Både råttor och spöken

Det är inte bara råttor vi har på jobbet utan även spöken. Eller hur ska man annars förklara att någon tar nummerlappar och trycker fram nya nummer när inga kunder finns i lokalen? Läskigt var det i alla fall, och tydligen inte första gången heller. Tur att ensamarbete inte är tillåtet.

Axel blir så glad när jag kommer hem efter att ha varit borta hela dagen, man får riktiga bebispussar och kramar av honom och om jag försöker mig på att lämna honom till Jocke (jag måste ju äta middag) blir han tokarg. Vilhelm blir såklart också glad men det är lite lättare för honom att förstå att jag är borta på dagarna men att jag faktiskt kommer hem igen på kvällen.

"Betala inte räkningar, lek med mig istället!"


Förresten så var vi på BVC i onsdags. Axel klarade BOEL-testet utan anmärkning och vägde någonstans mellan åtta och nio kilo och var 69,5 cm lång. Viktuppgången går inte lika snabbt nu när han i princip aldrig är stilla, det får bli mer grädde i maten.

Nu tar vi nya tag

Här sitter jag och tror att det är söndag fast det är torsdag. För mig är det söndag, nu ska jag jobba fram till nästa fredag. Nästa lördag fyller Vilhelm tre år. Tre hela år, var tar tiden vägen egentligen? Vi ska köpa en Blixtenförvaringshylla till honom, med förhoppning att han ska bli lite bättre på att städa upp sina leksaker.

Efter mycket vånda tog jag mig ikväll i kragen och åkte och tränade ett pass på gruppträningsstället så nu känner jag mig mycket piggare och gladare i kroppen är jag gjort de senaste dagarna, det har känts som om en förkylning legat under ytan hela tiden utan att helt bryta ut men nu känns det bättre så jag ska se till att hinna med en liten träning här och där. Däremot upptäckte jag att min underredesmuskulatur lämnade ganska mycket i övrigt att önska, jag ska börja ta de där knipövningarna på större allvar.

Imorse var vi i Västerås för att bestämma var alla eluttag, strömbrytare och allt annat som har med el att göra ska vara placerad. Det gjorde mig stressad, jag känner mig helt dum i huvudet när de kommer med en massa frågor om huset som vi borde veta men som vi inte vet - vad är det för material i väggen (gips, dubbelgips, trä? Eller något sånt...), massor med frågor om vilket typ av bredband/tv-anslutning/telefon/antenn/vattenpump/jagvetinte vi ska ha. Hur ska jag kunna veta det? Borde jag veta det? Varför frågar någon mig såna här saker? Fråga mig istället hur S-isomeren av omeprazol tillverkas eller hur det egentligen är med det där antidiuretiska hormonet och dess påverkan på renaltubuli så är det inga problem men fråga mig inget om huset. Jag vet inte. 

Vi var och badade häromhelgen. Det var premiär i poolen för Axel och han var som en liten tok i vattnet och hoppade fram som en groda (babysim...?) för att komma ifatt Vilhelm i vattnet. Vilhelm simmar helt själv med puffar och simdyna nu!

Lite bilder:

 
 
 
Nejmen om man skulle ta och gå och lägga sig. Köpingsborna behöver min hjälp imorgon.
 
 
 

Åttamånadersdag

Åtta månader idag - lika lång tid utanför magen som inne i den!


Vilhelm ville också vara med på kort:
Alla pappor måste jobba....

Vilhelm berättade för mig igår när jag kom hem från jobbet:

"Alla pappor måste jobba för annars får de inga pengar"

Han hade haft en diskussion med sina små dagiskompisar (varav en  brukar vara väldigt ledsen på morgonen när pappan lämnar honom) och kommit fram till det slutsatsen.

När jag sa till Vilhelm att hans pappa inte jobbade blev han lite fundersam. Mammor behöver också jobba!

Stolt Vilhelm igår:


Bilen och ryggsäcken ska med till dagis!


Första arbetsdagen

Jodå, jag överlevde min första arbetsdag utan några större problem och kom hem till en Vilhelm som börjat förstå det här med potträningen riktigt bra.

Två år sedan:


Ettårsdagen! Snart är det dags för treårskalas.

Sista mammalediga dagen

Det känns som en evighet sedan
Nu är han lite större:


Han kan vinka, klappa händerna och visa när han vill sjunga Imse vimse spindel (pekfingret mot handflatan, precis likadant som Vilhelm gjorde, det måste vara något slags universellt bebistecken...) och nästan krypa.

Idag var vi i Arboga och badade. Det av flesta gången Axel badade i badhus men han gjorde det med lika stor entusiasm som han gör allt annat, han plaskade och stänkte och drog i Vilhelms armpuffar och hoppade fram som en liten groda i vattnet. Vilken simtalang! Men när vi tog lunchpaus tog energin slut och han tvärsomnade rakt ner i laxgrytan och dunkade pannan i bordet så det blev inget mer bad för Axel. Vilhelm är jätteduktig i vattnet, han simmar helt själv med armpuffar och vågade åka vattenrutschbanan idag. 

Nu ska jag snart ta och sova lite. Från och med imorgon är det ju mitt ansvar att försörja familjen. Men först ska vi planera var husets alla eluttag ska placeras.

<3(Nyklippt!)

Selfie enligt Vilhelm :


Jag hade faktiskt glömt hur lång den där sondslangen var, jag var helt säker på att den bara gick någon decimeter ut från tejpen på kinden men den var ju faktiskt jättelång. Vilhelm solar lite (ca 29+2 är han här). Namnsdag

11:e augusti är Susanne-dagen. Jag har fått en liten chokladask av Vilhelm och en god efterrätt av Jocke:


Maränger, glass, jordgubbar och vindruvor.

Imorgon ska vi åka till dagis och hälsa på och lämna lite kläder och blöjor och kolla in läget. Vilhelm vill titta på de små toaletterna de har på nya avdelningen (barntoaletter, väldigt gulliga!), idag lärde han sig hur man spolar i toaletten, jag vet inte hur många tiotals liter vatten han spolade bort under kvällen. Nu ska han vara lära sig att kissa i den också så är allt bra sedan.

Glad Vilhelm som ser fram emot dagis:Axel kanske blir lika mycket städfreak som Vilhelm är, förutom när det gäller att plocka upp sina egna saker förstås, han låg stilla rekordlänge när han fick tag på dammsugaren:


Annars är det mest:


...krypträning. Vilken dag som helst kommer han på hur man tar sig framåt och då ligger Vilhelm och hans leksaker illa till.


Himlen i Nevada

Här satt jag i lugn och ro och åt choklad med Axel sovandes på min mage och tittade på ett program om en man som har fem fruar (jobbigt...) när jag fick syn på något jag kände igen - himlen i Nevada. Inget jag någonsin sett är så blått som himlen i Nevada. Bilder från gamla bloggen:


Helt overkligt blått. Jag vill åka tillbaka på en gång, varför ligger den delen av världen så långt bort?

Nej jag får väl ta och åka till Köping som vanligt imorgon istället.


Bästa syster

Min älskade syster har åkt iväg för att styra upp släckningsarbetet i Norberg:


....och jag har gjort lite fruktris till Axel:


Min insats för mänskligheten är inte lika stor men Axel blev åtminstone glad.

Vilhelm kom och hälsade på mig på jobbet igår, han tittade på råttfamiljen som bor utanför vårt lunchrum (Ja. Råttor. Utanför apoteket.) och åt lite Betaglucare för att hålla kolesterolvärdet under kontroll (jag hade inget fika att bjuda på...). Han tyckte det var roligt och idag sa han att han ska komma och hälsa på imorgon också, men först ska han med pappa och morfar till Eskilstuna på öppet hus på maskin- och traktormuséet.


.....

Jag: "Hörde du vad jag sa Vilhelm?"

Vilhelm: "Du sa ingenting!"

Nehäpp. Ridå. Trotsålder.Officiellt pappaledig

Imorse när jag borstade Vilhelms tänder upptäckte jag att han fått alla 20 mjölktänder. Före sommaren hade han 13 tänder så det har vuxit ordentligt under sommaren och jag kan förstå varför han krånglat så mycket vid tandborstningen på den senaste tiden.

Alla tänder:


Vi har överlevt värmen men Axel lämnade en stor svettpöl i sängen efter middagsvilan och Vilhelm blev stucken på kinden av en värmeslö geting. Annars har dagen förflutit i lugn och ro. Jag har lagat massor med mat till både mig och Axel så att vi ska klara oss hela veckan (....och slippa Jockes matlagning...). 

Idag är det Jockes första pappalediga dag, han ska vara hemma till april troligtvis. Vi får se i januari om hans anställning blir fast eller hur det blir, blir den inte fast får han vara ledig längre.

Jobb imorgon igen. Någon måste ju försörja familjen.


Alltså, nej

Nu får det vara slut på det här!


34 grader...

Men jag har faktiskt överlevt 47 grader, två gånger till och med (Los Angeles 2010 och Gran Canaria 1993 minsann) så det är bara att härda ut och ge barnen massor med vatten och skugga. På onsdag blir det regn.


mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0