Hemma igen :((

Tråkigt nog så är vi hemma i kylan igen. Istället för den här promenaden:

....har vi idag tagit den här promenaden:

Vi fick åtminstone prova nya åkpåsen och vintermössan. Båda fungerade bra, Alida var nästan svettig när vi kom hem, jag måste lära mig hur man egentligen ska klä lillstackaren när hon sitter i åkpåsen.

Vi invigde matstolen idag också

Inga problem för stadiga Alida! Idag fick hon potatis/morotsmos till middag. Det ska bli roligt att äntligen få börja göra puréer igen, i alla fall när hon tycker om att äta dem. Just nu tycker hon mest om banan (vi nämner inte chokladpuddingen och glassen hon ätit i Spanien, är man på semester så är man...). Än så länge är det ingen matglad Axelkopia vi har, mer en lite tveksam Vilhelmkopia.

Idag på första advent har vi inte tänt någon adventsljusstake men vi har börjar julpynta och hängt upp julgardinerna. Axel tycker det är så fint med allt pynt, han fixar och grejar och visade Jocke och Vilhelm när de kom hem från gymnastiken hur fint det blivit med kyrkan och stjärnan. Stenbockar tycker att det är viktigt med traditioner!

.....

Axel hade lite roligt igår när jag hjälpte Vilhelm att göra sig iordning för kvällen.

Mindre roligt var det när jag upptäckte att han även ritat på soffan och Vilhelms tapet med svart tuschpenna. Unge!

Bebisfötter:

Hon är ju för söt min lilla karamell!

Imorgon är vi i Spanien så här dags, det ska bli så skönt när vi äntligen är framme, vi behöver semester.

Gosiga lilla Henne

Vilhelm: "Jag tycker om dig fast du är arg"
Jag måste sluta vara så arg, jag behöver semester. Hela familjen behöver semester.

Alida har inte bara ont i magen, hon är förkyld också, men hon är ganska nöjd ändå så länge hon får ligga nära, nära.

Det här är anledningen till att man vill ha fler barn, en gosig bebis på magen är det bästa som finns, den sömnbristfälliga natten glöms bort på två sekunder.

Supermom

Idag är jag Supermom. Jag har alldeles själv gått på bio med tre barn utan några större katastrofer, det förtjänar en utmärkelse!

Annat bra jag gjort idag är att lämna barnen I TID på dagis, ta en långpromenad med Alida, bakat lussebullar, beställt alla julklappar och städat och tvättat lite. Det här är en av de mycket få fördelarna med min medicin, man behöver inte sova så mycket och man blir ganska speedad (men sedan blir det en total crash som i helgen men då har man i alla fall fått mycket gjort...). Förresten så ska jag börja trappa ner alla tre mediciner, ögat börjat äntligen bli bättre. Bra för stackars Alidas mage också.

Alida på kylig promenad:

Nästa vecka promenerar vi i sol och värme istället.

Alida är verkligen redo att springa runt med Vilhelm och Axel, hon blir helt tokig när de springer fram och tillbaka framför henne, hon ligger i babygymmet och hejar på.

Imorgon ska Alida och jag åka till jobbet med en påse lussebullar. Jag vill ju ha löneförhöjning nästa år också!

Jobbigt

Jag fick en mindre trevlig väckning klockan 3,30 med halsbrännan från helvetet och samtidigt en mjölkstockning som bonus. Jag är så trött på den här medicinen nu, den ger mig alla sjukdomar jag någonsin kunnat tänka mig. Hoppas ögat ser bättre ut på tisdag så att jag kan börja trappa ut den, det här orkar jag inte med längre.

Alida har i alla fall varit lite schysst och fixat bort mjölkstockningen, hon är inte den som tackar nej till timtals ätande när hon får chansen. Däremot missade vi Halloweenkalaset hos Vilhelm och Axels kompisar men resten av familjen hade åtminstone haft roligt medan Alida och jag satt hemma och mådde dåligt.

Alida var glad när storebröderna äntligen kom hem så att hon fick leka lite.

Imorgon tänkte jag vara frisk så att jag kan packa färdigt väskorna och ta med alla barn till öppna förskolan, Axel vill kladda med deg och Vilhelm vill bygga tågbana.

Biverkningar

Vi är trötta och gnälliga idag, både Alida och jag mår dåligt av mina mediciner. Jag började packa lite inför Spanienresan men hann inte så mycket innan Alida ville bli buren och gosad med igen. Jag får göra ett nytt försök imorgon igen, då är Jocke hemma så han kan bära runt på Alida hela dagen istället.

Så här risiga känner vi oss. Nu ska vi sova.

16 år och liten oxe

Idag är det 16 år sedan jag och min älskade make träffades, vi firade med en kräftstjärtsmacka till kvällsmat.

Den var precis lika god som den ser ut! Men om någon tror att jag fick äta den i lugn och ro så har denna någon fel. Så fort jag lämnade över Alida till Jocke vaknade hon och gav mig det väldigt onda och förebrådda ögat och skrek tills jag efter ikastad macka tog tillbaka henne så nu sitter jag i sängen och är hungrig eftersom mackan står kvar där nere. Den blir ett gott mellanmål imorgon.Så är det alltid nu för tiden, när jag sätter mig för att äta börjar Alida protestera. Det är i och för sig en bra uppladdning inför Spanienresan, magen är inte vad den borde vara på en solsemester (även om jag inte brukar bry mig om sånt...)

Så är de, småoxarna, envisa och hemmakära.

Men både bebis-Vilhelm och bebis-Axel har åtminstone låtit mig äta en god kvällsmacka ibland utan att få ett nervous breakdown. Nu sover hon gott igen.

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0