Stoltaste föräldrarna någonsin!

Det gick bra hos psykologen! Jättebra till och med, så bra att vi inte behöver komma tillbaka för en femårskontroll!
 
Det var inget litet test hon gjorde på Vilhelm, hon höll på i över en timme och visade bilder, la pussel, byggde med klossar, kastade boll och pratade. Vilhelm var lite reserverad i början, som alltid, men när hon började visa bilder och han skulle berätta vad de föreställde var alla reservationer borta och han pratade på för fullt. Hon hade fått med sig ett testhäfte för äldre barn men hon körde det på Vilhelm ändå och han kunde svara på de flesta frågor. Det han inte kunde var "Bäver", "Tryne", "Huka sig", "Miniräknade" och "Strykjärn". Inga ord vi använder här hemma i vanliga fall. Han berättade att han sett en strykjärn hemma hos mormor men att han inte visste vad det heter. Däremot kunde han "Glödlampa", "Kassaapparat"  och alla andra femtioelva ord hon visade bilder på och så hade han svar på många svåra frågor.
 
För att göra oss ännu mer stolta sa psykologen att det var så roligt att se en så duktig treåring eftersom det inte var ofta det hände! Fina, fina lilla Vilhelm.

 
Ikväll har det varit kaos. Vilhelm var på dåligt humör redan när han vaknade och det blev inte bättre av att Jocke råkade trampa sönder en av hans snäckskal som låg på golvet. Jocke hade bestämt sig för att åka in till Köping med båda barnen idag för att jag skulle få lite tid att packa upp kartonger/organisera/greja utan sällskap och hjälp och Vilhelm skrek tills han satt i bilen, efter det vet jag inte hur det gick. På kvällen fortsatte kaoset i badet och framför barnprogrammen. Det skulle skrikas och bråkas och puttas och tas leksaker från varandra (men det är bra att Axel faktiskt har börjar säga ifrån när Vilhelm rycker leksakerna ur händerna på honom!) och när det var sovdags ville båda två hellre skrika i varsitt sovrum än att läsa en bok. När jag låg i sängen och höll fast Axel för att han skulle lugna ner sig och somna kom jag på att det kanske var fullmåne ikväll. Och det var det. Jag vet att Vilhelm blir lite oroligare den här tiden i månaden och det verkar inte bättre än att Axel också blir det. Jag ska hålla koll på om det är likadant nästa månad. Intressant men lite ansträngande.

Gissa vad vi hittade på Rödmyran igår? En Flexi Trax-bana! Vilhelm och Axel lekte med en sån bana hos William och Alexander och Vilhelm har pratat om den sedan dess. Dessutom hittade vi Kavatvinterskor i storlek 20 för 20 kronor så det blev en riktigt lyckad shoppingdag efter ett lyckat sjukhusbesök.


Men Axel får ju såklart inte leka med banan om Vilhelm får bestämma, det är inte lätt att vara yngst...

Kommentera här: