Vilhelms tiger

 
Vilhelm har en tiger.
 
Imorse vaknade Vilhelm 6.39 och det tyckte jag inte var okej så jag gick och hämtade honom till vår säng istället och eftersom Jocke började jobba klockan 5.30 måste jag hålla fast honom för att han inte ska få för sig att krypa över kanten på sängen. Det är vid såna här tillfällen man önskar att vi hade sängen mot en vägg istället. Men det är ju i och för sig ganska gosigt att ligga och hålla fast (eller krama låter kanske snällare...) honom också. Vilhelm somnade om direkt och sov till 8.45 istället, fast jag sov inte mycket alls, han ligger ju inte stilla i två sekunder ens när han sover. Om han inte sparkas eller slår med armarna så vrider han sig eller rullar eller kryper. Det är mycket som händer i hans lilla kropp just nu, det måste vara för att han är på väg att lära sig gå, han var nästan lika orolig när han var på väg att lära sig krypa.
 
När Jocke kommer hem ska vi åka och köpa julgardiner till vardagsrummet. Jätteroligt tycker Jocke.
 

Snö!

 
Dagens bus-Vilhelm. Efter så mycket bus var han så trött så att han somnade nästan en timme tidigare än vanligt, han hade nog kunnat somna direkt när jag kom hem från jobbet klockan 15, jag vet inte riktigt vad han och Jocke hade hittat på som gjort honom så trött. Men det är ju bara skönt att få lite extra tid för sig själv någon gång då och då. Men jag hade ganska gott om tid för mig själv på jobbet också, det var så lungt så att jag både han rensa bland alla olästa mail, leta reda på ett recept till middagsmaten, kolla på julklappar till Vilhelm och kolla upp på vilka affärer vi får personalrabatt. Lungt var det. Trevliga kunder hade jag också.
 
Idag (ikväll) var första gången jag badade Vilhelm själv. Tidigare har han bara badat när både Jocke och jag varit hemma så att en av oss kan hålla i Vilhelm och en av oss kan tvätta honom. Men nu gjorde jag bedömningen att han var tillräckligt stabil för att kunna sitta själv i baljan och efter 10 veckor babysim är det ingen panik för honom om han får vatten i munnen heller. Det gick såklart hur bra som helst att bada honom ensam så jag förstår inte varför jag inte gjort det tidigare. Fegis är mitt andra namn.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tyst

 
Det är inte alltid dåligt när Vilhelm kryper iväg och det blir tyst en lång stund, så här hittade jag honom efter att jag gjort iordning hans frukost - bläddrande i sina böcker.
 
Men när han blev tyst en lång stund efter att vi varit och handlat var det värre - han hade fått tag på mina leriga skor och det var lera över hela honom, i munnen också. Mindre roligt.
 
Nu ska jag åka och jobba en liten stund.

Smartaste Vilhelm någonsin

 
Igår var det avslutning på babysimmet. Alla barn fick ett gratis familjebad och ett diplom, men (som alltid) Vilhelms namn var felstavat. Vilhelm med W. Alltid, alltid, alltid. De skulle fixa ett nytt till nästa gång vi kommer och badar. Egentligen spelar det ju inte så stor roll men det är ju roligare för Vilhelm om namnet är rättstavat. Han kan ju så klart läsa.
 
Om 1.5 månader blir det en veckas konstant babysim på Gran Canaria. Vilhelm ser fram emot det så mycket så att han använder uv-dressen redan nu:
 
 
 Eller så var det jag som ville prova den på honom. UV-dressar är alltid så små i storlekarna, den här har storlek 98-104 (3-4 år) och den passar perfekt. Antingen är det Vilhelm som är stor eller så är det de sydafrikanska 3-4-åringarna ("made in South Africa") som är väldigt små.
 
Vilhelm har de senaste dagarna utökat sitt ordförråd med "Äpple" och "Klocka", han kan massor med kroppsdelar (näsa, mun, öra, mage, hår, strumpa. Inte fot utan strumpa). Han vet var blöjan ska sitta och försöker ta på sig strumporna, skorna och mössan själv. Han försöker ta på mig strumporna. När jag frågade om han ville sova middag pekade han på nappen och sa något som liknade napp, han vet att han bara får ha nappen när han ska sova. Smartaste barnet någonsin om ni frågar mig!
 
 

And here´s why

 
 
...det är gummisnoddar, plastfolie och plastpåsar i hela köket.
 
 
 

Korrigerade ettårsdagen

 
Min söta lilla gubbe på korrigerade ettårsdagen!
 
   

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0