Bebis eller barnbidrag?



26+2. 95 dagar kvar. Vilhelm är född på dag 77 så läskigt nog kan det vara 18 dagar kvar, alltså kan bebis vara här tidigare än nästa barnbidrag. Jag hoppas att barnbidraget hinner före bebis och inte att bebisen hinner före barnbidraget.

Axel är född i vecka 36+0 så det kan lika gärna vara 10 veckor kvar, det passar mycket bättre eftersom jag inte ska börja min mammaledighet förens den 2 maj. Tänk på det nu lillan!

Igår gjorde vi sista avbetalningen på trappan och muren och förra månaden gjorde vi sista avbetalningen på husmålningen så nu är vi äntligen skuldfria (till hantverkarna åtminstone, nu återstår bara den lilla detaljen med miljonerna vi är skyldiga banken...). Vad ska vi nu hitta på med alla pengar vi tjänar? Det blir nog inga problem, vi ska snart börja bygga på garaget, inte vi men snickaren, och han är inte gratis.

Ikväll är första kvällen Vilhelm och Axel sover i sina nya sängar. Vilhelm somnade direkt och det låter som att Axel också håller på att somna, han protesterade lite först. Spjälsängen har vi flyttat in i vårt sovrum men det dröjer många månader innan lillan ska använda den, både Vilhelm och Axel har sovit i vår säng i mer än ett halvår innan vi känt oss redo att släppa iväg de små stackarna till en egen säng. Men vi behöver verkligen köpa en större säng så snart som möjligt, fem personer i en 1,40-säng kommer bli trångt!

Vilhelms säng:


Axels säng:



Nu ska jag äta glass ochtitta på reprisen av Det okända, jag somnade i måndags så jag missade halva programmet men ikväll har jag redan hunnit sova en stund när Vilhelm och Axel duschade så nu är jag pigg och glad. Igår somnade jag i soffan 19,30 och missade hela melodifestivalen. Jocke hade försökt väcka mig men det var omöjligt, så jag vaknade vid 01.00 och gick och la mig i sängen istället men då hade jag redan sovit så länge så jag kunde inte somna om förens vid kl 4. Axel väckte oss 5.30. Jag hoppas på en bättre kväll och natt nu.