Framåt!

Vilken kväll... Jag är sjuk, trött och gravid. Barnen är bara sjuka och trötta. Jocke jobbar sent. Ingen bra kombination. Till slut gav jag upp nattningen och gick bara därifrån. Självklart fick jag dåligt samvete och fick tillbaka några minuter senare. Då sov båda väldigt gott i sina sängar... Jaja. När förkylningen är borta hoppas jag på mer tålamod, Vilhelm och Axel är faktiskt ovanligt lugna för att vara två och fyra år.

Vilhelm har blivit lovad en framåtvänd stol om han äter duktigt och växer till 105 cm och nu är målet (nästan åtminstone, han får inte plats i den bakåtvända stolen längre) nått så igår fick han åka till Konsum och hämta ut ett stort paket innehållande en ny bilstol!


Åka framlänges! Idag åkte vi första lite längre turen, till coop i Eskilstuna och Vilhelm satt i baksätet och pratade oavbrutet om allt han kunde se nu när han satt framlänges. Vilken lycka för en liten kille!

Nu ska jag titta på en dokusåpa som säkert är jättelarvig men den spelades in  på Gran Canaria när vi var där, på samma hotell så vi kanske får syn på oss själva...


Bläää...

Vilhelm stod och tittade i kylskåpet: 

V: Bläää, vad är det där?
S: Kladdkaka 
V: Jaha, jag trodde det var bajs

För det brukar vi ju ha i kylskåpet....?

Imorgon ska vi åka och storhandla så att vi får in lite riktig mat i kylskåpet.

Morgonhumör


Nu är det fyra år sedan vi hade den här lilla godingen mellan oss i sängen. Konstigt nog har han fortfarande samma strålande morgonhumör. Undrar just var han fått det ifrån?

Helt plötsligt en kväll för några veckor sedan deklamerade han att han nu var en stor kille och därför skulle han sova i sin egen säng i fortsättningen. Helt utan förvarning. Och vad kallt och ensamt det blivit i min säng, jag saknar mitt lilla element. Tur att vi snart har en till liten människa som vill sova mellan oss. Men nu när båda barnen är sjuka blir det väldigt trångt istället eftersom båda vill sova i vår säng, så fort vi har lite mer pengar på kontot ska vi köpa en stoooor och bred säng med gott om plats för fem personer.

På tal om säng så var vi på Mio idag och tittade på en ny säng till Vilhelm så att Axel kan ärva hans säng och lillan så småningom kan ärva Axels säng. Den här hade vi tänkt oss:


Men den var inte alla lika mysig i verkligheten som den ser ut på bilden, den var som en trälåda och Axel blev rädd när vi lyfte in honom i den bredvid Vilhelm, så vi kom hem med en krans gjord av kottar istället för en säng. Vi får leta vidare. Det är roligt att ha med sig Vilhelm på shoppingturer, han är så entusiastisk till allt, han ska provsitta och provligga och klämma och känna och berätta vad fint allt är. Men han blev lite fundersam över mattan gjord av kohud och fotöljen gjord av får så det blev en liten diskussion om vad som hänt med innehållet i skinnen (de har kanske blivit köttbullar....)

Nu sover båda gott på varsin dos Lepheton, imorgon får de stanna hemma från dagis så att Axel får friskna till lite mer. Han har knappt ätit något idag och det är väldigt olikt honom, han tackar aldrig nej till mat i vanliga fall. Det enda han inte kunde tacka nej till var kladdkaka med grädde.

Sjuk lördag

Idag var jag hemma med två sjuka barn som inte kunde åka till gymnastiken, dessutom var gymnastikledarna också sjuka så vi hade inte så mycket annat val än att stanna hemma. Så vad hittar man på en sjuk förmiddag? Klipper håret såklart!

Före:


Efter:


Han blev så söt i kort hår, precis lika söt som innan men lite mer pojke än bebis. De blir så stora när man klipper av bebishåret, det var likadant första gången Vilhelm klippte sig.

Efter klippningen hittade vi äntligen efter fyra veckors letande batterier till julklapparna Flexxi trax-bilarna. Vi hittade dem i Vilhelms leksaksdator... Så nu fungerar bilarna men inte datorn. Någon dag, vilken som helst ska vi köpa batterier.

Axel var rädd för bilarna och gick in till Vilhelms rum och byggde med lego istället men Vilhelm hade roligt med banan och bilarna.Nu hoppas jag att Vilhelm och Axels hostmediciner ska börja verka så att de får sova ordentligt inatt, de ligger och hostar i varsin säng just nu men de sover åtminstone.

21+0

Om en timme går jag in i vecka 21+0 och det innebär att jag om något händer med lillan ska ringa till förlossningen istället för gynakuten. Det tar sig!

Inget vanligt halsband

Vilhelm har gjort ett halsband på dagis och det är inte vilket halsband som helst , det är ett Ninja- halsband!Korrigerad tvåårsdag

Finaste gladaste lilla pluttegubben skulle egentligen fyllt två år idag!


Vi har firat med en ovanligt lugn eftermiddag, lite "Stora maskiner" och ett päron till kvällsmat. Men imorgon kommer barnbidraget, då kanske vi skulle ta och slå till med en semla. 

VSP

Jag hittade en bild i ipaden som Vilhelm gjorde på flygplansresan:


Han har skrivit V (Vilhelm), S (Susanne), P (Pappa), men det har blivit lite upp-och-ner. Jag läste på lite om varför barn skriver uppochner och tydligen är deras hjärnor så upptagna med att skriva bokstäverna så att de inte registrerar att de blir åt fel håll. Intressant hur barn lär sig! Jag får helt enkelt vända hans bilder uppochner så är det inga problem längre. Men gubbar vägrar han rita, Axel kommer hinna före Vilhelm med huvudfotingar, han vill rita hela tiden, både på köksskåp, bord och golv, papper ibland om vi är tillräckligt snabba.

Men jag ska ta fram magnetbokstäverna så att han får se hur det ska vara egentligen, vi hade en lång diskussion om åt vilket håll V ska vara häromdagen. Ingen ville ge sig och båda tyckte att de hade rätt.

En annan bild från flygplansresan:


Axel har tagit en selfie.

På tal om Axel. När jag gick in i duschen igår satt Axel i soffan med ett litet, litet hål på knäet på pyjamasbyxorna (det går lätt att laga tänkte jag), när jag kom ut ur duschen såg det ut så här:


Tonårsblicken igen. "Det ska du skita i mamma vad jag gör med mina byxor!" Den ungen alltså...


Imorgon firar vi korrigerad tvåårsdag!

Storätare

Jocke tycker att det extra barnbidraget borde börja betalas ut direkt när man blir gravid för att den gravida äter så mycket. Jag kan nog hålla med, idag åt jag ensam en halv form pastagratäng till middag och var fortfarande hungrig efter det. Det är inte bra för ekonomin!

LILLASYSTER!!

Det blir en.... LILLASYSTER!!
Hon ligger och kliar sig på huvudet. Vilhelm och Axel har varit väldigt lika varandra på ultraljudsbilderna men den här lilla har en helt annan profil, hon är inte alls lika rund i ansiktet som sina storebröder. Kanske är det för att hon tryckt in sig mot ljvmoderväggen så till den milda grad att hon som gjorde undersökningen inte kunde mäta huvudet ordentligt eftersom det var så ihoptryckt. Vad de hittar på konstigheter de där små. Annars såg allt bra ut, hon vinkade till oss och viftade på fötterna så att vi fick se ett par små, små fotsulor flera gånger. Och hela tiden hade hon ena handen på huvudet. Hjärtat var fint, hjärnan var fin, magsäcken var fin. Njurarna var svåra att hitta men de fanns där till slut. Beräknat födelsedatum är fortfarande den andra juni, så det blir väl någon gång i mars eller april om vi ska följa traditionen. Jag ska på läkarbesök hos specialistmödravården nästa fredag, jag vet inte vad vi ska prata om men det kommer hur sim helst bli väldigt intressant.

Nu ska det köpas klänningar och spetsiga volangiga kläder i massor. Vilhelm ville ju hellre ha en till lillebror men han verkar nöjd ändå. Han sa ungefär att "Men jag veeeet ju redan att tjejer tycker om klänningar, det har jag sett på mitt dagis!" när jag berättade att nu måste vi köpa klänningar.

Vilhelm, Axel och lillasyster:


De kommer bli de bästa storebröderna!

Resten av dagen har gått åt till att tänka på lilla flickan och greja med Vilhelm och Axel. Vi har både bakat och lagat mat:

Vilhelm räknar russin. Allt ska räknas. Axel har också börjat räkna men för honom låter det bara "Nje, nje, nje..." än så länge. Det är inte lätt att räkna om man inte kan prata.


Mjöl överallt!


Lekpaus. Katten är hungrig!


Provsmaka brödet och hjälpa till med svampomeletten.

Förresten:


Halvvägs! (Eller två tredjedelar troligtvis).

Någon driver med migImorgon får jag lämna på dagis i 25 minusgrader, det är inte okej. Linnéa har säkert fortfarande +38 grader i Sydafrika.

Meddelande från utlandet

Jag fick ett meddelande från Linnéa i Sydafrika:


Vilhelm och Axel var minst sagt imponerade!

18+5


Jag börjar bli tjock
Det är 16 minus ute
Jag ska äta en skål med nudlar
De goda nudlarna är slut
Jag får tyvärr äta de äckliga

2016

...året då lillhen föds och jag ska försöka bli en bättre förälder. Vecka 18+0 idag. Två veckor kvar till ultraljudet.

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0