Reklam

Vilhelm har tittat på tv igen - när vi satt i sängen och pratade innan han skulle sova berättade han helt apropå ingenting att "Om man har slemhosta finns det medicin, slemhostan kan vara röd eller grön". Han ska bli doktor (eller apotekare) när han blir stor. Jag skulle tro att det är reklamen för Bromhex och Nipaxon han sett. Förra gången berättade han att man kan köpa mat med ipaden (mathem.se). Man lär sig mycket intressant på tv när man är fyra år.

Semesterbilder

Efter en riktig skitkväll behövs det semesterbilder. Varför är vi inte på semester varje dag? Det har Vilhelm också frågat. 

Dagen det var mulet:


Vilhelm i sina nya coola solglasögon:
Den här gången valde vi att bo i markplan och det visade sig vara ett bra val, Vilhelm och Axel sprang fram och tillbaka, fram och tillbaka på gången utanför vår lägenhet, dessutom hade vi en liten katt som brukade komma och hälsa på varje morgon.


De sprang ändå bort till vägen tog slut och tillbaka igen, Vilhelm kan man lita på, han försvinner inte iväg på några äventyr allt för långt bort. 

Solglasögonen igen:


Här är vi på väg till frukosten, den öppnade inte förens klockan åtta, då hade vi varit vakna sedan klockan sex varje morgon (tidsskillnad) och var jättehungriga. Alltid först där på morgonen, varför ska man sova länge på semestern...?


Första morgonen var det fortfarande mörkt när vi gick till frukosten, Vilhelm sa något som "Vad dåligt väder det är, jag trodde att solen skulle skina på Kanarieöarna".


Frukost i massor, jättegod mat både till frukost och middag!

Glad semesterkille:


Fler glada semesterkillar:Det är klart att Axel också vill ha solglasögon när Vilhelm har det, han fick låna Jockes.

En dag hände det här:Vilhelm gick och la sig i sängen och somnade medan Axel sov middag, Jocke gick ut och sprang och jag blev alldeles ensam och kunde göra precis vad jag ville - läsa min bok. 

Restaurangens chokladfontän:


Första advent kom julbelysningen och juldekorationerna upp:Lite sällskap i solstolen:

Sedan bestämde han sig för att plantera ett plommonträd, han vattnade ordentligt så att det ska vara stort nästa gång vi kommer hit:

En av lekparkerna:

I år vågade Vilhelm åka alla rutschkanor, han har blivit modig!


En annan fördel med att vara först i frukostkön var att vi hade ätit färdigt först och hade lekparken nästa för oss själva efteråt.

Här skulle vi stanna varje gång vi gick förbi, och det gjorde vi många gånger varje dag...


Vilhelm tycker om palmer:


Axel vill inte följa med tillbaka till rummet...


Syns det att de sover i samma säng? Det hade blivit något missförstånd så det fanns ingen spjälsäng till Axel men det här gick så bra så vi struntade i att säga till om det:


Badbilder:


Den här dagen var det kallt, ingen trängsel i poolen direkt.


Men sedan kom solen fram och då blev det trängre.
Axel åkte glatt vattenrutschbanan, Vilhelm vägrade.
Sedan blev det till slut tyvärr dags att åka hem igen:
Jag säger det igen - varför är vi inte på semester oftare? Nu ska jag sova lite. På julaftonen började jag min tjänst som vikarierande apotekschef så nu måste jag börja engagera mig lite mer i vad jag gör på jobbet, att sova mer är en bra början.

Julafton 2015

Det är ju omöjligt att få fina kort på två barn samtidigt! Här är årets julkort:

Men visst är de stiliga ändå i sina skjortor och slipsar! Axel ser ut precis som man ska göra efter en vild julfest med glögg på skjortan och slipsen på sned.

Imorgon är jag ledig (det var jag inte idag, precis som förra året, hoppas på bättring till nästa år) och vi ska leka med julklappar och bygga ihop lego och bilbana, på eftermiddagen kommer mormor och morfar/mamma och pappa hit och äter julmat.

Kämpigt

För två år sedan hade det börjat kännas lite jobbigt så här dags, tur att det ändå var en relativt snabb förlossning. Fyra timmar från vattenavgång måste ju räknas som snabbt. Hoppas på det den här gången också, den här gången kanske jag till och med lär mig hur man ska andas in den där lustgasen så att jag blir lite smärtlindrande också. 

Little did I know...


....att vattnet skulle gå 5,5 timmar senare och att Axel skulle vara ute 10 timmar senare.

The evil monster truck gang

The evil monster truck gang kom och förstörde vårt fina, inte alls redan kraschade, pepparkakshus. Tråååkigt!Stackars otursdrabbade Axel har drabbats igen, den här gången är det blöjirritationen från helvetet som drabbat honom. Hur det kan ha blivit så illa så snabbt vet jag inte men just nu har han så ont att vi knappt får bära honom för att det gör för ont på rumpan. Vi fick inte smörja in honom men som tur är har jag en bra spray som accepterades hyfsat. Han brukar inte klaga men idag hade han verkligen ont. Allt ska drabba den lilla stackaren! 

Vilhelm är röd av en annan anledning. Läppbalsam!Min snygga kille, men själv säger han att han ser ut som en brandman och en polis.

Idag har vi handlat julklappar och julmat. Utan barn, de var hos mormor och morfar och julfixade lite. Det var så skönt att för omväxlingens skull shoppa utan barn, allt gick smidigt och problemfritt och framför allt väldigt snabbt. Det måste göras om oftare. Men samtidigt var det väldigt roligt att komma hem till dem igen, vad tråkigt vi skulle ha det om vi inte hade dem. Vad gör man hela dagarna när man inte har barnen att bekymra sig över?

Nu ska jag äta en bit kvällspizza. Aptiten är det då inget fel på just nu.

Lite vinter

Det blev kallt helt plötsligt 


...men jag såg att det blir 10 plusgrader på fredag igen. Idag har jag ändå köpt extra vinterskor till Vilhelm och en ny vintermössa och vantar, en av hans tjocka vantar är spårlöst försvunna och att gå ut med bara en vante hjälper ju inte så mycket. Dessutom hittade jag några julklappar till båda och en julaftonsskjorta till Vilhelm. 

De har ätit julbord på dagis idag, båda hade ätit massor och Vilhelm frågade ikväll hur många dagar det är till nästa gång de får julbord på dagis. Här hemma får vi julbord om en vecka men det var han inte så intresserad av, det är bara dagisköttbullar som duger.

Pepparkakshuset:


Vilhelm bygger och Axel äter. Det blev som med pepparkakorna, katastrof. Huset är redan trasigt men vi hade åtminstone roligt vid tillverkningen.

Pepparkaksbak

Med liv och lust genomfördes årets pepparkaksbak:Sötaste frisyren har han också!Vilhelm och Axel var så duktiga på att baka, speciellt Axel verkar ha talang för bakning, han tog det på stort allvar och kavlade och valde formar och blev arg när vi missuppfattade vilken form han menade att han ville ha. Efter baket drack han en kopp glögg så det blir nog en riktig bagare av honom när han blir stor. Men han år mycket deg också... Konstigt nog har det inte kommit ut i blöjan än så jag har nog en trevlig överraskning att vänta imorgon. Vilhelm hade inte heller något emot att äta deg, han orkade inte med någon lunch efteråt.

Pepparkakorna blev inte så goda som jag hoppats på (lite för degiga) men vi hade i alla fall roligt vid tillverkningen!

Lugn kväll

Ikväll fick vi storleverans av stickade sockor från min faster. Två par till Axel och två par till Vilhelm. Vilhelm blev så glad att han tog på sig dem på en gång, så nu kommer han verkligen inte frysa inatt.


Som vanligt går det inte att få ett normalt kort på Vilhelm...

Ikväll har Axel och jag varit ensamma hemma, Vilhelm och Jocke har varit på avslutning med dansen. Vi har haft det så lugnt och skönt! Axel blir ett helt annat barn när man är ensam med honom, så lugn och sansad. Klockan 19 hade vi städat i köket, plockat upp leksaker, matat marsvinen, spikat upp en tavla på Axels rum, duschat Axel och läst några böcker. Allt utan bråk. Vi måste börja göra saker med dem var för sig oftare.

Axel med sin lilla väska framför vår stiliga julgran:


Han är ju för söt!

Imorgon är jag ledig, då ska vi provbaka pepparkaksdegen.

Julgranen

Igår klädde vi julgranen. Eller egentligen, vi klädde, Axel klädde av.


Riktigt jultindrande blev alla barnögon när vi tog fram kyrkan som kan spela en liten melodi, Vilhelm tyckte det var fint och helt okej medan Axel stod som förstenad av julstämning och tittade på kyrkan och ville att vi skulle spela sången om och om igen. En musikalisk liten gubbe kanske?


Förresten, när man ser dem bakifrån så här ser man vilket tjockt fint hår de har. Det är inte ofta de står så stilla så länge att man hinner se det.

Idag har jag gjort pepparkaksdeg, jag ska prova i år istället för att köpa en sån där korv med deg, vi ska provbaka den på torsdag så då får jag se om det var värt tiden det tog eller om det blir korvdeg nästa år igen.

En sån här har vi beställt till Vilhelm i julklapp:


Jag undrar vad Axel vill ha? Och vad vill han ha i tvåårspresent?

Sov unge!

Stackars barn som måste vara uppe och städa den här tiden på kvällen...


Så går det när man sover middag i fyra timmar. Nu ska i alla fall jag gå och lägga mig.


Julmage

Jag och magen har varit på julgala i Örebro, nu ska vi sova.

14+1:


(Oj, vad den där spegeln behöver putsas.) Undrar någon varför vi har soffkuddar i badrummet så är det för att stackars Axel kräktes i soffan i morse så nu ligger kuddarna på tork.

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0