Wi-fi

Vi har fått igång wifien och jag ska inte sitta och Facebooka hela semestern men några bilder vill jag lägga upp!
Axel dricker ur fontänen...

13+1, jag börjar bli tjock, man ser inte på kortet hur stor mage jag verkligen har, jag får göra ett nytt försök.

Nu ska jag återgå till mina semesteraktiviteter.

På hotellet

Nu sitter vi på hotellet och äter jordnötter, barnen somnade till slut men det var svårt idag. Vilhelm sa att flygplanen väckte honom hela tiden. Jag ska också sova, vi ska upp tidigt imorgon.
Lika stora

Jag hade sån tur att jag träffade min faster hos frisören, hon ville mer än gärna sticka både strumpor, vantar och varma tröjor till Vilhelm och Axel. Ikväll mätte jag fötter, armar, axlar och ryggar och giss hur förvånad jag blev när jag såg att det enda som skiljer dem åt är längden på armarna och fotstorleken. Annars är de exakt lika stora! Hur är det möjligt?

För övrigt så är Vilhelm besviken på det svenska skolsystemet.

"Va?! Fick du inte lära dig i skolan hur man säger betongblandarbil på engelska? Inte gatsopmaskin heller??"

Nej, tyvärr inte...

Mycket mat

Jag har precis ätit den största portion pasta med odefinierbar grönsakssås jag någonsin ätit och jag är ändå fortfarande hungrig. Det känns jättebra! Det kanske är för att jag mådde blä hela dagen igår och knappt åt någonting alls. Nu ska jag äta en chokladbit och vika tvätt.

Lyxfrukost

Vi lyxade till det med Nutellamackafrukost, Axel åt mer Nutella än macka:


Trappa, födelsedag, vändning

Äntligen har vi en trappa ner till "garaget"! Jag är imponerad över hur snabbt det gick, en förmiddag så var det färdigbyggt och då bad de ändå om ursäkt för att det dragit ut på tiden. Hade vi försökt göra det själva hade det tagit många veckor... Det finns ingen anledning att försöka göra något själv är vår livsfilosofi.

Vilhelm har premiärgått, utan vinterkläder i sju minusgrader:
En annan stor händelse är att jag tagit min första promenad på jag vet inte hur många veckor, och det bästa var att jag inte kände mig halvdöd efteråt, tvärtom så gick jag hem och drack en kopp te. En kopp te! Jag har inte kunnat dricka te på snart två månader! Kanske är jag på väg tillbaka till mig själv igen? Perfekt timing till Kanarieöarnaresan.

Promenadvy:


Jättefint men mycket kallt.

Idag skulle Vilhelm egentligen ha fyllt fyra år, vi har firat med att baka saffranskaka och julpynta. Till fikat kom mormor och morfar förbi.


Vilhelm bakar på sitt eget sätt.

Imorgon ska vi packa och jag måste åka och köpa en ny bikini.

Tåg på youtube


Vilhelm och hans tåg och Axel och hans Imse vimse spindel.

Bara bra

I fredags var jag på första besöker hos barnmorskan. Allt var bra, järnvärdet var bra, blodsockret var bra, blodtrycket var bra, urinprovet var bra. Bra, bra, bra.

När vi kon hem därifrån somnade Axel så Vilhelm och jag passade på att baka lussebullar, Vilhelm tröttnade ganska snabbt så jag fick baka färdigt dem medan han satte sig i soffan med ipaden. Vad ska det bli av honom? Inte en bra husmor i alla fall. 

#flamingsnakepants


Axel. Varje morgon. Speciellt när vi har väldigt bråttom till dagis.

15-årsdag

Ikväll är det 15 år sedan jag och min älskade make träffades första gången. För 15 år sedan var vi unga och fräscha,  nu är vi ganska gamla och slitna:Vi är åtminstone inte lika rödögda nu för tiden.

Halkfri


Den här vintern behöver vi inte åka nedför en isrutschbana för att komma ner till bilen, det kan vara bra att slippa halka med min stora obalanserade mage.

Snygging-Vilhelm har klippt sig idag, han valde lila glitter i håret:
Syskonkärlek

Idag har Vilhelm varit hos morfar och moster och lekt med Lego och tågbana precis hela dagen. Här hemma har det fixats och grejats:

Skylten är uppe!


Den här tvätthögen är numer prydligt vikt och nerlagd i sin låda.

Axel är så lugn när han är ensam hemma med oss, Vilhelm hade varit lika lugn borta på Magasinsgatan. När Vilhelm kom hem hade de längtat så mycket efter varandra att de inte kunde lämna varandra i fred, Axel bet Vilhelm i ryggen, Vilhelm slog Axel i ansiktet med en ballong och det var skrik och bråk hela kvällen. Syskonkärlek.

Halloween

Jag åkte förbi Anders på vägen hem, men jag hade inget ljus med mig.


Hemma möttes jag av ett läskigt skelett som satt och tittade på ipaden:Han hade varit och fått ansiktet målat, tittat på flygplan, bärgningsbilar och brandbilar. Nu har han bestämt att han ska bli brandman när han blir stor, det tycker jag låter lite farligt...

Imorgon ska de där blommorna äntligen bli planterade och husmummerskylten ska upp på väggen om det så blir det sista jag gör.

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0