Doktor Alida redo för operation

Lika säker som på att Vilhelm ska bli lokförare och Axel typ rörmokare eller annat grovjobb är jag på att Alida ska bli doktor. Troligtvis kirurg. Så här fint radar hon upp sina instrument och vill bli opererad:

(null)

Sedan är det min eller dockans tur att ligga på golvet och bli opererad. Flera gånger om dagen, jag orkar inte med fler operationer nu. Tur att jag får åka till jobbet imorgon. Men hon är duktig, hon ger sprutor och skär upp, syr ihop och kollar både temp och hjärtljud som ett proffs.

(null)

Överlevt

Jag har hoppat över hinder i full galopp och jag har varken brutit ryggen eller benet. Jag är minst sagt imponerad över mig själv. Jag försökte ta kort på min hopphäst Grace men hon var inte så sugen på att vara med på bild efter allt hårt arbete:

(null)

Nu är alla barn sjuka, Jocke och jag är fortfarande friska.

Storebror

Axel är sjuk och Vilhelm har blivit världens mest ansvarstagande storebror. Ikväll när jag kom hem från jobbet hade Jocke precis lagt Alida och under tiden hade Vilhelm suttit med sjuka Axel. Han hade läst böcker, gett honom saft, fixat en mysig säng med kudde och gosedjur i soffan. Men Axel hade ändå inte somnat. Då hade Vilhelm satt igång sovmusik på youtube, de gör tydligen så i skolan för att lugna ner sig lite ibland. Då somnade Axel. Så duktig storebror! Igår medan Jocke la Axel hade Vilhelm duschat Alida och tvättat hennes hår. Helt otroligt om jag får säga det själv! 

Men nu upptäckte jag att Vilhelm också fått feber så imorgon får jag ta hand om honom istället.

Vilhelm och Cesar:

(null)

Jag ska ha hoppning på min ridlektion imorgon, vi får se om jag bryter både armar och ben eller hur der går.

Förra veckans pulkatur i skogen:

(null)

(null)

Axel är jätteglad medan Alida med all tydlighet visar precis vad hon tycker om pulkautflykter (skit är vad hon tycker om pulkautflykter). Hon slutade skrika i tre sekunder och ville då prova Axels bob, men självklart lyckades hon välta den när hon åkte nedför backen så då blev allt tråkigt igen. Det slutade med att vi gick hem och väntade tills Jocke och Vilhelm kom hem, då gick de tillbaka till backen och Alida och jag satt inne och tittade på iPad under filten. Dramaqueen nummer ett är precis vad Alida är.

Polis-Axel

Lycka till på polisutbildningen moster Linnéa önskar Polis-Axel:

(null)

Skryt

Jag måste säga att jag är väldigt stolt över månades resultat i klimatavtrycket:

(null)

0,8 kilo från FN:s klimatmål och 114 kilo  lägre än genomsnittet i Sverige. Det är ju så bra så att jag nästan borde dela det på Facebook så att alla ser vilken otroligt miljömedveten människa jag är (och inte säga ett ord om de två semesterresor med flyg vi har inplanerade under våren....)

Nu ska jag sova. Jag är så sjuk, så sjuk, men plikttrogen som jag är, eller kanske tänker jag mest på ob-ersättningen, så ska jag släpa mig till jobbet hela helgen.

"Ta kort på mig när jag äter pepparkakshus!"

(null)

(null)

Snickar-Axel

Axel inviger julklappssnickarbyxorna och Alida vill vara tomte:

(null)

(null)

Idag fick Vilhelm stanna hemma från skolan för första gången sedan han började ettan, ganska bra jobbat att hålla sig frisk så länge tycker jag, men nu har han en jobbig hosta. Det har jag också.

Ont i kroppen har jag också, jag var på min första ridlektion på 20 år igår.

Slut på julen

Idag tog julen slut på riktigt. Pepparkakshuset revs med hjälp av hästar och monster trucks.

(null)

(null)

Läxa

Axel ser fram emot att börja skolan, så mycket att han vill göra sin "läxa" en lördagkväll. Läxan är en mattebok han fick av gammelfaster i födelsedagspresent, när han har gjort en sida får han klistra dit en guldstjärna. Skrivträna vill han också:

(null)

Vi skriver först, han skriver av. Roligt att han är så taggad inför skolstarten! Men roligast av allt blir nog att åka skolbuss med Vilhelm.

Isracing

Det var längesedan jag vågade mig ut på isen men idag lovade grannen att den skulle hålla även för mig så vi tog en sväng på Mälaren. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Det var kallt och blåsigt och jag hade inga täckbyxor men ganska roligt ändå. På väg dit hittade vi en julgran vid vägkanten:

(null)

Extremt bra matvanor

Redan på årets första dag lagade jag vad som kommer bli årets nyttigaste måltid.

(null)

En sofritto. Extremt nyttigt. Alida åt den (såklart, hon har aldrig tackat nej till en måltid), Vilhelm tuggade i sig chili medan jag skar morot och Axel höll sig till spagetti och ketchup.

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0