Matbloggen

Min mat blev så fin (och god) att jag måste ta ett kort på den:


Fransk laxlåda, eller var det "gratäng" eller "gryta". Gott i alla fall.

Imorgon åker jag på en till undersökning av livmodertappen så får vi se om det är någon förlossning på gång än.

Vivvi och Atta

Vivvi och Atta, om Axel får bestämma:


Äntligen har Axel hittat på ett namn till sig själv också! Och så har han börjat använda tvåordsmeningar, även om de ofta är på hans eget språk. Men idag när han satt i badet var det ingen tvekan om vad han menade - "Atta kissa". 

Vilhelm sa något väldigt artigt vid middagen idag, istället för att säga att det var äckligt (jättegod tacotårta var det faktiskt!) så sa han "Det här var inte riktigt min smak". Det måste han ha lärt sig på dagis, de lär sig mycket bra där.
De fick ett "litet" påskägg från påskharen (mormor och morfar), det vae väldigt uppskattat med både choklad och en liten leksak - såpbubblor till Axel och en legodumpers till Vilhelm.

Förresten så tuggade Axel i sig ett paket grillkorv igår när vi var och handlade, han bet igenom plasten och lämnade rejäla bitmärken efter sig. Tokig unge! Ett sånt där barn som man bara skakade på huvudet åt innan man fick ett eget likadant, livet blir aldrig tråkigt med dem.

Symbolik

Den 18:e mars 2011 gjorde jag ett positivt graviditetstest med en liten, liten Vilhelm och den 18:e mars 2016 gick jag in i vecka 29 med en liten lillasyster. I fredags skulle min bästa älskade lillebror ha fyllt 30:


(En blöt kväll våren 2004. En väldigt rolig fest var det)

....och i fredags gick jag också in i vecka 30. Det här måste bara bli bra med så mycket symbolik.

30+0:


Framifrån syns det inte lika mycket:


Jo, det gör det faktiskt.

En sån där obligatorisk parbild på de kärleksfulla, förväntansfulla blivande föräldrarna:


Nog med magbilder.

Axel skulle vara lite snäll och mata marsvinen med koriander:


Han slängde in hela krukan med uppmaningen "ÄTA!!". Han går mig på nerverna ibland men han är åtminstone väldigt rolig!

Loppis!

Imorse innan jobbet åkte jag till Eskilstuna för en timmes barnklädesloppis. Jag hittade ganska mycket kläder den här gången också, många t-shirts, några flickbebisklänningar och en overall i storlek 110 som Vilhelm kan ha till hösten (Polarn och pyret-overall för 40:-, wow!)

När jag kom hem med allt ville Axel ta på sig de finaste kläderna på en gång:


Färgglatt ska det vara! Han ville att Vilhelm skulle byta om också (försökte dra av honom tröjan och byxorna...) men han nöjde sig med att hålla upp tröjan han tyckte var fin. Jag har bara köpt en storlek på sommarkläder, i sommar får båda ha storlek 98-104.

Idag blev det äntligen ett mycket försenat födelsedagskalas för Axel, han fick sommarlinnen, pärlplattor, bokstavsklossar och en polisbil bland annat. Så klart var polisbilen favoriten.

28+6

Dagen då allt började med Vilhelm. Vi få se om det blir någon förlossning imorgon eller inte.

Jag fryser och är trött och ska gå och lägga mig i min iskalla säng, Jocke är på träning och barnen sover av någon dum anledning i sina egna sängar inatt. Ensamt och kallt blir det.

Vilhelm bakar kladdkaka med hela kroppen (speciellt håret...?)Påskrispromenaden

Vi tog en för små ben lång, lång skogspromenad för att klippa lite påskris (Vilhelm undrade hur vi skulle göra grisens revben... Inte gris utan ris fick jag förklara). Så det blev en lång promenad med lite kottkastande på isen och klättrade på stenar. Vilhelm valde vägen och Axel och jag följde efter, det märks att han går på utedagis, han är van att ta sig fram i terrängen. Axel hänger också med bra men det är de där korta små benen som blir trötta efter en stund.

Fika med coolaste killarna:


Om Vilhelm klättrar upp på en jordhög ska Axel klättra upp på en jordhög vad som än krävs:


Här var vi nästan hemma och Axel var jättetrött. När vi kom hem somnade han nästan direkt. 

Vad jag googlar på ikväll...


Jag går och lägger mig istället .

Två meter längre

Jag måste få skryta lite mitt i allt elände med sjukdomar och sammandragningar (som för övrigt lugnat ner sig lite idag). Jag har precis haft möte med regionchefen och han sa att han tyckte jag gjorde ett så bra jobb så att jag borde fundera på att bli chef för ett eget apotek i framtiden. Det var verkligen bra för självförtroendet att höra! Precis vad jag behövde idag.

Magstudier

Vecka 27 2011:


Inte så mycket mage att tala om men jag tyckte det började bli lite jobbigt stort.

27+5 2013:


Här tyckte jag att jag var gigantisk men hade jag bara vetat hur jag skulle se ut 123 veckor senare skulle jag inte ha sagt något.

27+2 2016:


(Ni får ursäkta mina extremt snygga underkläder, barnen bryr sig inte om vad jag har på mig ändå och Jocke var 25 mil bort...)

35+6 2013:


Intressant att magen är nästan lika stor nu som den var i vecka 35 med Axel. Hur ska det här sluta egentligen?

Det gick bra!

Det var bara bra igår, 36 mm tapp och inga andra konstigheter. Men ikväll har jag väldigt ont i magen så nu är det konstigheter ändå. Men snart är det äntligen helg igen då ska jag vila upp mig, men egentligen vill jag hellre sätta upp tallrikshyllan och få upp lite tavlor på väggarna.

Jag är ensam med barnen ikväll och då är det enklast att läsa för båda i min säng och sedan låta dem sova där tills Jocke kommer hem och kan bära dem till sina egna sängar. Ikväll somnade båda med huvudena på min mage och lillasyster var så glad över att ha storebröderna så nära så att hon låg och sparkade dem i huvudet långt efter att de somnat. 

27+5

Jag sitter i väntrummet hos specialistmödravården och är så nervös så att jag mår illa. Vi får se hur det går den här gången. På vägen hem ska jag köpa en ny keps till Axel så att Vilhelm får ha sin ifred, jag får tänka på det istället.

Pappa är hemma igen!

Axel är så glad att Jocke är hemma igen, i helgen har han gått runt och ropat på honom och tittat på kort på honom i ipaden. Det är verkligen pappas lilla pojke. Jag är också glad att Jocke är hemma igen efter en helg med väldigt lite sömn, jättetrångt i sängen (Vilhelm vill alltid sova i min säng när Jocke är borta, jag ville ha Axel i sängen för att slippa gå upp på natten, jag blir så yr i huvudet av att resa mig snabbt när jag sovit...), och två inte helt friska barn som hostat sig igenom nätterna. 

Här tittar de på vasaloppsstarten och Axel tycker att han ser pappa överallt:


Men ibland är strumpan viktigare än pappa på tv.

Sedan började grannen gräva på sin tomt så resten av förmiddagen stod Axel och övervakade arbetet:


Jocke går i mål:


Jag är glad att det inte är jag som åkte Vasaloppet, om jag måste välja så är jag mycket hellre hemma med sjuka barn!

Lite resultat:Gräsänka

Småpluttarna:Idag då:Kepsen måste vara på för det mesta, igår sov han till och med med den, Vilhelm sov med tomteluvan istället.

När Axel och Jocke var på gymnastik imorse åkte Vilhelm och jag till Eskilstuna och köpte denna fina tallrikshylla som jag tittat på i åratal men inte haft någon vägg som varit tillräckligt stor för:Jag vet inte riktigt hur jag tänkte för det var precis så att den fick plats i lilla Golfen, det var bara ren tur för det var inte många millimeter till övers. Det där med planering är inte min starka sida längre, hoppas att jag någon gång i framtiden blir mig själv igen. Kanske när jag någon gång i framtiden blir färdig med barnafödande och amning.

Nu ska den bara upp på väggen, men det är inte så bara att skruva upp den så det dröjer nog ett tag med min snigelhastighet.

Idag åkte Jocke iväg till morgondagens Vasalopp så barnen och jag är ensamma tills på måndag. Idag har vi städat, tvättat och ätit lördagsgodis. Städandet måste vi fortsätta med imorgon, efter två rum på övervåningen hade jag så ont i magen att jag fick sätta mig och vika tvätt istället. Jag ska försöka mig på nedervåningen imorgon, och Axels rum, det är katastrof där inne, varenda sak ligger på golvet. 

I onsdags var det tre månader tills lillan kommer ut och två månader tills min ledighet börjar. Det börjar redan kännas väldigt tungt, jag tror inte att jag var så här stor ens med Axel, jag måste ta en bild och jämföra!

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0