Roadtrip till Nora

I söndags hade jag en ledig dag så vi ville överraska barnen med något roligt, vi bestämde oss för veteranjärnvägen i Nora. När vi berättade för Vilhelm att vi skulle åka till Nora blev han så besviken att han slängde sig på sängen, han ville ju åka och titta på modelltågen i kungsör! Efter att vi visat en you tube-video på vad som finns i Nora blev han genast mycket gladare.


Lyckan var total hos både Vilhelm och Axel när vi kom fram. Lite bilder:

Vi åkte en tur med ångloket.

Alla fick varsin biljett, Alida också, den höll hon hårt i.


Glasspaus medan de kopplade om loket för tillbakaresan, här hittade vi årets första smultron.

Efter tågresan åt vi lunch och Vilhelm och Axel sprang omkring och lekte och tittade på parkerade tåg. Men när Vilhelm snubblade över en tågräls och skrapade upp knäet kände vi att vi behövde en paus från tåg, vi gick ner till stranden och åkte båt istället. Det var perfekt timing, när vi satte oss i båten kom ett skyfall som gick över lagom tills vi var framme på andra stranden.


Alida i regnoväder:

Familjeselfie med Nora i bakgrunden:

På den andra stranden fanns en lekpark och en spännande skogsstig. När vi klev av båten igen hade Axel fått nog av roligheter och fick ett sammanbrott så vi bestämde oss för att åka hem istället. Stackars Vilhelm ville titta mer på tågen men med en skrikande lillebror är det inte så lätt, vi får åka tillbaka en annan gång, det är ju faktiskt inte så långt.


Kommentera här: