Avslappnad

 
Lite avslappnad stil vid matbordet idag, huvudsaken är att maten äts upp. Jag har inlett ett litet projekt som går ut på att Vilhelm ska äta sin mat själv och efter några dagars tjat åt han idag sin middag helt själv utan ett enda "mamma kan mata". Jag kanske har blivit lite för hård mot honom på senare tid men det skulle vara skönt om han blev lite mer självständig nu när vi har en lillebror som är så totalt osjälvständig man kan bli. Men det har blivit mer och mer "kan själv" på sista tiden, jag får inte hålla i handen när vi går mellan bilen och dagiset och när vi kom hem idag skulle han ta av sig overallen och skorna själv. Det tar lite extra tid men har man ingen tid att passa får han gärna försöka själv!
 

Kommentarer:

1 Camilla:

Det växer de utav med. Bara nyttigt! :) när Alice kom så fick Ville knata själv uppför trapporna, jag orkade inte bära två barn samtidigt uppför trappen. Jag gick självklart bakom honom så han inte skulle trilla. Små ärenden fixade han åt mig med :)

Svar: Ja de växer jättemycket, och man ser hur stolta de blir när de faktiskt klarar något själv som de inte visste att de kunde!
Susanne

Kommentera här: