Små äventyr

(null)

Idag åkte vi till Ikea för att lämna tillbaka den indragna barngrinden (som har fungerat ganska bra sedan 2014 trots indragningen) och för att köpa en madrass till Axels nya säng. Pengarna vi fick tillbaka för grinden räckte ganska exakt kostnaden för madrassen. Väldigt ekonomiskt.

Det är så roligt att ha med barnen på såna här små äventyr, det är aldrig några problem och de tycker allt är så roligt. På höstlovet har vi bokat en resa till Göteborg, vi har hyrt en lägenhet och ska hitta på lite allt möjligt roligt. Och så ska vi åka tåg dit, mycket spännande. Medan jag rensade Vilhelms garderob (nu kommer man in i den!) började Axel med packningen.

(null)

(null)

(null)

(null)

...och han undrar varför vi inte har börjat än.

Hästkillen och blivande hästtjejen

Vilhelm och Axel är lite avundsjuka på grannens nya trädgårdsinredning;

(null)

Varför har inte vi två fina grävmaskiner i trädgården?

Blivande hästtjejen:

(null)

...som helst inte vill komma för nära hästen men som tycker om dem på avstånd. Om två år är hon tillräckligt gammal för att få börja rida.

Hästkillen:

(null)

(null)

(null)

Ridningen går riktigt bra och han håller på att lära sig allt omkring med borstning och sadling och tränsning. Äntligen får jag vara i stallet igen! Irriterande att jag ska vara så allergisk.

Doktor Alida

Det här ser lovande ut:

(null)

(null)

Doktor Alida opererar dockan. Dockan mår efter omständigheterna bra.

Jätteäpplen

Axel har varit hos mormor och hittat gigantiska äpplen:

(null)

Ett äpple räcker till hela familjen. Han är så stolt över sina stora äpplen, lilla trädgårdsmästaren, både Jocke och Vilhelm fick sig en förevisning när de kom hem från skolan/jobbet.

Vilhelm har åkt skolbussen hem två dagar i rad nu och det har gått bra och varit roligt. 

Jag har gjort dem!

Två av tre fina barn idag inför urnsättning av morfar:

(null)

Men som vanligt när Alida är inblandad  såg de flesta bilderna ut så här:

(null)

Efter urnsättningen åkte vi till Romantica och shoppade på rean, jag tog deras sista fem syrénbuskar och fick 70% rabatt på dem. Jättebra tyckte jag, Alida tyckte det blev för trångt i vagnen och att det var läskigt med löv som petade henne i nacken.

(null)

Nappen löste problemet.

Vilhelm fick sin första läxa idag - läsläxa. Vi fick lite (minst sagt) otydlig information, men som jag förstod det ska han läsa 10 minuter per dag fram till nästa onsdag.

Sjuåringen

Grattis Vilhelm på sjuårsdagen!

(null)

(null)

Stora killen som äntligen fått börja i skolan.

(null)

Idag hade han fått lära sig en engelsk sång som han sjöng med perfekt uttal. Mamma blev stolt.

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0