Fin tröja

Gissa hur stolt Vilhelm är över tröjan från Köpenhamn som har bilder av både traktor, dumpers, betongblandarbil och lastbil på? Och gissa hur svårt det var att hitta en tröja med alla dessa fordon på... Märket heter "Småfolk".
 

Idag är jag ganska gravid

...så gravid att det är dags att börja smörja in magen med olja så att det inte blir några bristningar den här gången heller.
 
 

Tvångstanke

Idag såg jag på Facebook att en gammal klasskompis var i vecka 29 och som vanligt fick jag en tvångstanke om att jag var tvungen att berätta att när jag var i den veckan så var min son minsann redan född. Men otroligt nog lyckades jag motstå impulsen den här gången. Det kanske inte är helt okej att tvinga på någon man inte pratat med på 15 år sina egna förlossningsupplevelser. Det finns kanske trots allt människor som upplever en positiv vecka 29. Jag blev i alla fall så irriterad på att andra verkar må ganska bra i vecka 29 så att jag inte ens klickade "Gilla" på bilden.
 
Fast lite irriterad blev jag faktiskt för några månader sedan när en annan klasskompis beklagade sig på Facebook över hur JOBBIGT det var att barnet kommit två veckor för tidigt. INGETING var ju förberett hemma. Ja, jo, mmm, oj. Det måste ha varit ett riktigt trauma.
 
Ja, jag blir arg och bitter när jag är trött.
 
Vilhelm har dragit på sig en jobbig hosta, det är värst när han sover och den receptfria hostmedicinen verkar inte göra så mycket nytta. Jag har lite receptbelagd medicin kvar men jag drar mig lite för att ge den till honom när han inte är sjuk i övrigt och egentligen inte verkar vara så störd av hostan heller. Vi får se om den går över eller inte.
 
Här får ni en bild på den här graviditetens crawing - nudlar med räksmak.
 
 
Kan utan problem ätas varje måltid. Fast det gör jag ju inte även om jag skulle vilja. När jag skulle ha Vilhelm var det fiskbullar och potatis som gällde, det kanske var i alla fall lite mer rätt näringsmässigt.
 
Jag såg att regnet som skulle komma imorgon blivit inställt och att det istället skulle vara 29 grader varmt så länge appen kunde se, alltså i 10 dagar till. Mina blommor dör, min gräsmatta är gul och mina marsvin svettas! 
 
 
 

Lyckan är total!

Vilhelm är redo för nya äventyr på Ica Maxi:
 
 
Där fanns det mycket roligt:
 
 
Men bäst av allt var att vi hittade en....:
 
 
....cykel!
 
Vilhelm kunde inte vara gladare!
 
På tal om cyklar så var vi ute och cyklade på kvällen, vi tänkte passa på att äta lite vildhallon innan de torkar bort helt, men gissa hur förvånade vi blev när det gjort en fårhage av hallonbuskarna. Hela hallonskogen var omringad av elstängsel! Lite besvikna blev vi men vi hittade i alla fall några hallon på andra sidan vägen, men de innanför stängslet var säkert mycket godare.
 
 
 
 
 
 

Play date

Idag har varit en rolig dag - vi har nämligen haft besök av Vilhelms kuvösgranne från avdelning 69, lilla William och hans familj. Det är helt otroligt att se hur bra det gått för våra små, små älsklingar. Båda är födda i vecka 29 i september 2011 och nu är de så stora och fina och duktiga!
 
 
I vanliga fall brukar Vilhelm bli lite blyg och försiktig när det kommer andra barn men med William gick det jättebra, de lekte och spelade fotboll och hade jätteroligt. Det här måste göras om!
 
Vilhelm fick några små presenter:
 
 
....och Vilhelms drömryggsäck:
 
 
Med bilar på! När jag hjälpt Vilhelm att sätta på sig den gick han iväg och när jag frågade var han skulle sa han "Skolan!". Så nu kan vi glömma dagis!

40 dagar från imorgon kommer jag hoppa ur sängen på morgonen

Det sägs att det tar 40 dagar att etablera en ny vana, så om jag börjar gå och lägga mig i lite godare tid från och med imorgon så kan jag räkna med att börja vakna utvilad i september. Det ser jag fram emot!
 
Något annat jag ser fram emot är att imorgon jobba sista dagen på den här 52-timmarsveckan.
 
Godnatt.
 
 

<3 alltid

Sju år utan lillebror idag.
 
 
 

Hoppas du är här ibland och att du håller en vakande hand över Vilhelm.
 
 
 
 
 

Lite bitter kanske

Allt var bra tills jag tittade på en dokumentär om ecmo-maskiner. Nu tänker jag bara "Ta mig till vecka 24 snabbt och få ut ungen så att jag slipper den här oron jämt och ständigt!" Vad trött jag blir.
 
Ännu tröttare kommer jag vara imorgon efter 10 timmar på jobbet. Den här veckan är vi bara tre personer som jobbar så man kan ju bara glömma att bli sjuk.... Om jag skulle lyssna på min förkylning och stanna hemma skulle de två andra varken få lunchrast eller toalettpauser, så jag tar väl min snoriga näsa och myser kunderna i ansiktet i några dagar till. Skitjobb.

Vecka 13

Vecka 13 2011:
 
 
Jag tar examen från apotekarprogrammet.
 
Vecka 13 2013:
 
 
Lite större mage, några livsvisdomar rikare.
 
Idag var vi i Skillinge och badade - det vill säga Jocke och Vilhelm badade och jag satt på stranden och frös i den kalla vinden. Vilhelm är helt tokig, det spelar ingen roll hur mycket det blåser och hur kallt det är, är man på en strand så ska det badas. Punkt slut.
 
 
Lilla papegojan lärde sig två nya (ovärderliga) ord igår - "skitunge" och "livmoder". Fråga mig inte vad vi pratade om... Han härmar precis allt!
 
 
Jag vet inte vad den korrekta utvecklingsspykologiska termen är men något fint namn har det nog när barnen kommer in i den fasen när de härmar allt föräldrarna gör - han går runt i våra skor, han tar en påse och säger att han ska gå och handla, går runt en stund på altanen och kommer in och säger att han varit och handlat mjölk, vattnar blommorna och dammsuger, byter blöja på nallen och lägger på dockan ett täcke och säger att hon ska sova. Precis som vi gör med honom. Han är så rolig! Och han har sån koll på allt, han vet precis var saker finns och vad man ska göra i olika situationer. När han smulade kex på hela golvet gick han och hämtade sin lilla dammsugare och skulle suga upp det, det gick ju inte så bra, men i det här fallet är det faktiskt tanken som räknas.
 
Imorgon är det jobb. Igen. 35 år kvar till pensionen.
 
 
 
 
 

Det gick bra!

...såklart! Han sov hela natten i nya sängen och har faktiskt sovit middag där också.
 
Storpojke i storsäng:
 
 

Sängen för stora pojkar

Gissa vad? Vilhelm ligger och sover i sin nya säng - sängen för stora pojkar! Vi får se om han klarar hela natten eller om vi får höra några små fötter komma gående inatt.
 
Idag har vi lämnat bort Vilhelm, förmiddagen till farmor och eftermiddagen till mormor. Han hade roligt och vi målade staketet. Titta vad fint det blev:
 

Titt-ut!

Men var kom den här magen ifrån?
 
 

12+0

....idag. Halvvägs till vecka 24. 17 veckor till vecka 29.
 
Imorgon åker vi till Härnösand och tar oss en titt på Höga Kusten-bron. Vilhelm säger att han ska hoppa på bron, jag tror inte han riktigt vet vad en bor är!
 
 

Hemma!

Nu är vi hemma från Köpenhamn och imorgon åker vi vidare till sommarstugan i Sundsvall. Det är ju stressigt att ha semester!

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0