Blåbär

Vi har köpt lite blåbär - 10 liter närmare bestämt. Vilhelm och Axel åt blåbär till middag, det var tydligen mycket godare än tacopaj.
La Manga de Mar Menor

Hit ska vi åka i november:
Två veckor utan slask och overaller. Jag ville egentligen vara borta ännu längre men Jocke är lite för plikttrogen för att missa fler simskolelektioner än två i rad. Jag har aldrig hört talas om området förut, enda anledningen till att jag tittade lite närmre på annonsen om det var för att Axel säger "manga" när han menar "macka" så vi får tacka Axel för val av resmål.

Några gullpluttbilder:


Alida har vuxit i klänningen Linnéa köpte på Bali. Nästa resa får gå till Bali så att jag kan köpa några fler klänningar.


En liten stund senare efter maten. Totalt avslappnad. Jag har förresten beställt bebishårspännen till henne, små rosetter i olika färger. Hon kommer bli sötaste bebisen i stan. (Ingen fara, hon kommer bli tuffaste tjejen i stan också med hjälp av sina två storebröder)

Röjesjön

Idag har vi haft det lite roligare...


En oväntad twist på semestern

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig med semestern. Här sitter jag nu på akuten i Sundsvall med kolecystit och massa gallsten. De ville först lägga in mig men hittade inget enkelrum där jag fick ha med mig Alida så jag fick gå före kön och göra ultraljudet på gallan direkt och nu väntar jag på svar från doktorn.

Sjukhusselfie:


Jag är trött och har inte ätit på många timmar så jag känner mig lika sliten som jag ser ut men får förhoppningsvis åka tillbaka till stugan snart.

Furuvik

Vi har haft väldig tur med vädret idag, det var sagt att det skulle regna hela eftermiddagen men det började inte regna förens vi satte oss i bilen för att åka hem. Stackars Vilhelm och Axel var klädda för regn och svettades i sina varma kläder men de var glada ändå!
"Hjälp, en get!"Fikapaus.


En djurpark med fin utsikt!


Efter alla djur gick vi vidare mot tivolit men Vilhelm och Axel var mer intresserade av att äta blåbär än att åka karusell (här betalar men dyra pengar för inträde och åkband och så är de mer intresserade av att äta blåbär i skogen...)

Till slut fick vi iväg dem från skogen och mot karusellerna.
Fikapaus igen...


Efter fikapausen hade folk börjat gå ifrån tivolit så det var inte lika långa köer längre, men jag är väldigt imponerad av både Vilhelms och Axels tålamod med att vänta i köer, inget gnäll överhuvudtaget!
Jag var lite tveksam till det där med tekopparna men Axel gav sig inte förens han fick åka dem och både han och Vilhelm var väldigt nöjda, inte åksjuka, efterråt.


Sista karusellen innan de mörka molnen började närma sig och Axel nästan somnade stående. På vägen till bilen fick de välja varsin leksak i souveniraffären, Vilhelm valde en keps med propeller på och Axel valde en liten get.

Axel sov lite i bilen så han orkade också bada lite innan läggdags .Det var så kallt så att de skakade men de badade en lång stund ändå.

Alida och jag tog en promenad ner till stranden.


Det är faktiskt jättefint här vid kusten, vi måste åka tillbaka fler gånger och stanna längre.

Industri med regnbåge:


En industri är väl kanske inte så mycket att ta kort på men med en regnbåge kan till och med en industri bli fin.Sötaste lilla blomman.


Vilhelm är inte helt bekväm med att ha Alida lutandes mot sig...

Alla tre barnen Carlsson:


...och Axels lilla get.

Axel på väg att gå och lägga sig. Hamburgaren och geten ska med:


Vilhelm ville också vara med på kort:


Imorgon åker vi vidare mot sommarstugan, men innan vi åker ska vi stanna på en fika hos min gamla klasskompis från gymnasiet, hon har en dotter som är en vecka äldre än Vilhelm så det blir roligt. Nu ska vi försöka sova i den här värmen, det blir svettigt.

Dagens äventyr i Gävle

Nu har semestern börjat och vi har begett oss mot sommarstugan och hamnat halvvägs - i Gävle!

Idag har vi hunnit med ett besök på järnvägsmuseet, det var riktigt intressant även för oss vuxna. Ånglok är större än man tror. 

Hotellet vi bor på är jättefint, vi har tre sovrum, två badrum, ett kök och två uteplatser. Ikväll spelade Vilhelm och Axel minigolf och om vi orkar imorgon efter Furuvik ska vi bada i poolen. Resan gick över förväntan bra, inget skrik och bråk från något håll. Värst har det nog varit för Alida som är van att vara nära oss hela dagarna, nu har hon suttit i sin stol hela dagen utan kroppskontakt så nu på kvällen sitter hon klistrad mot oss som en liten koalabebis.

Nu ska vi sova så att vi är pigga och glada inför morgondagens äventyr.

Stora tjejen

600 gram och två cm upp på två veckor! Nu väger min lilla tjockis 5210 gram och är 57 cm.

Sju veckor

Den här lilla gullegosen blir hela sju veckor idag!
(Ja, vi har en lastbil i sängen...)

Imorgon ska vi till BVC, det är alltid lika spännande att se hur stor hon blivit sedan förra gången.

Idag har Axel och jag bakat bröd medan Vilhelm har lekt med grannen. Han har räknat deciliter, på engelska idag, och provsmakat deg och ingredienser. Rågsikt var tydligen gott och valnötter fruktansvärt äckligt, de spottades ut. Efter brödbaket satte sig Axel i soffan med ipaden och efter en stund hörde jag hur han satt och pratade för sig själv, jag gick dit och lyssnade och han satt och härmade det de sa på ipaden -alla färger på engelska. Svenska vill han inte prata men engelska går bra, min tokiga lilla kille, vi får se vad det blir av honom till slut.

Simskola

Det var tråkigt väder igår så vi passade på att åka till Jockes jobb för lite simskola! Både Vilhelm och Axel är ju jätteduktiga i vattnet! Vilhelm kan simma med simring och puffar och Axel simmar bra med dyna, puffar och platta men vågade efter en stund simma med bara simring och puffar. Jag är förvånad över att tokiga Axel är så lugn i badhuset, men det var inga problem alls, han förstår nog när det inte är läge att busa. 

Så här såg Alida ut:


Och så här såg hon ut lite senare:


Det där med simskola är jobbigt.

Babygymmet

Min lilla bebiskille:


...och min lilla bebistjej:


Nu ska det gymmas!

2,5 gånger större

Alida sex veckor, Vilhelm sex veckor. Alida fem kilo, Vilhelm två kilo. Det är intressant att jämföra min pyttebebis med min jättebebis!
mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0