Sista dagen på dagis

Idag var det Vilhelms sista dag på dagis - NÅGONSIN. Jag kommer så väl ihåg hans första dag på dagis när vi körde fast i en snödriva utanför garaget och jag fick skotta loss bilen. Sedan dess har det varit många lika stressiga mornar. Det blir det ändring på till hösten.


Vilhelm ser i alla fall väldigt mycket fram emot att börja i förskoleklass, då får han ju åka buss till skolan och det är ju väldigt roligt.

Dessutom hade han avslutning på dansen idag, många avslutningar blir det!

Tre dagar kvar till semestern.

Stor födelsedagspresent

Jag glömde visa Alidas födelsedagspresent från mormor och morfar - en lekstuga!

Här ligger stugan i en hög, nästa vecka ska den byggas ihop och bli så här fin:

Vi ska måla den i samma färg som huset, det blir ett fint litet minihus!


Om en vecka sitter vi i en solstol i Spanien, det känns väldigt välbehövligt, hela familjen har varit/är sjuka på ett eller annat sätt så nu behöver vi semester. Min andra semestervecka ska vi åka på bilsemester, det blir Göteborg, Ullared (Vilhelms val, han har sett på tv att man kan köpa lego där...) och Astrid Lindgrens värld. En turné i södra Sverige.

Ett helt år!

Älskade lilla gosepluttan har fyllt ett år idag, stora fina duktiga tjejen! I helgen hade vi ettårskalas.
 
Vilhelm och Axel samarbetar och sorterar godis till regnbågstårtan:
 
 
Alida hoppar i gungan istället för att hjälpa till
 
 
Tårtan blev så här fin:
 
 
Vi slog på stort (kunde inte bestämma oss...) och bakade både prinsessrulle och prinsesstårta till vår lila prinsessa:
 
 
Gullepluttan:
 
 
Hårbandet satt kvar i flera sekunder innan hon slet av sig det och slängde på golvet.
 
Äta tårta själv, med ordentliga skyddskläder:
 
 
 
På kvällen kom jag på att jag inte tagit något kort på hennes kalaskläder. Alida var inte så sugen på ett photoshoot så dags på dagen.
 
 
Tur att Axel alltid ställer upp på at vara med på kort:
 

Spindeltatuering i pannan dagen till ära har han också.
Men några finns bilder fick vi ändå:
 

Nappen löser alla problem. Ja, hon har äntligen börjat med napp vid ett års ålder, och jag får sova på nätterna igen för första gången på ett år. Det har varit en jobbig vår då hon vaknat och ätit nästan varje timme, men nu sover hon till klockan fem, äter lite och sover vidare. Napp är den bästa uppfinningen någonsin.
 
Det här fick hon i present:
 
 
Idag på sin riktiga födelsedag har vi firat lite mer.
 
Jocke hade fixat ett fint presentbord igår kväll så jag blev lika överraskad som Alida när jag kom ner imorse:
 
 
Fikatjejen Alida:
 

Det här var det i paketen:
 

Så det har hänt lite på ett år:
 
 
 
Men hon är fortfarande lika duktig på att äta när hon hittar något riktigt gott:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu får de jobba på riktigt

Igår var vi på vårt allra första föräldramöte någonsin. Det verkar vara en bra skola och en snäll fröken men när jag ställde frågan om hur länge fritids är öppet på kvällarna tittade hon på mig som om jag ställt den konstigaste frågan någonsin och visste knappt svaret. Tydligen är det absolut inget barn som är  kvar till stängning någonsin på det här stället. Då kommer de få en chock till hösten när vi kommer med Vilhelms schema och de måste jobba till 19 ganska ofta. Haha slut på tidiga eftermiddagar på det fritidset!


Spanska skalbaggar

Åh vad jag behöver semester! Men det är inte långt kvar nu, om två veckor sitter jag i en solstol och vilar mig (vilket är lika med "springer efter Alida som kryper runt och äter spanska skalbaggar"). Hon hittade en stor fin skalbagge på altanen, Vilhelm tyckte den var så äcklig så att han sprang iväg, Alida tyckte annat och plockade upp den och skulle stoppa i munnen. Det stackars barnet måste få mer mat så att hon inte behöver fixa den själv.


Sjuk och ledig

Den här förkylningen har inget slut och inte blir den bättre av att det är två grader utomhus och vi har stängt av värmen inomhus. Jag tänker inte starta värmen igen, det kan bara bli bättre nu. Idag har jag haft ledig dag och hade för en gångs skull inga måsten alls som skulle fixas, eller vi kan säga att alla måsten sköts upp till någon gång i framtiden. På förmiddagen byggde vi med lego och legoexperterna Vilhelm och Axel var väldigt imponerade av mitt legohus med trädgård, det måste jag ju ta som en komplimang.


Sedan pysslade och grejade vi lite. Axel byggde saker av "kardborrarna" och Alida hjälpte mig att fixa en fin frisyr:


En ny frisyr är ju alltid uppiggande. Konstigt att hon accepterar att ha sånt här i håret  men inte det minsta lilla hårspänne. Axel var lite mer diskret:


Han och Vilhelm hade avslutning på gymnastiken igår med uppvisning och prisutdelning så idag har Axel haft sin fina medalj på sig hela dagen.


Vi har bakat bullar till Alidas ettårskalas, och provsmakat dem så klart. Mycket väl godkända blev de trots att vi inte hade något vaniljsocker hemma.

Det blir nog inga bullar kvar till kalaset.

Ett år sedan

Ett år sedan, vecka 36+1. Så gravid hade jag aldrig varit förut.

Vad stor jag var!

Gulliga lilla badflickan <3

Skriv inläggstext 

Vi har en ny kvällsrutin, Axel fyller Alidas balja och sedan duschar han medan Alida badar. Axel tycker det är jätteroligt att hjälpa Alida, han får känns sig lite stor då. Egentligen går det snabbare att stoppa ner alla tre i badkaret men just nu finns ingen anledning till brådska, annat blir det till hösten när alla går heltid på dagis, då kan vi snacka om bråttom.

Bobbycar


Alida är en riktig naturbegåvning inom Bobbycar-åkning, redan vid första försöket kunde hon sparka sig framåt och inte bara bakåt som Vilhelm och Axel gjorde länge innan de kom på tekniken. Men när hon stannade för att vinka till en granne tappade hon balansen och ramlade av med huvudet först så lite mer träning behövs.
 
Hoppa ute på altanen:
 
 
Precis en sån här blid har jag på både Vilhelm och Axel, det verkar vara något speciellt med att klättra in i diskmaskinen.
 
 
 

Alida i Holland

Till slut har jag fått igång datorn och hittat kamerakabeln. Här kommer massor med bilder från Amsterdam!
 
Alida packar väskan:
 
 
Framme! Alida hänger lite på ett torg.
 

Alida shoppar tulpanlökar på blomstermarknaden:
 
 
En fin bro med holländska cyklar. Cyklar fanns det gott om i Amsterdam, vi blev nästan överkörda av dem flera gånger. 
 

Mormor och Alida vid en fin bro:
 
 
På väg till blomsterträdgården Keukenhof, Alida charmar alla tanter på bussen.
 
 
Massor med blommor på Keukenhof!
 
 
 
 

Sedan tog Alida en liten vilopaus och vi passade på att fika.
 
 
 
De färgglada fälten bakom Linnéa är blomsterodlingar, när vi landade med planet flög vi över röda tulpanfält. Det var jättefint och verkligen häftigt att se.
 
Alida sover lite mer:
 
 
Alida matchar hyacinterna bra med sin rosa overall:
 
 
 

Förresten så såg jag inte ett enda holländskt barn som hade mössa på sig trots att det var ganska blåsigt och kallt vissa dagar. Alida ville smälta in och göra som sina holländska kompisar och vägrade ha mössan på sig.
 
Alida har hittat en blomma som ramlat ur rabatten, helst ville hon krypa iväg och dra loss så många som möjligt men där kände jag att gränsen gick.
 
 
Glasspaus i solskenet:
 
 
Blomsterhav:
 
På flygplatsen på väg hem. Alida står bredvid ett flygplansdäck, det fanns också en flygplansmotor man kunde gå in i, men det hade Alida absolut ingen lust att göra, men Vilhelm och Axel var väldigt avundsjuka!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi får se vart nästa tjejresa går!
 

Valborg

Valborg, Alida och jag stannade hemma och hade tjejkväll medan resten av familjen åkte till Jockes morbrors båt och tittade på elden därifrån.

Vilken skillnad det är att bara ha ett barn att ta hand om! Lungt och skönt och ingen stress. Alida badade, åt en extra kvällsmat och lekte och somnade sedan, och inte behövde hon tävla med någon om uppmärksamheten heller. 

Alida under studsmattan.


Vilhelm och Axel i sina nya kläder från marknaden:


Alida fick inga nya kläder men är glad ändå.


Idag är det perfekt väder ute och jag har en ledig dag så jag passar på att vara jätteförkyld och inte orka gå ut. Dumt.

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0