Bananbrist

Katastrof! Bananerna är slut både på Konsum och Ica! Och de visste inte när de skulle få in fler heller, det verkar råda någon slags bananbrist. Det kommer gå inflation i bananpriset och till slut kommer vi inte ha råd att köpa bananer. Vad ska Vilhelm då äta till frukost, mellanmål, kvällsmat och alla andra tillfällen som kräver en banan?
 
Idag har vi varit på Jockes jobb och badat lite med Vilhelms kompis Alfred och hans familj. Det är roligt att se hur två 1-2 åringar interagerar - när Alfred fick en banan blev Vilhelm så avundsjuk så han visste inte var han skulle ta vägen, när Vilhelm fick en majskrok fick han genast blickar från Alfred. Jag undrar hur det kommer gå på dagis, efter en vecka kommer nog Vilhelm vara som förbytt. Som en tävlingsinriktad liten jag-vet-inte-vad efter att ha fått lära sig den hårda vägen att alla andra också vill leka med precis samma leksak som han leker med. Usch vad jag inte ser fram emot dagisstarten!
 
Igår var vi bjudna till mina föräldrar på smörgåstårta. Vilhelm var inte imponerad. Ägg är det värsta han vet och inte förstod han det roliga med resten av tårtan heller. Men efterrätten tyckte han i alla fall om - jordgubbar och grädde. Efter middagen bjöd Vilhelm på lite underhållning och han visade sig vara en riktig talang på piano! 
 
 
Han spelade och spelade som om det inte fanns någon morgondag. Bra, då är våra pensioner räddade - Vilhelm kan försörja oss med sitt pianospelande!
 
 
Om det inte blir så att han försörjer oss på sitt städande. Det här roade han sig med imorse när Jocke och jag låg i sängen och önskade att vi fick sova bara en liten, liten stund till:
 
 
Han tog alla tuber från skåpet och radade upp dem ovanpå skåpet istället. Varför inte liksom?
 

Kommentera här: