Torsdag

Innan vi åkte hemifrån kollade vi upp vad det skulle bli för väder på Gran Canaria under veckan. Torsdag skulle bli dagen då det regnade och var kallt och vi tänkte att det kunde vara en bra dag att åka till djurparken Palmito Park. Nu vet jag inte om man kan kalla 25 grader och strålande sol för dåligt väder men vi åkte till djurparken i alla fall.
 
Det var ett äventyr bara att ta sig dit på slingrande smala grusiga bergsvägar med en busschaufför som körde som en galning. Jag satt och höll fast Vilhelm jättehårt för att inte tappa honom i svängarna. Men vi kom i alla fall fram hela och levande.
 
Så här roligt tyckte Vilhelm att det var....:
 
 
Men han vaknade till när vi kom till fågelhuset med de skrikande fåglarna:
 
 
Så mycket att titta på!
 
 
Ett kort tillägnat mamma/mormor. Orkidéhuset med ditt favoritbarnbarn:
 
 
Mamma och Vilhelm tar en paus:
 
 
Krokodiler!
 
 
Utsikt:
 
 
Kungsörn:
 
 
Kattugglor. Såna har vi faktiskt hemma i Sverige också! Och när jag var liten hade vi en uppstoppad kattuggla på väggen i hallen.
 
 
Kaktusar:
 
 
Efter kaktusarna satt vi och tittade på en fågelshow i en timme. Vilhelm höll på att krypa ur sitt skinn av att tvingas sitta stilla så länge! Det behövdes en glass för att lugna våra nerver:
 
 
Vi gick vidare mot delfinshowen:
 
 
....men stannade till hos fiskarna på vägen:
 
 
Delfinerna blev en lika stor prövning som flygresan. Det är väldigt svårt att sitta stilla när man är 1.5 år! Vilhelm brydde sig inte det minsta om hoppande delfiner som gjorde massor med svåra konster, det han brydde sig om var
 
1. Sitt russinpaket
2. Sina kex
3. Sin solhatt
 
När delfinerna hoppade högre än någonsin sa han "Titta!" och pekade på sitt russinpaket...
 
 
 
Flamingos och trött Vilhelm:
 
 
Efter en lång dag med många djur tog vi bussen hem igen, samma krokiga smala väg. Men vi överlevde den här gången också.
 
 
 

Kommentera här: