Treårskontroll

Idag har vi varit till BVC på treårskontroll och hepatitvaccination. Vilhelm blev mycket väl godkänd. Mycket mycket väl till och med! Sköterskan var mycket imponerad av hans ordförråd ("Sådana där ord ska ju inte en treåring kunna!"), och han pratade och pratade och diskuterade, räknade, staplade klossar, berättade vad han inte tyckte om (kossor och stora hundar) och vad han tyckte om (små hundar), påpekade att dockan inte alls kunde ligga i sängen eftersom den saknade ett ben (och det är ju faktiskt självklart att ingen vill sova i en trasig säng...). Vaccinationen var mindre rolig, men det onda gick över när han fick välja en present i bvc's hemliga låda.

Längd och vikt - 93 cm och 12,6 kilo. Ganska normal på längden, ganska liten i vikten. Fast det var tydligen inget vi behövde bekymra oss över, vi får se vad de säger på neonatalens treårsuppföljning.

Axel passade på att visa att han nästan kan resa sig mot möbler och välte en stol över sig. Vi var så fokuserade på att vara stolta över Vilhelm att vi glömde att vi hade två barn med oss.

Efter dagis åkte Vilhelm och jag till biblioteket och lånade, för hundrade gången, Stora maskiner-filmen, en ny mp3-bok till mig och fler böcker till Vilhelm.

Axel blev nio månader igår vilket firades med att leta fram haklappen för stora killar. Jag köpte den precis innan Vilhelm bestämde sig för att haklapp är för bebisar så han har bara använt den några gånger. Vi får hoppas att Axel använder den mer, den kostade ju faktiskt 10 kronor så man vill ju ha valuta för pengarna...





Kommentera här: