass och maränger än räkmacka.

Lite annat roligt idag:


Racing på garageplattan!


Oj, var tar Axel vägen?

Mina små jordbrukare

Det jag har försökt göra idag är att få ner de där tomatplantorna i jorden, jag är så trött på att bära dem ut och in vareviga morgon och kväll. Det tog faktiskt hela dagen eftersom jag hade mina små hjälpredor med mig:


Vilhelm skulle hjälpa mig att hålla täckpappen på plats medan jag fyllde på jord och då ville ju Axel självklart också vara med och hjälpa till så det slutade med att de satt och grävde i varsin pallkrage medan jag stod bredvid och funderade på hur länge de stackars tomatplantorna kommer få vara i fred när de väl blivit utplanterade. Men sedan kom Jocke ut med lite fika så då blev det intressantare än jord. När fikat var slut hade jag hunnit fylla på kogödsel i pallkragarna så då tyckte jag faktiskt inte att Axel skulle vara där och gräva mer med sina små händer men då kom mamma förbi, väldigt lägligt, och satte dem på studsmattan istället så nu har jag både hunnit plantera tomater och bönor och sått squash, morötter, rädisa, sallad, spenat och lök. Nu blir vi självförsörjande resten av sommaren.


Problem! Sten i stöveln!

Lite fler utebilder:


Axel går nästan hela tiden nu när vi är ute. Vilhelm och lilla kompisen Ellen tittar på.


Vi har tagit fram utemöblerna. Första lunchen av många utomhus!


Axel ville sitta bredvid mig på trappan och titta på grannen som bygger garage.


Fyrhjuling!


Sitta och chilla lite (två sekunder...) i soffan.
Studsmattan - det bästa vi någonsin bytt mot en platta öl.

Imorgon kommer jag vakna upp ett år äldre. Undrar just vilja vuxna stordåd jag kommer utföra som 32-åring?

Invasion

Vår trädgård har blivit invaderad av mördarsniglar. Sniglar överallt! Hur ska det nu gå med mina grönsaksplanteringar? Jag får tänka ut någon smart lösning tills imorgon.


Jobbajobbajobba

Det fanns en tid i min ungdom då jag jobbade på bageri och lite då och då hade arbetstiden 09.00-01.00. Idag har jag jobbat 8.00-21.30 men jag är ju ingen ungdom längre så mer än så vill jag inte jobba. 16-timmarspass är för de unga och fräscha, nuförtiden räcker det med 14-timmarspass. Men nu ska jag sova, det är en arbetsdag imorgon också!

Tokroligt

Axel Bert EMIL Bror:


Tok-Axel!

Vi har varit på utvecklingssamtal för Vilhelm idag, fröken sa att han var glad och positiv för det mesta och att han hade mycket humor. Jag håller med, han är faktiskt jätterolig, när en av neonatalsköterskorna frågade hur jag uppfattade Vilhelms personlighet sa jag att han verkade vara en rolig liten typ. Redan i kuvösen var han rolig, hur ska det här sluta? En är tokig och en är rolig, vi behöver aldrig ha tråkigt i det här huset.

Full fokus

Igår var det cruising i Köping och Jocke, Vilhelm och Axel mötte upp mig där efter jobbet. Så här såg Axel ut när paraden startade:


Billjud med munnen och full fokus. Det verkar som att vi fått ännu en bilkille.

Vilhelm hittade en bärgningsbil med släp på väg tillbaka till våra bilar:

Lyckliga bilkillar!

Internationella känguruvårdsdagen

Det finns dagar för allt och idag firar vi internationella känguruvårdsdagen.

Fyra dagar gammal Vilhelm:


Jag hittade den här roliga på treveckors-Vilhelm som av misstag fått på sig en steg 1-blöja istället för en prematurblöja:


Pytteliten liten kille på pappas mage.

Parken Zoo

Idag tröttnade vi på att vara hemma varenda ledig dag och åkte till Parken Zoo och köpte det där säsongskortet istället. Det hade hänt mycket där sedan förra året och mer var på gång, en del av parken höll på att byggas om helt så vi får se vad som hänt nästa gång vi kommer dit.
Axel är verkligen ingen fegis, han klappar både alpackor, grisar och hästar. Vilhelm vill under inga omständigheter klappa ett djur större än ett marsvin.Det märks att Vilhelm har hoppat mycket på studsmattan hemma!

Axel hittade en skalbagge istället :


"Varför ska jag sova när det finns så många djur att titta på?"
Jag gav upp det där med att få Axel att sova och gick vidare till Vilhelm och Jocke som gått i förväg till tivolit.

Vilhelm och jag åker hästkarusell:


Vilhelm och jag åker masken:


Jocke och Vilhelm åker nedsläppet:
Sedan sprang vi hem igen.


Det har hänt så mycket med Vilhelm sedan vi var där senast förra sommaren,  han har blivit så mycket modigare och klarar sig mer själv. Roligt att jämföra och se hur mycket som egentligen händer på ett år!

På väg hem somnade Axel på två sekunder:Så trött liten kille som orkade åka många karuseller och titta på många djur.

Vilhelm och hans körkort:En medalj och två diplom på samma dag

Vilhelm kommer bli långdistanslöpare precis som sin gammelfarfar, igår var han, Jocke och Axel med i ett barnlopp på 800 meter i det nyinvigda löparspåret  på åsen. Vilhelm sprang hela vägen! 800 meter! Det klarar inte jag av, jag får ont i knäna bara av att vara med på Vilhelms gymnastik. Men han sprang och kom hem med ett fint diplom och en nummerlapp:


Axel var den yngsta deltagaren.

När Axel hade sovit åkte vi vidare till gymnastikuppvisning. Hela sporthallen var full av föräldrar och släktingar till alla gymnaster i alla gymnastikgrupper och jag var lite orolig att Vilhelm inte skulle vilja gymnastisera inför den stora publiken men det var inga problem, han sprang och hoppade och klättrade som om han inte gjort annat. Efter uppvisningen fick han ett till diplom och en fin medalj. Han var så stolt!


Några fler bilder som jag försökte ta på Vilhelm och hans medalj....

"Se inte så glad ut!"


Han är rolig min lilla gubbe! 

Unge!

Axel ställde sig och gnagde på toalettsitsen i sporthallens omklädningsrum medan jag hjälpte Vilhelm att tvätta händerna efter toalettbesöket. Klarar han sig utan att bli magsjuk efter detta klarar han vad som helst. Unge!


Unge tidigare i våras.

Sova med bebis

Telefonens minne är fullt och jag måste radera bilder för att kunna ta nya, då hittade jag den här och jag kommer inte ihåg om jag lagt ur den redan men den är ju ganska rolig så jag kan lägga ut den igen:


Axel.... Men nu händer det faktiskt både då och då att han sover hela natten i din egen säng och då känner man sig utvilad på morgonen. Och lite ensam, jag behöver en liten varm Axel eller Vilhelm för att sova som bäst.

Grannen får en stenleveransAxel tog sin lilla gåvagn och gick och ställde sig och tittade på när grannens blivande stenläggning lastades av lastbilen. Det dröjde inte länge förens 
resten av familjen anslöt, jodå, jag gick också dit och tittade till slut.


Vi har planer på att bygga en trappa i slänten mellan huset och garaget så att vi slipper halka nedför backen en vinter till. Vi får se om det blir några pengar kvar efter husmålningen.

Imorgon ska vi på utvecklingssamtal med Axel, det blir spännande, jag vet inte alls hur han beter sig på dagis. Hemma är han väldigt envis och högljudd men så tror jag inte att de uppfattar honom där. Vi får se.


Vad arg han var när saker och ting inte gick som han ville i sandlådan, mycket humör i en liten kropp. Inte så liten förresten, vi har fått börja köpa storlek 5 på blöjor till honom, så stora blöjor har Vilhelm aldrig haft.

Jag deklarerade idag och gjorde en liten upptäckt - datasnillet Axel har raderat alla mina ikoner på skrivbordet. Och jag har ingen aning om hur jag ska få tillbaka dem.


Tomt. Bara marsvin, inget annat.

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0