Axel hjälper till

Medan Jocke och Vilhelm körde iväg massa grejer till huset kom tomten på besök och han smög så tyst att jag inte märkte att han var där överhuvudtaget (jo det var verkligen så!). Tomten lämnade en överraskning till Vilhelm - en adventskalender! 


....som Axel gärna ville hjälpa till att öppna:Vilhelm har gått fram och tillbaka i hallen och funderat över den där kalendern och tomten och hans katt. Han säger inte mycket om det man man riktigt ser hur han tänker. Jag känner på mig att det kommer ligga en helikopter i det första paketet. Men vad vet väl jag?

Sämsta föräldrarna

...och så med andra barnet blev vi de där föräldrarna som matar sin bebis med pommes frittes och glass...


Hamburgare fick han också. Och säkert satt det i närheten några förstagångsföräldrar som förfasades över vårt slappa beteende så som vi gjorde för 2 år sedan. 

Grattis på namnsdagen Vilhelm Joakim ANDERS Hilding!
Liten bebis

Kanske beror det på allt snor i min förkylda näsa eller det faktum att det igår var ett år sedan vår första vända in på förlossningen men ikväll luktar Axel väldigt mycket nyfödd bebis.
Ny telefon -> Internet!

Nu sitter jag minsann här med min alldeles egna nya IPhone. Äntligen kan komma ut på internet igen, jag kan betala räkningar, beställa tapeter, läsa bloggar och googla ögoninflammation bebis. I nya huset kommer vi ha någon typ av fiber så då kommer man kunna använda internet hela månaden. Vilken lyx!

Kalas för moster/lillasyster/svägerska

20-årskalas!! Selfie innan middagen. Kolla Axels min....

Axel var snygg i sin smoking:


....och Vilhelm lekte med tåget som vanligt:Sjukgymnasten


Idag på sjukhuset. Sjukgymnasten börjar äntligen bli hyfsat nöjd med Vilhelms rörelser och vi behöver inte komma på återbesök förens till sommaren. Det var roligt att höra hur imponerad hon var över hans järnvilja och problemlösningsförmåga - "Han låter inget stoppa honom, eller hur?". Och det stämmer ju, han gör det han föresatt sig att göra, även om det blir på gans eget sätt, det har de ju faktiskt sagt på dagis också men jag tog till mig det mer när sjukgymnasten sa det.

Både Axel och Vilhelm hade jätteroligt med sjukgymnastens leksaker och vi blev beordrade att köpa en stor studsmatta med bra studs och att leka mer bollekar (kasta boll, sparka boll, ligga på boll) med honom. Det blir bra.

På väg hem stannade vi på IKEA och åt lunch och tittade på lite saker till huset. Vilhelm kom med goda råd och inredningstips, han är ju som en liten vuxen ibland, så rolig!

Slut i sikte

Idag sa snickaren att huset kommer vara färdigt om en månad. Äntligen kan vi se ett slut på detta bygg- och flyttkaos! 

Nu ska jag sova lite. Jag börjar bli gammal, det tar ju flera dagar att återhämta sig från en natt med två timmars sömn nu för tiden.

Vad man kan hitta på under en natt på toaletten #mysigtmedegentid


Och här har jag suttit i sex timmar och tittat på tvättmaskinen och skötbordet. Jag har fått uvi för hundrade gången, men nu är det längesedan jag hade den här akuta varianten (10år!) så jag ska väl inte klaga egentligen. 

Jag säger bara Thank God for Ipads!! Vad skulle jag annars ha hittat på hela natten? Jag har kollat bloggar, läst på Facebook, googlat livshotande symtom. Men nu börjat batteriet ta slut och jag har inte behövt kissa på flera minuter så jag kanske vågar försöka mig på att gå och lägga mig snart. Men först ska jag ringa till vårdcentralen så att jag hamnar först i deras telefonkö (tips från mina pensionärskunder!).

Trångt i badet

Vilhelm ville ha sällskap i badet och bjöd in Axel på ett skumbad. Det blev trångt...


Tur att vi snart har ett stort badkar.


Huset nurå

Nu har snickarna börjat bygga ihop köket.


Det blir nog bra. Men nu börjat jag bli trött på att bygga hus, det ska bli så skönt när det till slut blir färdigt, all ledig tid är bara hus, hus, hus. Är det lungt på jobbet googlar jag tapeter, sover Axel ringer Jocke samtal i massor. Men nu har vi i alla fall gjort klart med hon som ska köpa vårt nuvarande hus, rn sak mindre att tänka på.

I somras medan vi var i Göteborg flyttades en flyktingförläggning hastigt och lustigt in i grannhuset (vi kom hem och undrade var alla människor kom ifrån, tidigare såg man knappt en människa här ute) och nu behöver de vinterkläder. Därför rensade Jocke och jag ur våra garderober i helgen. Vilhelm tröttnade ganska snart och ville att jag skulle ta kort på honom med ipaden istället. Här är resultatet av vår garderobsrensning (förutom säcken med kläder....):


Sedan tröttnade Jocke och Axel också och jag fick fortsätta själv.Säkerhetsmedveten

Jag vet inte riktigt vad de leker för lekar på dagis men jag vet att Vilhelm gärna leker med de äldre killarna och kanske var det därför han kom hem igår och berättade att han tänkte skjuta eld på Axel. Så här lät det:
 
V - Jag ska skjuta eld på Axel!!
S - Men du kan väl inte elda upp min lilla bebis?!
V - Nej, det ska jag inte göra, jag hämtar brandsläckaren!
 
Vilhelm hämtar sin osynliga låtsasbrandsläckare och släcker elden på Axel.
 
Idag - Vilhelm har lagt ut kuddar på golvet och säger att det är en bro:
 
V - Du måste gå försiktigt mamma för det brinner på bron
S - Jag kan väl inte gå på bron om den brinner?
 (Vilhelm hämtar låtsasbrandsläckaren igen)
V - Så mamma, nu är elden släckt, nu kan du gå på bron
 
Här har vi någon som har koll på det där med brandsäkerhet!

Semestern fortsätter - lördag

På grund av dåligt wifi blev det en liten paus i semesterberättandet, men här kommer fortsättningen.
 
Axel började lördagen med att ramla ur vår säng rakt ner i klinkersgolvet, därför ser han lite blåslagen ut på kommande bilder.
 
 
 
Axel hänger lite i solstolen. Vilhelm tokar sig.
 
 
Vi gick tillbaka till rummet för att äta lunch och (förhoppningsvis, men det kunde vi ju glömma att de ville) sova lite middag. Städerskorna var precis lika gulliga den här gången som förra gången, så här hittade vi Vilhelms kottar:
 
 
Oj, oj, oj vad jag skäms över att vi glömde att lämna dricks till dem när vi åkte! Jag lämnade åtminstone ett väldigt positivt omdöme i blanketten vi fick fylla i när vi åkte hem så jag hoppas det blev lite plåster på såren för utebliven dricks.
 
De här gjorde vi istället för att sova middag:
 
 
 
 
Vilhelm tokade sig lite mer medan Axel kämpade hårt för att ta sig fram till trappan bara för att bli bortlyft därifrån. 100 gånger minst.
 
Lunch i soffan på altanen:
 
 
 
Innan middagen ville Vilhelm gå upp för den stora backen utanför vårt hus för att se vad som fanns där. Där fanns det en jättefin utsikt!
 

 
 
Tok-Vilhelm igen...
 
 

Efter morgonens äventyr (när Axel kröp ner på golvet med huvudet före medan vi sov) fick han sova i sin spjälsäng resten av veckan. Det kändes lite ensamt för oss andra men Axel verkade inte sakna oss lika mycket som vi saknade honom.

Mycket romantiskt

Jag hittade inte på något bra tillfälle att ge Vilhelm legot så jag ställde helt enkelt in det på hans rum igår kväll så att det skulle vara det första han såg när han vaknade. Vilhelm är ju inte direkt en man av stora ord men han blev glad och har lekt med legot hela dagen. Han har byggt godståg, flervåningstraktorer och hus som legogubbarna kan sova i. Axel ha tuggat på bitarna och slängt omkring dem i Vilhelms rum, han är duktig på att kasta saker, det är en stark liten bebis vi fått.


Direkt ur sängen ner på golvet.

Idag firar vi 14 år tillsammans. Jocke somnade framför tv:n för en timme sedan och jag sitter och irriterar mig på att Jocke sover framför tv:n. Romantiken är på topp när man är småbarnsförälder.


"Mamma, kom och titta på min olycka!"

....är ju inte vad man vill höra. Men den här ngen var det ingen reell katastrof utan bara en leksaksbilkatastrof:


Är det något detta barn är bra på så är det att bygga torn. Av allt. Efter att ha läst boken Örnis bilar ska han också bygga torn av bilar, helst bilar som ligger upp och ner.

När jag ändå kommit in på hans rum med ipaden ville Vilhelm att jag skulle ta lite fler kort på honom:"Jag är en lyftkran!":


Ja det är då verkligen inget fel på hans humor!

Idag var Axel och jag på loppis medan Jocke och Vilhelm grävde en grop runt vårt alldeles egna avloppsrör på nya tomten. Vi gjorde årets fynd - en stor back lego! Fyra kilo! Nu ska jag bara fundera ut rätt tillfälle att ge Vilhelm det.

Axel på äventyr i trädgården:
...men Vilhelms vantar är lite för stora för Axel.

Nu måste jag ta tag i det där med att välja tapeter. Ständigt alla dessa val.


mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0