Passproblem

I en månads tid har vi väntat på att förnya våra pass, jag, Axel och Alida, och idag var den stora dagen äntligen här. Tror någon att Alida tänkte samarbeta när vi föreslog något så fruktansvärt otänkbart som att titta på en gul prick i en kamera i flera sekunder?

Nej är svaret. Hon tänkte inte samarbeta. Vi hade en tio minuters-tid inbokad, 40 minuter senare kom vi därifrån med tre passbilder. Alida vägrade ha huvudet framåtvänt, när hon förstod att man var tvungen att ha ögonen öppna blundade hon och tänkte minsann inte öppna dem. Inte fick man skrika på passbilden heller, munnen skulle vara stängd och inte fick hon ha mössan på sig heller. Vi fick till slut låna en systemkamera och ta bilden själva, jag passade på när hon vände på huvudet en sekund och om Jockes arm redigerades bort blev bilden godkänd.

Alida skulle bara veta hur många som är beredda att betala mycket pengar för ett svenskt pass... Otacksamma barn... Alternativet hade varit att hon stannar hemma när vi åker till Tyskland, det hade kanske gjort resan lite mer avkopplande för oss andra.

Vi var helt slut efter den där prövningen.

Båten har levererats:

(null)

Mysigt under kapellet i regnet.

(null)

(null)

Kommentera här: