Prickiga Axel blev helröda Axel

Axel blev bara prickigare och prickigare och var till slut mer röd än hudfärgad så 1177 ordande en tid hos jourvårdcentralen. Jag kände inte riktigt igen honom, han vaknade vid 05,20 och skrek hysteriskt och lugnade inte ens ner sig när han fick sitta i mitt knä, han lugnade sig först en stund efter att han fått Alvedon så han verkade ha ont också. 


Med oss från akutbesöket fick vi ett recept på Aerius, en geléorm till Axeloch en geléödla och frontlastartatuering till Vilhelm. Axel var så duktig hos doktorn, doktorn fick lyssna på lungorna, titta i öronen och sticka i fingret. Mina killar är så duktiga hos doktorn!


Efter en tablett Aeruis och lite sömn mådde Axel lite, lite bättre, så pass mycket bättre att vi fick sätta ner honom på golvet utan att han fick ett utbrott så Jocke och jag bestämde oss för att prova idéen med att flytta upp de blårandiga sofforna och ner den stora svarta. Tre soffor upp och två soffor ner. Svettigt och otympligt nerför och uppför den vinklade trappan, det gör vi inte om den närmsta tiden, och det kommer inte behövas heller, det blev mycket bättre så här. Nu ska vi ligga i soffan och titta på tv kvällarna igenom som om det inte fanns någon morgondag. 
Axel tyckte också att det blev bra, det bästa av allt var att han kunde nå upp till tofsarna på gardinerna (visst har jag köpt fina gardiner förresten!). Mindre genomtänkt.

Idag har vi varit på ikea. Axel har fått tillbaka aptiten och åt både pasta och glass och Vilhelm åt också som en tok - en portion pannkakor, en pinnglass, en dammsugare och en glasstrut. De hittade varsitt gosedjur på lekavdelningen, Vilhelm hittade en rävmamma med rävunge och Axel hittade en liten katt.


Imorgon blir det dagis igen.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mammatexter.blogg.se

Bloggen om Vilhelm och Axel. Vilhelm föddes elva veckor för tidigt i september 2011 och lilla lillebror Axel kom fyra veckor tidigare än beräknat i december 2013

RSS 2.0