Bebis eller barnbidrag?26+2. 95 dagar kvar. Vilhelm är född på dag 77 så läskigt nog kan det vara 18 dagar kvar, alltså kan bebis vara här tidigare än nästa barnbidrag. Jag hoppas att barnbidraget hinner före bebis och inte att bebisen hinner före barnbidraget.

Axel är född i vecka 36+0 så det kan lika gärna vara 10 veckor kvar, det passar mycket bättre eftersom jag inte ska börja min mammaledighet förens den 2 maj. Tänk på det nu lillan!

Igår gjorde vi sista avbetalningen på trappan och muren och förra månaden gjorde vi sista avbetalningen på husmålningen så nu är vi äntligen skuldfria (till hantverkarna åtminstone, nu återstår bara den lilla detaljen med miljonerna vi är skyldiga banken...). Vad ska vi nu hitta på med alla pengar vi tjänar? Det blir nog inga problem, vi ska snart börja bygga på garaget, inte vi men snickaren, och han är inte gratis.

Ikväll är första kvällen Vilhelm och Axel sover i sina nya sängar. Vilhelm somnade direkt och det låter som att Axel också håller på att somna, han protesterade lite först. Spjälsängen har vi flyttat in i vårt sovrum men det dröjer många månader innan lillan ska använda den, både Vilhelm och Axel har sovit i vår säng i mer än ett halvår innan vi känt oss redo att släppa iväg de små stackarna till en egen säng. Men vi behöver verkligen köpa en större säng så snart som möjligt, fem personer i en 1,40-säng kommer bli trångt!

Vilhelms säng:


Axels säng:Nu ska jag äta glass ochtitta på reprisen av Det okända, jag somnade i måndags så jag missade halva programmet men ikväll har jag redan hunnit sova en stund när Vilhelm och Axel duschade så nu är jag pigg och glad. Igår somnade jag i soffan 19,30 och missade hela melodifestivalen. Jocke hade försökt väcka mig men det var omöjligt, så jag vaknade vid 01.00 och gick och la mig i sängen istället men då hade jag redan sovit så länge så jag kunde inte somna om förens vid kl 4. Axel väckte oss 5.30. Jag hoppas på en bättre kväll och natt nu. 

IKEA och sjuk Vilhelm


Vilhelm och Axel känner sig nog ganska hemma på IKEA, när de hade provsuttit några soffor började Axel leta under soffborden efter ipaden.

Det här är faktiskt första gången Axel inte sitter i vagnen utan springer runt med Vilhelm och provsitter/provligger/leker. Han har blivit så stor helt plötsligt! Lillebror är på väg att bli storebror.

När vi kom hem var Vilhelm inte riktigt sig själv, han lekte som vanligt men det var något som inte stämde. När han gick och la sig upptäckte jag att han har 39 graders feber. Det var en överraskning, Vilhelm är ju aldrig sjuk! Senaste gången han var förkyld var i mars förra året så det kanske var dags för honom att få ett litet virus nu. Han var lite konstig i magen också, hoppas verkligen att det bara stannar vid en förkylning.

Men förutom febern har vi haft en jättebra dag, glada barn och glada föräldrar. 

Axel ska bli apotekare när han blir stor

Vitaminburkarna och medicinerna ska stå i en cirkel på köksgolvet:


Det blir bäst så.

Imorgon åker vi till ikea och köper en madrass till Vilhelms nya säng.

<3Mina favoritgubbar!

Huvudfoting!

Idag är jag en stolt mamma (det är jag många andra dagar också), titta vad Vilhelm har åstadkommit:


Huvudfoting! En hel familj dessutom, här ser ni "mamma med bebis", sedan blev det en "pappa med glasögon som står på huvudet" och en "Vilhelm". Sedan lockade legobygget mer så det blev inga fler konstverk. Det började med att han ritade rymdstenar så jag tog och frågade om inte rymdstenen kunde få ögon och ben också, det blev även mun, armar och hår. Nu ska väl både BVC och habiliteringen bli nöjda.

Vi har äntligen hittat en säng till Vilhelm så att Axel kan ärva hans säng och bebisen kan ärva Axels säng. Den här blir det:


En färdigrenoverad Kura-säng, det enda vi ska köpa till är en ny madrass. Nu blir Vilhelm glad, och Axel blir glad över att slippa spjälsängen.

24+4

Vad söta de är när de äntligen sover!

I fredags hände något alldeles särskilt - vecka 24+0! För varje dag som går ökar chansen att få med sig en levande bebis från sjukhuset. Nästa mål är vecka 29+0.

Bakterier

Kungsör har bakterier i sitt vatten så det måste kokas innan det kan drickas, så nuförtiden är det inte bara att ta sig ett glas vatten när man är törstig. Jag var törstig när jag kom hem från födelsedagskalas ovh inspektion av bebis his chefen i Eskilstuna men det fanns inget färdigkokat vatten så det var bara att sätta igång en kastrull. Nu har det kokat färdigt men är för varmt för att dricka, så jag får vara törstig en stund till. Undrar om allt var så här komplicerat förr i tiden?

Vilhelm följde med till Eskilstuna, egentligen skulle hela familjen åkt men Axel hostar för mycket för att träffa en bebis. Det är så lätt att ha med sig Vilhelm, han tycker allt är så roligt!

.....och nu berättade Jocke att man inte behöver koka vattnet längre, så mycket arbete i onödan.

Familjen Carlssons Städ AB


Duktiga killar jag har! Själv var jag duktig och skrev dagisschema och lagade lasagne. Efter lunchen hittade jag en hel hundralapp i plånboken så Vilhelm och jag åkte på loppis och fyndade skridskor till Vilhelm, några leksaker, böcker och annat fint. 


Bland annat. En bra ledig dag!

Storebror och lillebror


På den här bilden är de faktiskt ganska lika och det händer inte så ofta!

Dansapausa

Nästan bara barn:


Idag slutade jag tidigt så jag kunde äntligen följa med Vilhelm på hans dans. Han tycker verkligen om den där dansen, han ler hela halvtimmen igenom och när jag frågade honom vad han tyckte var roligast idag svarade han "Allt!". 

Dansen var bra för mitt blodtryck (119/76 en stund efter att vi kom hem, helt normalt) men mindre bra för sammandragningarna. Nu ska jag sitta stilla resten av kvällen. 

Vilhelm undrade om jag tänkte vara frisk imorgon så att vi kan leka, han tycker tydligen att det är ganska tråkigt när jag bara sover hela dagarna, och det kan jag ju hålla med honom om. Jag hoppas också att jag är frisk imorgon, jag mår i alla fall bättre idag. Det är på tiden efter två veckors förkylning!


Hjärna

Intressant:


"Skillnaden mellan det extremt för tidigt födda barnets hjärna och det fullgångna barnets hjärna är större än skillnaden mellan det fullgångna barnets hjärna och den senildementa åldringens hjärna"

Tänk att några veckor hit eller dit kan göra så mycket skillnad!

I samma artikel hittade jag namnet på den surfaktant Vilhelm vägrade ta emot som nyfödd - han stängde till andningsvägarna så att doktorn inte fick ner medicinen, men det har ju visat sig att det inte var något fel på hans lungor så Vilhelm visste nog vad han gjorde.


Dags att sova nu. Förkylningen börjar äntligen, äntligen kännas lite bättre.

22+4

Jag fick syn på mig själv när jag gick förbi spegeln...


Jag är ju jättestor! 

Nu ska jag gå och lägga mig, det är fullt av barn i sängen så det blir trångt. Men gosigt.


mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0