Alidas första jul

Första julen är upplevd av lilla lillasyster och hon verkar nöjd. Bästa julklappen är nog bjällerskallran och bästa julmaten är saffranspanacotta.


Vi hade lagt fram varsin present till Vilhelm och Axel vid deras plats vid köksbordet men Axel vaknade långt före Vilhelm så han öppnade hans paket också, det var tur att Vilhelm sov känge idag så att vi hann slå in det igen.

Sedan kom tomten förbi med några paket som skulle läggas under granen.

Vilhelm med sin morgonjumklapp - Oggy!


Oggy fick följa med på en liten cykeltur också.

Efter lunch var stackars Axel så trött att han på riktigt somnade stående, han stod och lutade sig mot soffan och sov, det fick bli en liten tur i vagnen för honom.


Sedan blev det en lång, lång väntan på att få öppna julklapparna. Mat skulle lagas, ätas och dukas undan. Rena tortyren om man är fem år.

Äntligen julklappar!

Alida tyckte om snöret mest:

...och pappret.

Ännu mer paket!


Kort sagt - en väldigt bra julafton med roliga julklappar och glada barn (förutom lite bråk medan vi vuxna var tråkiga och lagade mat...). När klockan var 18.30 tog Axel på sig Vilhelms nya pyjamas och sa att han ville gå och lägga sig. Rutiner ska följas även på julaftonen om man är en liten stenbock. Imorgon fortsätter firandet hemma hos farmor.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0