Söndagslur funkar inte

Nu har det gått så långt så att jag är redo att försöka lura Vilhelm till att gå. Det dumma är bara att Vilhelm inte låter sig luras. I badet eller duschen eller på det hala blöta badrumsgolvet är det inga problem att stå själv. Stå, sträcka upp händerna i luften, klappa händerna - inga problem. Men på ett helt vanligt vardagsrumsgolv - problem. Till slut tröttnade han på vårt tjat och kröp i väg till köket och hämtade gåvagnen, sedan kom han utspringande till oss i vardagsrummet och visade "Titta jag kan visst gå!". Och inte gick det bättre att gå trots att man hade gåmössan på sig (jag försökte lura honom att han skulle gå bättre om han hade gåmössan på sig....), men det gick bra att leka med garaget:
 
 
Jobbigt att ha en son som är för smart för att luras och som överlistar alla våra lurerier....
 
Resten av dagen:
 
 
Fika med mormor och moster i egna utemöbeln, som egentligen är från när jag var i Vilhelms ålder men som Jocke målade om och fixade till i höstas.
 
Utepremiär för småpluttarna:
 
 
Ätaätaäta!
 
Vi tänkte att vi skulle göra som de gör på dagis så vi tog med gåvagnen ut:
 
 
Full fart blev det!
 
 
 

Kommentarer:

1 Maria:

Hej!!
Sv: Jo vi är tokstolta över att William äntligen går.. men inne tar han ju till knäna ibland..så han går ju inte endast på fötterna.
Och idag fick vi äntligen svar på varför det har tagit sån tid för William att börja gå och varför han har sprungit på knä.. Va till sjukgymnasten nämligen och konstatera att han har väldigt mjuka fötter och fotleder och det gör att han får sämre balans.. och därför tyckt att det har varit "läskigt" att gå själv.. Sen fick vi även reda på att han plattfot så det gör ju att foten är ännu mjukare än vanligt..

Känns så skönt att ha fått ett riktigt svar på varför han springer på knä och inte riktigt ha velat gått själv.. Sen fick vi tips om att han ska ha stabila skor på sig inomhus eftersom han går så himla bra ute med kavatskorna så kan vi ha dem inne oxå så känner han sig tryggare.

Hur är det med Vilhelms fötter? kanske han har lite samma sak som gör att han känner sig osäker än.. men snart ska ni se att han bara traskar iväg av sig själv.. och då kommer ni oxå bli sådär sjukt stolta så tårarna rinner av glädje..
Han verkar ju vara riktigt duktig med vagnen.. william har ju oxå en sån men han lyfter bara runt den eller står i och hoppar fram hehe så är inte mycket till hjälp här hemma..!!

*kram på er*

Svar: Det låter inte helt otroligt att det kan vara något med Vilhelms fötter, jag hade själv massor med problem med fötter och knän när jag var yngre så han har säkert fått en del av de problemen från mig. Vi var ju hos sjukgymnasten för en månad sedan och hon frågade faktiskt om Vilhelms fötter, men tittade inte på dem vilket jag tycker är lite konstigt. Men hon frågade vad han brukade ha för skor och tyckte det var bra att han hade ett par riktiga Kavat-skor med tjock sula, hon sa att han absolut inte ska ha några skor med "böjbar" sula.
De senaste dagarna har det i alla fall börjat hända något! Han reser sig upp frivilligt både inne och ute och går några steg här och där, så han kan ju bara han vågar. Han måste bara inse det själv! Jag läste någonstans att barn som är födda i jungfruns stjärntecken är perfektionister och vill vara säkra på att de klarar av något innan de vågar prova så Vilhelm är kanske bara en helt typisk jungfru.... Haha! =)

Kram på er och nya lilla familjemedlemmen! Han är såååå söt!!
Susanne

Kommentera här: